THE SHISO NOODLE HOUSE

0
376
Kender du den japanske krydderurt shiso? Hvis ikke, så kan du komme til det i den nyåbnede pop-up restaurant The Shiso Noodle House, der de næste fire uger holder til i det charmerende KW3 på Østerbro. Ditte og Louise kiggede forbi til en yderst regnfuld men velsmagende og oplevelsesrig åbning.

Vi har af flere omgange omtalt KW3 på Østerbro, der er en gammel villa med et orangeri og stor have, hvor der bliver afholdt spændende events: Fra pladeselskabsfester til vinsmagninger. I sidste uge var Louise og jeg forbi igen i anledning af, at Mrs. Ph(i)Nk (et samarbejde mellem to landskabsarkitekter og en kok) åbnede pop-up restauranten The Shiso Noodle House, der for en aften tryller med den japanske krydderurt shiso gennem fem små fantasifulde serveringer.

SHISO I FORSKELLIGE AFSKYGNINGER

The Shiso Noodle House er ikke som en almindelig restaurant, hvor gæsterne skal sidde ned gennem forret, hovedret og dessert. Det er en fælles smagsoplevelse, hvor vi en fredag aften, mens regnen haglede ned på det lille orangeris ruder, stod sammen med godt 15 andre gæster om et langt bord, hvorover der hang fem forskellige varianter af shiso, som vi kunne nippe bladende af og spise. Hvorfor? Fordi vi skulle smage, hvordan planterne normalt smager, når de ikke er tilberedte. På bordet foran os stod nemlig fem forskellige retter med shiso, som kokken og en af idékvinderne bag løbende fortalte om, mens vi nød de små spændende hapsere.

IMG_9850
Shiso Egg: Grøn shiso med vagtleæg, kombu tang og creme fraiche
IMG_9851
Shiso Tempura: Grøn/rød shiso med kokos-palmesukker, kanel, lime og gurkemeje
IMG_9852
Shiso Yaki: Saltet svinemave med vietniamesisk shiso, yuzu og honning
IMG_9854
Shiso Shrooms: Rød shiso med syltede blommer, gedeost og enoki svampe
NUDLER SOM DU ALDRIG HAR FÅET DEM FØR

Som afslutning på den lille stående middag, fik vi alle en kop shiso nudler med pok choy, forårsløg, urter, soja, galangarod, ingefær og turmeric, som vi kunne nyde oppe i orangeriet, i den udendørs shiso bar eller i kælderen, hvor der i anledning af pop-up restauranten var indrettet en hyggelig bar i japansk stil, hvor man kunne købe naturvin, forskellige shiso cocktails, varm shiso te, røgede shiso nødder samt en velsmagende shiso-is med 72% chokolade, der blev lavet lige efter, at man havde bestilt den.

IMG_9857
Kopper med shiso nudler og masser af forskellige urter, svampe og andet godt

IMG_9856

EN REGNFULD AFFÆRE

På åbningsaftenen stod det ned i stænger, men Louise og jeg hyggede os alligevel gevaldigt i den udendørs bar inden, at det blev tid til vores seating kl. 20. Der er to seatings hver aften fra onsdag til lørdag i The Shiso Noodle House frem til uge 30, hvor du for 150 kr. kan smage dig gennem shiso i forskellige afskygninger, mens du kan købe dine drikkevarer i den dertil indrettede shiso bar, der findes både ude og inde.

Er du ligesom os nysgerrig efter alternative restauranteroplevelser, så vil vi klart anbefale dig at kigge forbi The Shiso Noodle House og blive klogere på, hvad den japanske krydderurt er for en velsmagende størrelse.

IMG_9843-1
Trods regnen hyggede vi os i den udendørs shiso bar

HVAD: Shiso Noodle House HVOR: Krausevej 3, 2100 Kbh. Ø PRIS: 150 kr.

Du kan købe billetterne lige her.

/Ditte