EN GAMMEL SPECIALITET KOMMER TIL BYEN

0
369
Ditte fik øjnene op for en gammel, traditionel fransk/tysk specialitet, som du nu kommer til at kunne nyde sammen med din øl eller vin som en lille appetizer rundt omkring i byen. Kender du ikke allerede flammkuchen fra andre lande, så læs om den lækre lille specialitet her.

På den franske bastilledag besøgte jeg Torvehallerne, hvor der både blev spillet petanque og solgt lækre franske specialiteter. Mellem alle de traditionelle sager stødte jeg på “flammkuchen”, der ved første øjesyn mindede om en meget tynd og enkel pizza. Ved nærmere eftersyn fandt jeg ud af, at det er en fransk/tysk specialitet, der er lavet efter en over 200 år gammel opskrift fra Alsace, Pfalz og Baden (på fransk hedder den tarte flambée). I Torvehallerne kunne man denne dag købe den i en bod, som den franske café fra Larsbjørnsstræde 20, Voulez-Vous, havde sammen med importøren af den traditionelle spise.

FullSizeRender-1
Traditionel flammkuchen med bacon og løg
Din nye snack

Her forklarede de, at flammkuchen bliver kaldt “slow fastfood”, da den er hurtig at lave med en bund af rene råvarer som mel, salt, vand og olie og med fyld som f.eks. creme fraiche, gedeost og porre eller vanilje og skovbær, hvis den skal serveres som dessert. Mulighederne er som på en pizza uendelige. Ind i ovnen i fire minutter og voila – en lækker fingerspise, som du kan dele sammen med vennerne over en øl eller et glas vin som en enkeltstående snack eller som en appetizer før maden. Et super simpelt koncept, der smager af det, som det ser ud som – og det så lækkert ud på bastilledagen i Torvehallerne, hvor jeg fik af vide, at Flammkuchen snart er at finde på barer og caféer som Voulez-Vous rundt omkring i byen. Planen er selvfølgelig, at få flammkuchen ligeså udbredt i Danmark, som den allerede har været det i mange år i europa, hvor den fungerer som en klassisk fransk/tysk snack, som kan varierer med fyld alt afhængig af, hvad den er sat på menukortet som.

Jeg glæder mig derfor meget til at følge med i, hvordan det går for den meget enkle men også super lækre spise, der er perfekt som dele-snack, når man skal have en øl eller et glas vin sammen men vennerne.

/Ditte