Her skal du gå i byen på Østerbro

0
556
Østerbro er hjem for mig. Men ikke desto mindre er jeg rigtig dårlig til at bruge bydelen, især når det kommer til at gå i byen. For nogle år tilbage gav min veninde mig en pub crawl på Østerbro i fødselsdagsgave – vi har en regel om, at vi aldrig giver hinanden en gave, som nogen af os har prøvet før. Hånden på hjertet – det var ikke nogen succes. Men i mellemtiden er der sket rigtig mange spændende ting på Østerbro, både hvad angår madscenen og gå-i-byen-steder. Derfor besluttede jeg at gå på opdagelse i min bydel på ny og prøve de forskellige steder af. Jeg er blevet positivt overrasket. Og her kommer min guide til, hvor du skal gå i byen på Østerbro. Jeg har styret udenom de brune steder. Dem må du have til gode – de fortjener nemlig research og en guide i sig selv.

PASTEUR
Pasteur er en forholdsvis ny lille feinschmecker vinbar på Østerbro, som primært serverer vin fra regionen Jura, der ligger tæt op ad den schweiziske grænse. Stedet slår sig på god service, ost & charcutteri, økologi og vine fra Europa. Derudover serverer de min yndlings gin, Elg – hvilket er et plus i sig selv! Det er ikke her du har en fest til den lyse morgen, men vinbaren er hyggelig og summede af liv den aftenen, jeg var forbi. Og så er der udendørs servering om sommeren! Pasteur er bestemt et besøg værd, hvis du er glad for et godt glas vin og kompetent guidance fra tjenerne, der ved hvad de snakker om.

HVAD Pasteur HVOR Trianglen 7. 2100 København Ø ÅBNINGSTIDER Torsdag 15.00 – 23.00 og fredag-lørdag 15.00 – 24.00.

PS BAR & GRILL
For et stykke tid siden udvidede PS Bar &Grill og er nu også at finde på Østerbro. Konceptet er det samme, som du kender det fra Pilestræde. Jeg besøgte PS Bar og Grill en lørdag aften. Stemningen var god. Der var ikke ligeså mange mennesker som i indre by, og publikum var en anelse mere modent – men typemæssigt kunne vi lige så godt have været K, hvor baren var domineret af fyre i skjorte og kjoleklædte piger med designertasker over armen. Jeg fik en virkelig lækker espresso Martini og en hyggelig nørdet snak med bartenderen, der satte en ære i at lave mig en lækker cocktail.

HVAD PS Bar og Grill HVOR Østerbrogade 106. 2100 København Ø ÅBNINGSTIDER Torsdag 11.00 – 01.00 og fredag-lørdag 10.00 – 02.00.

PIXIE
Pixie er uden tvivl et af de steder på Østerbro, hvor der er mest gang i den. I dagstimerne er Pixie en café. Jeg kommer der ikke på grund af maden, drikkevarerne eller servicen – jeg kommer der for stemningen. På en sommeraften er der nemlig ikke meget, der slår et koldt glas vin under varmelamperne på Pixie, som ligger lige i min baghave på Bopa Plads. I weekenden skruer Pixie op for musikken og både fredag og lørdag er der dj på. I baren kan man købe drinks, øl og vin. Derudover serverer de en spritz, der bliver lavet på en italiensk aperitif fra Contratto, som udelukkende er fremstillede af naturlige råvarer. Jeg prøvede den af sidst, jeg var der, og den var anderledes og lækker! Jeg vil derfor helt klart anbefale dig at ligge vejen forbi Pixie på en fin sommeraften, hvor du rent faktisk kan opleve en reel fest på Østerbro.

HVAD Cafe Pixie HVOR Bopa Plads, Løgstørgade 2. 2100 København Ø ÅBNINGSTIDER Torsdag 08.00 – 24.00 og fredag-lørdag 09.00 – 03.30.

CAFÉ BOPA
Café Bopa ligger dør om dør med Pixie, og her kan du også danse både fredag og lørdag aften, når dj’en vender plader, og de langer cocktails over disken. Der plejer ikke at være helt lige så meget gang i den som på Pixie, men stedet er hyggeligt – især om sommeren! Derudover er de glade for live musik og er altid med under Copenhagen Jazzfestival. Jeg kan godt lide at komme på Bopa især om sommeren – eller hvis jeg er i selskab, hvor det er vigtigt, at man kan have en samtale, selvom festen kører.

HVAD Café Bopa HVOR Bopa Plads, Løgstørgade 8. 2100 København Ø ÅBNINGSTIDER Torsdag 09.00 – 01.00 og fredag-lørdag 09.00/10.00 – 05.00.

BEVIAMO
I staten af juni åbnede vinbaren Beviamo på Nordre Frihavnsgade. Navnet Beviamo betyder ’ lad os drikke’, og det er præcis, hvad man kan på den lille fine italienske vinbar. Stedet serverer vine fra udvalgte små producenter fra Italien. Tjeneren var virkelig sød og spurgte ind til min smag – og selvom jeg ikke ved ret meget om vin, så følte jeg mig på intet tidspunkt dum med alle mine spørgsmål. Vi smagte os igennem en masse lækre vine, der hver kostede 50 kr. pr. glas, og endte med en selvforskyldt regning på 800 kr. – klar, parat til at tage videre ud i København og nyde natten.

HVAD Beviamo HVOR Ndr. Frihavnsgade 58. 2100 København Ø ÅBNINGSTIDER Torsdag 16.00 – 00.00 og fredag-lørdag 16.00 – 02.00.

TAP10
TAP10 er en hyggelig ølbar beliggende på Østerbrogade. Her har de nordiske øl på hanerne, og man kan spille spil og høre musik. Slet ikke en dårlig kombination! Jeg havde i hvert fald en rigtig hyggelig aften med vennerne, da jeg besøgte stedet.

HVAD Tap10 HVOR Østerbrogade 122. 2100 København Ø ÅBNINGSTIDER Torsdag 16.00 – 00.00 og fredag-lørdag 14.00 – 02.00.

BUBBLES
Jeg blev ret overrasket, da jeg gik i gang med min research. Det gik nemlig op for mig, at jeg har en champagne- og cocktailbar lige rundt om hjørnet for, hvor jeg bor! Stedet hedder Bubbles. Jeg havde aldrig hørt om det før og besluttede mig derfor for at tjekke det ud den efterfølgende lørdag. Baren serverer kvalitets cocktails – og som navnet antyder – et stort udvalg af bobler. Det er ikke her du har en vild fest, men der er musik og hyggeligt. Vi endte dog med at sidde i nogle kæmpe sofaer bagerst i lokalet. Det føles på en eller anden måde akavet og anstrengt, fordi man halvt lå ned (eller var tvunget til at sidde på kanten uden ryglæn), kombineret med, at vi havde svært ved at tale sammen på grund af akustikken i rummet. Bartenderen var rigtig sød og drikkevarerne var bestemt i orden.

HVAD Bubbles HVOR Århusgade 14. 2100 København Ø ÅBNINGSTIDER Torsdag 16.00 – 00.00 og fredag-lørdag 18.00 – 03.00.

SØERNES ØLBAR
Baren har 20 forskellige øl på hane og flere på flaske, så hvis du godt kan lide at prøve forskellige øl er dette stedet på Østerbro. Jeg fik for eksempel en hindbær-øl sidste gang jeg var der – hvilket var en del bedre, end det lyder. Søernes ølbar ligger ved Sortedam Dosseringen, og man kan man sidde udenfor under kastanjerne. På en fin sommeraften i København er det en magisk oplevelse i sig selv! Stemningen er hyggelig og grotteagtig nede på baren, der ligger i kælderlokalerne. De gange jeg har været der, har der været en del mennesker, men det er altid lykkedes at få bord eller at få lov til at sidde med. Og så vises der sport i den ene ende af lokalet.

HVAD Søernes Ølbar HVOR Sortedam Dossering 83. 2100 København Ø ÅBNINGSTIDER Torsdag 15.00 – 24.00 og fredag-lørdag 15.00/13.30 – 02.00.

 

Jeg håber, min guide har givet dig mod på at gå i byen på Østerbro. Det er måske ikke her du kommer til at have dit livs vildeste bytur, men stederne har rigtig meget at byde på, og Østerbro er virkelig blomstret op på den front. Jeg har i hvert fald tænkt mig at bruge mange flere sommernætter på at lave ballade med vennerne i min bydel. God fornøjelse!

/Catharina

 

Photo credit, Pixie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here