DITTES CYKELSMED

0
316
Ditte er ligesom mange andre københavnere dybt afhængig af sin tohjulede jernhest. Derfor er det også alfa omega for hende at have en god cykelsmed, der er til at stole på – og ikke mindst til at betale. Sådan en cykelsmed har hun fundet hos Saxil Cykler på Vesterbrogade.

IMG_8285På På det sidste har jeg talt ret meget med mænd – om biler. For som stor Top Gear fan kan jeg ikke lade være med at hvine, når speederen i en Porsche bliver trykket i bund, eller jeg får lov til at trykke på “sport” knappen og mærke hvordan, at både bilen og jeg får det sjovere. Men når det så er sagt, så ville jeg til hver en tid vælge min cykel, hvis jeg skulle rundt i byen. Jeg får det fysisk dårligt af offentlig transport. Og jeg er en dør til at parallelparkere og finde vej gennem byens junglen af ensrettede veje. Så min cykel er altid en sikker vinder – hvis den altså virker. For det sker jo, at forhjulet er fladt mandag morgen, når jeg har allermest travlt. Eller håndbremsen er blevet træt af livet, når jeg tager turen ned ad Valby Bakke. Eller eller eller… der kan være 1.000 ting galt, og selvom min far har lært mig at lappe både for- og baghjul, så får jeg det altså ikke gjort. Men det gør drengene hos Saxil Cykler på Vesterbrogade 166.

IMG_8284.JPG
IMG_8289.JPG
Super service og søde fyrer

Da jeg for 6 år siden købte min grønne og klassiske Raleigh hos Saxil Cykler, anbefalede de søde drenge i cykelbiksen, at jeg lod være. I dag cykler jeg så rundt på en møg-rusten Raleigh, der slet ikke er som min mormors gamle, der har holdt i en menneskealder. Raleigh cykler er (som Saxil drengene også sagde til mig) slet ikke, som de var engang. Det har lært mig, at fyrerne hos Saxil er værd at lytte til. Mine besøg gennem årerne har desuden bekræftet mig i, at det er et både ærligt og forholdsvist billigt sted at få fikset jernhesten. Senest da jeg skulle have lavet min ret så slidte håndbremse; i stedet for at skifte den ud med en ny, ville de gerne beholde min cykel lidt længere for at se, om de kunne fikse bremsen selv – hvilket de kunne! Derfor slap jeg også væsentligt billgere, end hvis jeg skulle have haft en ny håndbremse installeret. Så lækkert og så fedt at komme et sted, hvor de faktisk bekymrer sig om min cykels ve og vel – såvel som min pengepung. For nok er det billigere at cykle rundt på en rusten Raleigh end at drøne afsted i en Porsche – men jeg vil da hellere bruge min penge på alle mulige andre ting i byen end en ny håndbremse. Jeg kan derfor kun anbefale, at du går til de dygtige cykeldrengene hos Saxil på Vesterbrogade.

/Ditte