Emilie Schiøtt | Københavnersnude #154

0
671
Ugens Københavnersnude er Emilie Schiøtt, der lige har udgivet sit første engelske album, hvor hun får musikalsk assistance af bl.a. Nanna Lüders og Bent Fabricius-Bjerre. Udover at være en dygtig sanger-sangskriver så elsker Emilie alt vegansk, lange gåture og Østerbro. Og så er hendes kærlighed til København lige så stor som vores. Mød hende og hendes København her.

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
ES:
I øjeblikket er jeg i fuld gang med to spændende musikprojekter. Jeg udgav mit første engelske album “After the Rain” d. 25. august, og så har jeg mit danske projekt under kunstnernavnet FRIGG. Der udgiver jeg min 3. single “Der var Engang” i midten af september.

LC: Hvor bor du?
ES: Østerbro <3

LC: Hvor går du tur?
ES: Jeg går rigtig meget generelt – snildt 10 km om dagen. Jeg elsker at gå på arbejde, gå til en venindeaftale eller bare gå en tur gennem de forskellige bydele og høre en podcast. Jeg går gerne, så jeg møder noget vand eller noget grønt, som fx Fælledparken, Assistents Kirkegård, Botanisk Have, søerne eller vandet ved Svanemøllen (hvor jeg også kan finde på at hopper i vandet). Hvis jeg går tur på en søndag, går jeg stensikkert forbi et loppemarked eller flere!

LC: Hvor drikker du kaffe?
ES: På en dejlig café på Vennemindevej lige hvor jeg bor – ”Krejl og kaffe”. De har to af mine yndlingsting! God kaffe og loppesager! Og så er de super søde de to damer, der har cafeen.

LC: Hvor spiser du?
ES: Der er lige åbnet en ny café/ superfood shop på Nordre Frihavnsgade, der hedder ”Aliva Foods”. De har lækre, plantebaserede ting, som veganske sandwiches, chiabowls og andet godt! Jeg elsker også restauranten GRØD, som ligger flere steder i København., blandt andet på Nordre Frihavnsgade. Desværre er den lukket lige nu pga. vandskade, men jeg kører gerne til Jægersborggade på Nørrebro for at få deres asiatiske grød.

LC: Hvor fester du?
ES: Jeg fester alt for sjældent! Men når jeg gør, så kan jeg allerbedst lide en god privatfest eller drinks på en hyggelig café eller bar. Fx på Bopa Plads på Østerbro. Der er så hyggeligt! Men jeg elsker også gadefester! Forleden var jeg til Provstevej Gadefest på Nørrebro. Der var små boder med lækker mad, øl, drinks og livemusik.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
ES: Jeg har mange! Men et af dem er Fælledparken. Jeg bruger den park til SÅ mange forskellige ting. Jeg løber og går tur, soler på et tæppe og griller. Og så har jeg brugt utallige timer på de mange fede legepladser (herunder skateparken, løbehjulsparken, vandlegepladsen og fodboldbanerne) med min søn.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
ES: Jeg føler ofte en stor kærlighed til København og storbylivet, når jeg har været væk i noget tid. Fx været i min kolonihave i Birkerød, hvor alt er meget primitivt, og hvor man ikke ”bare lige” går ned og køber et eller andet.  

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
ES: Jeg har boet i København det meste af mit liv, så der er et hav af gode minder. Jeg tror nu det bedste af dem alle må være, da jeg fødte min søn på Rigshospitalet en mandag i juli, hvor solen skinnede ind ad vinduerne.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
ES: Jeg vil klart anbefale et godt loppemarked som Veras eller Rita Blås. Ellers en god gadefest eller festival. Fx Distortion eller Copenhagen Pride.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? ES: Mit allerstørste ønske er, at vi kan komme til at leve med kærlighed og respekt for hinandens forskellighed!

Et mindre ønske er et stort supermarked med økologiske, vegetariske og veganske varer og en kæmpe grøntsags afdeling!!  Men udover det synes jeg sgu, vi har det meget godt.

LC: Dit soundtrack til byen?
ES: Jeg kan ikke vælge ét nummer eller ét album. Jeg har soundtracks til forskellige perioder i mit liv, og jeg hører meget forskelligt musik alt afhængig af mit humør. Om morgenen eller hvis jeg skal danse, hører jeg ofte reggae og dancehall fx Bob Marley, Damian Marleyeller Stonebwoy. Men ellers hører jeg alt fra Jedi Mind Tricks til Under Byen. Jeg hører stort set ALTID musik! Også på cyklen, selvom det er lidt farligt!

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Emilie!

Du kan følge Emilie Schiøtt her.

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.