Elisabeth Bye Martinsen | Københavnersnuden #115

0
348
I disse SKAM-tider er det på sin plads med en nordmand som snude. Denne søndag er det derfor den profesionelle stylist og groomer, Elisabeth Bye Martinsen, der netop har lanceret det cool site Dap-per.com med stiltips til mænd. Elisabeth forelskede sig tidligt i København, som hun flyttede til i 2012 efter flere i år i SKAM-byen, Oslo. Få her hendes bedste anbefalinger til byen samt et par gode stilråd til herrene. 

LC: Hvad pusler du med for tiden?

EM: Jeg har lige lanceret en ny online platform for mænd; Dap-per. Den har som mission at inspirere mænd til at få en mere personlig og skarp stil. Gennem interviews, artikler, guides, tutorial-videoer og webshop vil de få de redskaber, som de har brug for på vejen til at blive “A Dapper Man.” Det er specielt stort fokus på accessories til mænd, grooming og personlig pleje. Dap-pers univers er meget ligetil og maskulint. Det er til mænd, af mænd og for alle.

LC: Hvor bor du?

EM: Jeg bor på Østerbro, et stenkast fra søerne.

LC: Hvor går du tur?

EM: Der hvor mine fødder fører mig hen. Jeg går rigtig mange ture og gerne uden at vide, hvor jeg på forhånd skal hen. Jeg kan godt lide bare at gå og lade min intuition føre vej. På den måde har jeg lært mange nye steder at kende og jeg kender København på en helt anden måde nu.

LC: Hvor drikker du kaffe?

EM: Efter jeg flyttet til Østerbro er Original Coffee på Nordre Frihavnsgade blevet min kaffe-pusher. De har det sødeste personale, en dejlig atmosfære og laktosefri mælk!

LC: Hvor spiser du?

EM: Når jeg er ude og spise, er det ikke kun maden, der afgør, om jeg kan lide stedet, men hele oplevelsen. Personalet, stemningen, selskabet og følelsen, man har, når man er der spiller ind. Jeg har haft nogle super hyggelige venindeaftner på Osteria 16, Spaghetteria og Oyster & Grill samt dejlige og sene frokoster med noget godt i glasset på LéLé Street Kitchen og Bistro Royal. Jeg har haft skønne dates på Hønen & Ægget, Lo Jo’s Social og Bankeråt. Og så har jeg tre steder, hvor jeg har været rigtig mange gange med alle tænkelige selskaber, og hvor jeg altid er sikret en god aften; nemlig på Condesa, Barburrito og Madklubben Vesterbro.

LC: Hvor fester du?

EM: Det varierer meget i forhold til, hvem er jeg ude sammen med, og hvilket humør, jeg er i. Men jeg drikker tit berusende dråber på Condesa, Noho, Bakken, Bankeråt, Natbar, Vinhanen, Jolene, Mesteren og Lærlingen og The Bird and the Churchkeys.

LC: Hvor inspireres du?

EM: Overalt. Jeg bliver ofte inspireret, når jeg er ude og gå tur. Jeg elsker at gå alene og suge alle indtryk til mig. Det kan være udsmykningen på en gammel bygning, en byggekran, der står helt majestætisk langt der oppe i himmelen, lysets genskin i søerne, der bevæger sig i takt med musikken, som jeg har på ørene. København er fuld af inspiration, hvis bare man kigger efter.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?

EM: Den “udkigspost”, der tilhører den park, der går på ydersiden af Kastellet ovenfor Toldboden. Jeg ved ikke rigtig hvorfor, men jeg får altid den dejligste følelse indeni, når jeg er der på mine gå- og løbeture.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?

EM: Det gør jeg hver eneste dag. Min kærlighed til København opstod, da jeg var meget lille, og det er en af de få former for kærlighed, som jeg har oplevet, der kun er blevet stærkere. Jeg har aldrig haft det bedre, siden jeg flyttede til København den 26. januar i 2012. For nylig havde jeg også et stærkt øjeblik, hvor jeg følte mig rigtig forelsket: Jeg havde fået opereret en tand ud, hvilket gjorde sindssygt ondt og efterfølgende havde jeg siddet indenfor og arbejdet, hvilket havde gjort mig rastløs. Jeg havde bare brug for noget kærlighed! Så jeg pakkede mig ind i varmt tøj, købte en stor kaffe og gik rundt i gaderne på Østerbro i solen. Og så blev alt godt igen.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?

EM: Åh, det er umuligt at vælge. Virkelig! Jeg har så mange dejlige minder i og med København. Men ét minde, der er relativt nyt, og er så godt, takket være København, er fra 2. august 2016: Jeg sad og arbejdede på mit kaffe-sted, Original Coffee, solen skinnede, men det var begyndt at blive køligt udenfor. Min kæreste blev tidlig færdig på arbejde og kom ved en 13-tiden og drak en kaffe med mig. Jeg var træt af at arbejde og ville bare ud i solen, så vi gik derfor hjem og smed computere og telefoner og gik på eventyr. Uden mål og en plan gik vi på opdagelse ude i Nordhavnen og på Langelinie. Vi spiste is på vejen og havde et pitstop ved Langelinie kaj, hvor vi drak en øl i solen ude ved vandet. Vi havde været kærester i to måneder den dag, så vi havde lagt planer om at gå ud og spise. Vi gik så hjem, skiftet hurtigt og cyklede ind til Lo Jo’s Social ved Landemærket og spiste Moules Frites ad libitum og drak en masse god hvidvin. Der var godt proppet, så vi delte bord med to andre piger, der i løbet af aften blev skiftet ud med to kvinder. Vi faldt i snak med begge vennepar og de var så søde og glade begge to. Da vi ikke kunne klemme flere muslinger ned, takkede vi af og gik ned i 7-Eleven købte en flaske hvidvin mere. Vi havde været på forkant og taget tæpper og varmt tøj med, så vi kunne sætte os over i Kongens Have. Der lå vi så, helt pakket ind i uldtrøjer, hvidvin og kærlighed, sammen med et hav af mennesker og så ’David Bowie and The Spiders From Mars’-koncert på storskærm. Det var den perfekte afslutning på en helt perfekt dag.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?

EM: Jeg kan desværre ikke komme med én anbefaling. København er så levende og der sker noget hver dag. Det kan være et madmarked, en gratis koncert, en udstilling, osv. Jeg vil derfor anbefale og tjekke Facebook-events eller AOK, mød op med en sød date eller nogle gode venner og udforsk byen.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?

EM: Som nordmand må jeg indrømme, at jeg savner nogle flere bakker. Jeg savner og virkelig få pulsen op og føle syren i lårene, når jeg er ude og løbe. Det er den bedste følelse. Men det er også det eneste, der mangler.

LC: Dit bedste styling-tip til mænd i byen?

EM: Glem alt om trends og mode. Tag det på, som gør, at du føler dig som en konge. …og tør at bruge nogle accessories, der gør dit look mere individuelt og personlig.

 

Tusind tak for dine skønne input, Elisabeth, og dejlig weekend derude. 

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.