Sydhavnstanker med Daniel Mlka

0
333
Sydhavnen
Daniel Mlka, 39 år og projektleder i Idrætsprojektet, bor på Ben Websters Vej i Sluseholmen i den nye del af Sydhavnen, som er inspireret af de hollandske kanalsystemer. Her bor han med sin familie; sin kæreste og deres to piger på 7 og 10 år. De flyttede hertil fra Vesterbro, som familien ellers elskede, men livet tæt på vandet er noget nær perfekt, hvis du spørger Daniel. Kom med en tur til hans Sydhavnen.

Sydhavnen

Hvad synes du om din bydel?
Daniel: Jeg elsker det! Vi flyttede fra Vesterbro, som jeg ellers elskede utrolig meget, især energien og alt det liv, der var på Vesterbro 24/7. Men her er der fuldstændig ro, hvilket er skønt – og så er vi stadig så tæt på byen. Der bliver selvfølgelig bygget rigtig meget lige nu, og det ødelægger naturligvis lidt af roen, men så kommer der også liv, og en lille ny by blomstrer. Det er også spændende.

Sydhavnen

Og hvad synes du om den anden del af Sydhavnen?
Daniel: Jeg synes, den er charmerende og har en masse skønne områder, som Valbyparken, Karens Minde Kulturhus og kolonihaveområderne. Men den har virkelig også brug for et løft. Jeg tror på, at det bliver lidt det nye Vesterbro om 10 år; mange unge mennesker flytter ind lige nu. Med mit arbejde i Idrætsprojektet vil vi gøre Sydhavnen til et sted, man er stolt af, og derfor afholdte vi bl.a.  Sydhavn Games i samarbejde med lokale aktører og Ellebjerg Skole.

Hvor er dit favoritsted i Sydhavnen?
Daniel: Jeg elsker her, hvor jeg selv bor – ud mod vandet. Ellers holder jeg meget af Valbyparken og Nokken.

Sydhavnen

Kender du et hemmelig spot, som du har lyst til at dele med os?
Daniel: Der er ikke rigtig så mange hemmelige spots tilbage, tror jeg. Men jeg synes, at det er et fantastisk initiativ med den nye strandbar Teglværket. Når vejret er med, er det et fantastisk sted og noget, vi mangler herude, hvor man kan mødes og hænge ud.

Hvilken slags mennesker er der flest af i dit område?
Daniel: Jeg tror, det er en blanding af singler og børnefamilier.

Kan du anbefale at bo i Sydhavnen – hvis ja, hvorfor?
Daniel: Jeg elsker det i hvert fald. Vandet i den nye del giver ro. Det er ved at blive et lille lokalsamfund, og det er hyggeligt. Derudover går vores børn på skolen i Sydhavnen, og det er en gave i forhold til de rammer, skolen tilbyder.

Sydhavnen