En Lille Uge Med Bikram Yoga

3
338

Jeg gik all inbikram yoga i Ryesgade i sidste uge og dyrkede den varme udstrækningsgymnastik fem dage i træk!

Mandag:
Timen starter kl. 19.00, og den varer halvanden time, så når vi endelig er færdige, føler jeg, at klokken virkelig er mange. Jeg er helt udmattet, tørstig og træt i alle muskler, men fyldt med ro. Timen sluttes altid af med en kort meditation, hvor vi fokuserer på vores åndedræt, og det gør, at jeg er faldet helt ned og er helt klar i tankerne.
Den eneste store ulempe ved at træne bikram yoga så sent på aftenen er, at jeg bliver virkelig sulten af træningen. Og jeg bryder mig ikke om at gå i seng på propfyldt mave – og det kommer jeg til i aften. Men jeg er stadig i fuldstændig ro, både i kroppen og i tankerne. Det er en dejlig fornemmelse, og jeg kommer til at sove virkelig godt i nat.

Jeg er virkelig taknemmelig over, at vinduet i omklædningsrummet står åbent efter træningen, og at der kommer en tordenskylle, mens vi bader. Frisk luft er virkelig undervurderet!

Tirsdag:
Jeg glæder mig allerede fra morgenstunden til min aften-yogatime, hvilket overrasker mig, for jeg plejer faktisk at være øm dagen efter en yogatime. Men det er ikke slemt i dag, og jeg føler mig rank og smidig.
Timen starter i dag kl. 18.00, og jeg sveder meget mere i dag, end jeg gjorde i går. Underligt. Stemningen er heller ikke helt lige så god, som i går. Måske har det noget med tidspunktet at gøre? Måske er det bare mig. Jeg klarer øvelserne en smule bedre end i går, bortset fra en enkelt øvelse, hvor vi skal sidde i ‘japansk skrædderstilling’ – bare med knæene ud til siden, og det er mine knæ ikke klar til. No worries, siger læreren, det skal nok komme, når jeg er klar – jeg elsker deres indstilling!
Jeg er meget træt efter timen og mere øm, end jeg var i går. Men jeg har samme ro i kroppen, som i går. Og jeg glæder mig allerede til onsdagens time.

Min små shorts og sportsbh er stadig varm, når jeg lægger det i blød en time efter træningen. At vaske tøj hver dag i håndvasken is not my idea of a good time!

Onsdag:
Jeg kan mærke, at jeg er lidt træt af at skulle vaske mit træningstøj, lige så snart jeg kommer hjem fra yoga. Man sveder jo så meget til en time, at tøjet er fuldstændig gennemblødt, så det SKAL vaskes allerede samme aften. Men det er en lille ting, og mit lille yoga-eventyr er vaskebesværet værd.
For første gangs siden jeg startede, har jeg ikke særlig meget overskud til timen. Jeg er træt i kroppen, og specielt i armene. Jeg tror, det er alle øvelserne med udstrakte arme, der er hårde ved mig. Timen går et kvarter over, og da jeg har glemt at tage mit ur af, ved jeg det, til forskel fra de andre på holdet, som bare er tilstede til timen. Jeg må huske at tage mit ur af i morgen.

Nej, hvor er det (alt for) tidligt!

Torsdag:
Klokken ringer kl. 6.50. Det er godt nok tidligt. Men jeg har jo lovet mig selv at komme af sted. Solen skinner, det er varmt, og der er ingen mennesker på gaden. Jeg nyder det. Timen går også vildt godt, jeg har fået energien igen, selvom jeg er noget stiv i kroppen fra morgenstunden. Og så er jeg efterhånden lidt træt af at se på min næsten nøgne krop i alle mulige og umulige stillinger halvanden time om dagen. Jeg har vist lidt tendens til at fokusere på de lidt for store lår og den lille topmave, selvom jeg på ingen måde er for tyk. Jeg er bare ved at være træt af at se på mig selv 🙂
Da timen er overstået, skynder jeg mig i bad og af sted på arbejde med vådt hår og røde kinder – og oceaner af overskud, føler jeg. Lige indtil klokken bliver 10, og jeg føler den første træthed. Gudskelov for kaffe!

Cykelturen gennem byen kl. 6.00 i stilhed og solskin, og tilbage igen kl. 8.00 med vådt hår og rank ryk er hele den hårde og hede træning værd.

Fredag:
Sidste time! Jeg er virkelig glad for, at det er sidste time, for jeg er træt. På alle måder. Mest af alt træt af mit spejlbillede. Men jeg er blevet meget opmærksom på min krop og min vejrtrækning og føler mig et par centimeter højere, end da jeg startede. Jeg tror, at jeg vil fortsætte med at dyrke ‘almindelig’ astanga yoga i stedet for bikram, og så bare droppe ind på Ryesgade en gang om måneden. Lige nu skal jeg i hvert fald have en velfortjent pause fra varmen.

Namaste.

/Louise

PS: Største plusser ved en uges intensiv træning:
1) Større bevidsthed omkring min krop og min vejrtrækning
2) Smidigere krop – jeg føler mig højere og rankere
3) Roligt sind
4) Og så føler jeg mig faktisk også lidt mere glad og tilfreds

3 COMMENTS

 1. Spændende at få lov til at følge med i din bikram yoga dagbog. Har overvejet at prøve det mange gange, men jeg har endnu ikke fået taget mig sammen.
  Selv om jeg er glad for min yoga på stuegulvet, brænder jeg alligevel for at starte til astanga yoga, så jeg kan udvikle mig. Har du mon gode erfaringer fra Ryesgade? Eller andetsteds?

  • Ja, jeg er faktisk glad for bikram yoga, jeg synes bare, at fem dage i træk er lige i overkanten 🙂 Men det skulle prøves! Ellers vil jeg stærkt anbefale dig at tage en prøvetime hos Astanga Yoga Studios på Blegdamsvej. Der træner jeg jævnligt, og jeg synes, de er virkelig kompetente, samtidig med at stemningen er god. For mig handler det primært om, om jeg kan lide at være til træningen. Stemningen skal være god og ‘passe til mig’. Derfor vil jeg altid anbefale, at man tager en prøvetime, før man køber klippekort eller månedsadgang, eller hvad stedet nu tilbyder. Du kan læse min blog om Astanga Yoga Studio her: http://lovecopenhagen.wordpress.com/2011/03/09/namaste/
   og om min første bikram yoga time her: http://lovecopenhagen.wordpress.com/2010/10/05/40-graders-varme-26-stillinger/

   • 5 dage er også lidt vildt. Man kan nærmest sige, at du har været på yogaferie.

    Tak for gode råd! Og jeg vil straks læse dit blogindlæg om Astanga Yoga Studio 🙂

Comments are closed.