Sofie Winther Askgaard | Københavnersnuden #98

0
357

Ugen Københavnersnude er Sofie Winther Askgaard – 35-årig journalist, indehaver af Historieværkstedet og blogger på Allergitjenesten. Hun er gift og er mor til to vilde drenge på 3 og 6 år – og så er hun, trods bopæl i Hørsholm nord for København, inkarneret københavner, når det kommer til at lade sig inspirere af byens mangfoldighed, mennesker og madsteder.

LC: Hvad pusler du med for tiden?
SWA: Jeg har sindssygt travlt med at introducere Danmark for Balmain Paris Hair Couture. Mange kender Balmain fra deres samarbejde med H&M, men ikke så mange kender deres Hair Couture – endnu! Og så har jeg gang i rigtig mange artikler for forskellige magasiner, og fordi jeg bare ikke kan lade være, taler jeg med en masse forskellige mennesker om flere spændende projekter. Men det kan jeg ikke løfte sløret for lige nu.

LC: Hvor bor du? 
SWA:
Jeg er faktisk flyttet ud af København, sådan helt ud i provinsen, 25 kilometer nord for København. Det var vist klassikeren med, at der kom småfolk til. Jeg har ellers boet på Frederiksberg i 7 år, før jeg trak tilbage til Hørsholm, hvor jeg også er vokset op. Og jeg savner København! Men elsker min have…

Sofie Winther Askgaard

LC: Hvor går du tur? 
SWA:
Jeg har altid syntes, det var hyggeligt at gå ture ude på Christianshavn og slå et smut inden om Christiania. Hvis man lige undgår Pusherstreet, er det et vildt inspirerende sted, og jeg er super fascineret af deres fantastiske kreative bygninger, ‘way of life’, brugkunst og god mad – fx. er Grøntsagen et besøg værd, hvis man er frokostsulten.

LC: Hvor drikker du kaffe? 
SWA:
Ha, jeg er tedrikker! Men jeg kan godt lide at gå på café, og et sted, jeg altid har elsket, er Ingolfs Kaffebar et godt stykke ude af Amagerbrogade. Der er vanvittigt hyggeligt, nogle gange god musik, og masser af spændende billeder at kigge på på væggene.

LC: Hvor spiser du? 
SWA: Jeg er sådan en vanskelig en, fordi der er mange fødevarer, jeg ikke kan tåle, men jeg vender altid tilbage til Lé Lé Street Kitchen på Østerbro eller Vesterbrogade. Der er noget skønt over at sidde der i vinduet og spise – den i øvrigt fantastiske mad – mens man kan følge med i livet ude på gaden.

LC: Hvor fester du? 
SWA:
Jeg er den lidt kedelige type, der er mere mor og arbejdshest end festabe. Så det sker ikke voldsomt tit, at jeg går i byen, og når jeg gør, er det som regel hjemme hos venner eller på en restaurant, hvor vi med lidt overtalelse får lov til at blive hængende i flere timer og drikke cocktails. Det sker fx, når freelancerne samles og holder julefrokost eller sommerfest. Ellers er jeg bare typen, der følger med de andre – stedet er ikke så vigtigt.

LC: Hvor inspireres du? 
SWA:
Jeg kan blive inspireret de fleste steder, hvor jeg er hevet ud af mit hjemmevante miljø, og sådan er det jo næsten over alt i København nu, hvor jeg er flyttet ud af byen. Mennesker, der klæder sig anderledes end mig, eller steder der ser anderledes ud end mit eget hjem og ‘hood’ inspirerer mig. Så det kan fx være Christiania, men det kan også være området omkring Elmegade på Nørrebro med lækre madsteder eller bare at hænge ud og mødes med venner i Fælledparken.

BalmainHair55266

LC: Hvad er dit yndlingssted i København? 
SWA:
Altså, jeg elsker bare Tivoli. Jeg har masser af gode minder derfra både med veninder og familie, og der er bare noget magisk over den gamle have. Før vi fik børn, gik min mand og jeg troligt til Fredagsrock hele sommeren igennem, og det koncept er jeg vild med.

LC: Hvornår har du sidst følt dig forelsket i København? 
SWA: Jeg vakler mellem sidste gang, jeg tog mine børn med i Fælledparken til Trafiklegepladsen, og det var tæskekoldt, men vi hyggede os så meget – tænk, at der er så mange gratis sjove ting samlet der, og vi sluttede af med lækker lækker is hos Social Foodies. Og sidste gang, jeg – totalt kliché – sad med manden i Nyhavn og drak en iskold øl i den sjældne danske sommervarme. Ahhh…

LC: Hvad er dit bedste minde om København? 
SWA:
Det må simpelthen være vores store overdækkede altan, da vi boede på Frederiksberg tæt ved Aksel Møllers Have. Der var grønt tæppe på gulvet, så det næsten var som en have, og vi grillede nærmest hver dag året rundt – og dyrkede både store tomater og agurker!

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København? 
SWA:
Lige nu, hvor det er sommer – og forhåbentlig snart bliver sol og varme – må det klart være Amager Strandpark. Det lignede en gang lort og lagkage, og var bestemt ikke et sted, jeg gad tage hen, og nu er det bare blevet så fedt. Der gad jeg godt bo.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
SWA: Færre biler og bedre parkeringsforhold! Spoken like a true provinsbeboer!

LC: Dit soundtrack til byen?
SWA:
Det er svært. Men af en eller anden grund kommer jeg til at tænke på Alanis Morisettes Ironic. For hver gang jeg er i byen, vil jeg gerne hjem (læs = provinsen), og hver jeg er hjemme, vil jeg tilbage til byen. Det er sgu da lidt ironisk.

Tusind tak, fordi du ville være vores Københavnersnude, Sofie!