Det skal du opleve på Heartland 2018

0
376
Louise Bro og Catharina tager på Heartland for første gang på torsdag, når festivalen løber af stablen i magiske omgivelser i Slotsparken omkring Egeskov Slot på Sydfyn. Festivalen byder på tre dage spækket med musik, kunst, talks og mad. Og vi glæder os! Skal du også af sted, så bliv inspireret her, hvor vi guider til festivalen og deler vores personlige top 4.

 

LIDT OM HEARTLAND FESTIVAL
Vi har brugt den sidste uge på at nørde programmet – og forventningerne er høje. Det har de faktisk været lige siden Heartland afslørede deres imponerende line up på Kunsthal Charlottenborg i starten af maj. Der er vist ingen tvivl om, at festivalen henvender sig til et kulturinteresseret og kvalitetsbevidst publikum. Heartland har nemlig skabt et program, der kombinerer live-samtaler og samtidskunst med det bedste fra musik- og madscenen. Og så bliver det ikke meget bedre!

Heartland har med andre ord et program, hvor musik, talks, kunst og mad fylder lige meget – og det er netop denne kombinationen, der ifølge Heartland adskiller dem fra andre festivaler. De mener det faktisk så meget, at de fra næste år sletter festival fra deres navn, og derefter bare vil kendes som Heartland.


Photocredit: Erik Cheng / Heartland Festival 

MADEN
Det er ingen hemmelighed, at vi på LoveCopenhagen er glade for mad. Det er Heartland også: ’På Heartland handler mad om den verden, vi lever i, og den kultur, vi ønsker at skabe. Her er madsnak, workshops og boder og barer med og drikke fra nøje udvalgte leverandører.’ Madboderne tæller bl.a. Steensgaard, Christian F. Puglisi X Heartland Banquet, Tasteland Stage, Gasoline Grill, PMY, Gelato Italia og Stedsans in the woods. Vi skal selvfølgelig spise os gennem dem alle sammen!

MUSIKKEN
Der er mange fantastiske festivaler i Danmark – så mange at man bliver nødt til at prioritere, hvis man også er indehaver af et fuldtidsjob, der skal passes. Men der var ingen af os, der var i tvivl om, at vi skulle på Heartland, da vi så festivalens musikprogram. Det er intet mindre end imponerende, at en relativt lille festival som Heartland har formået at tiltrække så stærkt et line up, der både tæller danske og internationale stjerner. På festivalen kan du bl.a. opleve legender som Van Morrison, Patti Smith og Matt Johnson fra The The. Men de bærer langt fra programmet alene – og i manglen på evne til at navigere i så mange seje kunstnere kommer de her: LCD Soundsystem, Grizzly Bear, Lykke Li, Mø, Rag’n’Bone Man, Slowdive, Alex Cameron, AV AV AV, Benal, Coco O., Cory Henry, C.V. Jørgensen, Jonah Blacksmith, Fribytterdrømme, Kiriyama Family, Liss, Marie Key, MEW, Omar Souleyman, Oneothrix Point Never, Peter Sommer, Pussy Riot, The Savage Rose, Søren Huss, When Saints go machine, August Rosenbaum X CTM, Soleima X Live Strings, Kasper Bjørke, Gents, Barselona, Jada, Louis Rustum, Yangze. Derudover skal det nævnes, at der også er late night disco med nogle af danmarks bedste DJ’s så som Vinnie Who & Christian D’or mfl.
Det kan ikke andet end at blive en flot musikoplevelse på scenerne i Egeskov Slotspark!


Photocredit: Erik Cheng / Heartland Festival 

TALKS
Heartlands TALKS-programmer, Heartland Talks og Future Talks, byder på danske såvel som internationale navne. Fælles for begge programmer er, at samtalerne tager pulsen på den tid, vi lever i, med et program der har til formål at skabe mere kvalitet i den offentlige samtale. På festivalen gæster bl.a. store profiler som Salman Rushdie og Slavoj Žižek samt mange andre spændende navne som Thomas F. Borgon, Julie Andem, Svend Brinkman og Tracey Emin mfl.
Vi glæder os til at høre nogle af de mest aktuelle og inspirerende profiler vende tiden og forhåbentlig åbne nye horisonter og sætte tankerne igang.

KUNSTEN
På Heartland kan man i år opleve to programmer med samtidskunst; det nationale Temporary-program og det internationale Contemporary-program. Fælles for begge kunstprogrammer er, at de kan opleves under åben himmel i slotsparkens historiske rammer – hvilket er ret fint i sig selv!
Heartland Contemporary præsenterer den internationale kunstnerduo Allora & Calzadilla og deres værk ’The Great Silence’. Værket er historien om verdens største radioteleskop, som ligger i Esperanza (Hope) i Puerto Rico, og som transmitterer og fanger radiobølger til og fra universets yderste kanter. Esperanza er også hjemsted for den stærkt truede Puerto Rico-papegøje, der lever vildt i den omkringliggende Rio Abajo-regnskov. Ved hjælp af undertekster præsenterer fuglens observationer af menneskets søgen efter liv udenfor vores planet.
Heartland Temporary præsenterer udstillingen ’The Object is to Change the Soul’, som er lavet af de fire danske samtidskunstnere Ditte Gantriis, Lea Guldditte Hestelund, Marie Thams og Kirsten Astrup. Igennem skulptur, lyd, video og live performance undersøger de samtidens opfattelse af individualisme, selvet og dets transformation.


Photocredit: Chris Tonnesen / Heartland Festival 

CATHARINAS TOP 4

1. Maden
Der er virkelig mange madboder jeg glæder mig til at prøve på Heartland! Men jeg glæder mig især til at smage den særlige Heartland-øl fra Abani, som skulle være en frugtig pale ale brygget med new zealandsk Nelson Sauvin-humle. Jeg har boet et år på New Zealand i Nelson – og da jeg læste om øllen fik jeg flashbacks til en tid, som jeg aldrig stopper med at savne lidt. Øllen er derfor et must på min liste over ting, jeg skal indtage på festivalen.

2. Musikken
Alex Cameron. Jeg har været helt tosset med hans lyd, siden jeg hørte ham live for første gang på Roskilde i sommers. Jeg er fan.

3. Talks
Den er svær. Der kommer jo så mange seje profiler og taler! Jeg ser frem til at høre Jenny Wilson og Cecilie Nørgaard debattere et af de mest omdiskuterede emner fra en ny vinkel, når de taler om, hvad #MeToo kommer til at betyde for mænd og kvinder i fremtiden.

4. Art
Jeg glæder mig til at opleve Allora & Calzadillas værk ’The Great Silence’. Det lyder spacey og eftertænksomt på samme tid, og jeg er altid vild med kontraster i kunst.

 

LOUISES TOP 4

1. Maden
Jeg må indrømme, at jeg bliver helt sulten, når jeg kigger på listen over de mange madboder og barer på årets Heartland, men jeg glæder mig mest til at opleve de Food-workshops, der er på Tasteland scenen. Her kan Catharina og jeg nemlig selv prøve kræfter med alt fra surdejsbagning til fermenterede cocktails, lækkert!

2. Musikken
Min listen er lang – der er nærmest ikke noget musik, som jeg ikke glæder mig til. Jeg er en sucker for al musik i kategorien oldie but goldie så Van Morrison bliver en dejlig og meget nostalgisk fornøjelse for mig, Patti Smith – både hendes egne numre, men også nogle af de fantastiske cover versioner hun har lavet, Savage Rose – og så må det vist være et must at The The spiller Heartland. Og så håber jeg ellers, at det bliver en fest at se Mø, Lykke Li, Benal og ikke mindst Pussy Riot.

3. Talks
Jeg glæder mig til at opleve Salman Rushdie sammen med kurator, Hans Ulrich Obrist tale om identitet og tilhørsforhold med udgangspunkt i geografi, etnicitet og kultur – blandet med vores nye subkulturer og digitale fællesskaber. Derudover glæder jeg mig til, ovenpå hele #metoo bølgen også til at høre Slavoj Žižeks tale om sex i det moderne samfund, og Jenny Wilson og Cecilie Nørgaard om netop #metoo – især fordi Abdel Aziz Mahmoud er moderator er jeg lidt spændt på at se, om han i vanlig Shitstorm stil overtager samtalen, eller om det rent faktisk bliver en samtale mellem de tre.

4. Art
Udstillingen The Object is to Change the Soul under Heartland Temporary er på toppen af min liste. Alene dét at udstillingen er i Slotsparken, må gøre udstillingen flot, men at det samtidig er fire danske kunstnere der igennem skulptur, lyd, video og live performance har undersøgt samtidens opfattelse af individualisme, selvet og dets transformation – tegner også til at blive tankevækkende og interessant oplevelse.

Vi glæder os til at opleve Heartland for første gang – og håber vi ses!
Hvis du har fået lyst til at tage af sted er der stadigvæk få billetter tilbage. Du finder dem her.

/Louise Bro & Catharina