En varm klassiker i Indre By

3
302

Hvordan kan man have boet i København i snart 13 år, uden at have besøgt A. C. Perch’s Thehandel? Jeg ved det ikke, men det lykkedes mig. Og nu bliver jeg nødt til at skrive om dette meget klassiske og velkendte sted midt i byen, for jeg er mildest talt begejstret!

Jeg besøgte for første gang Perch’s Thehandel for nogle uger siden, da min the-elskende veninde havde fødselsdag. Da jeg elsker alt og alle, som går op i de små detaljer, så faldt jeg selvfølgelig pladask for Perchs.

Når man køber en dåse the her, får man en udførlig beskrivelse af theens struktur og trækketid med – på et lille kort, som ekspedienten lægger i dåsen. Så fint!

Og når man er færdig med at handle, bliver man stillet følgende spørgsmål: “Kunne De tænke Dem et stykke bolsje?”

Det er sjældent, at jeg bliver kaldt for “De”, men herinde er det altså helt på sin plads. Fnis.

Her går man meget op i, at theen bliver brygget korrekt – så smager den meget bedre! Kan man kalde det the-snobberi? Ja, måske, men med den største beundring lagt i ordet. Man kan også vælge at kalde det the-entusiasme, og som meget andet, som der lægges stor energi og præcision i, så er Perch’s Thehandel det bedste af det bedste.

Perch’s Thehandel har ovenpå butikken et tea room, hvor man kan få serveret en dejlig kop the i hvad der ligner en fin dagligstue. Jeg har ikke prøvet det, men det ser smadderhyggeligt ud.

Jeg er vild med den gammeldagse stil, personalets ekspertise og høflighed og ikke mindst de dejlige thesorter, som man kan få herinde. Jeg har fået en helt anden respekt for the efter mit besøg og vil fra nu af anstrenge mig for at brygge den perfekte kop – hver gang 🙂 En klar anbefaling herfra!

/Louise

3 COMMENTS

  1. Ja, jeg købte også lidt the til mig selv, og det er jeg drønlykkelig for. Og du har fuldstændig ret, det er fantastisk, at folk står i kø helt ude på gaden for at få en lille snert af Perch’s.
    Jeg må klart prøve deres ingefærkager næste gang. Elsker ingefær!

    • Det var godt 🙂 Jeg må vist også snart en tur derind igen. Problemet er, at jeg helst vil have tre forskellige slags te med mig 😉

  2. <3 Perch’s Thehandel! Det er en lille udflugt, stor nok i sig selv og ren forkælelse… Elsker at der er så trængt, at der er kø ud på gaden, at der dufter fantastisk, at man får teen i de dejligste papirposer, og at hver kunde får den tid, denne har brug for (fx til at dufte til fem forskellige slags te)…
    Perch’s er bare en lidt større oplevelse end Tante T og Østerlandsk Thehus…

    Købte du mon en te til dig selv også? Deres ingefærkager er… Mmmmmm!!!

Comments are closed.