Event: South Habour x Meyers Bageri

0
332
I morgen, 18. marts 202, har Meyers Bageri inviteret Jamila og Khadija fra South Harbour Café i Sydhavnen til at bage deres berømte pastilla’er og Briwat på eftervarmen fra bageriets egen bagning i Jægersborggade. Jamila og Khadija overtager ovnene hele eftermiddagen og sælger både pastilla’er, briwat, marokkansk myntete og frisk lemonade to go fra kl. 16-19. 

Pastilla er en traditionel rund filodejspakke med fyld af langtidssimret kylling i krydret fond, ristede mandler og kanel, som er et udbredt krydderi i det salte marokkanske køkken. Briwat er en vegetarisk trekantet version med spinat og feta.

Claus Meyer er begejstret gæst i South Harbour Café og kommer tit forbi for at spise pastilla’er, der ifølge ham er ”krydret ekstremt præcist og smager af soukh’en i Fès”.

Eventet foregår lørdag 18. marts fra kl. 16-19 – efter bageriets normale lukketid. Det vil foregå efter først til mølle princippet, indtil der er udsolgt.

Find facebookeventet her.

South habour café
Briwat fra South Habour Café i Sydhavnen.

South Harbour – Energisk og storsmilende gæstfrihed i det Sydhavnen

Gennem seks år har søstrene Jamila og Khadija serveret autentiske marokkanske retter i caféen South Harbour i Sydhavnen, og mange har efterhånden fået øjnene op for den gode mad og det eminente værtskab i den hjemlige café og spisested på Hørdumsgade 1. Stamgæsterne fra lokalområdet kigger jævnligt forbi, og i 2022 vandt søstrene med deres Pastilla både produkt- og publikumsprisen i den årlige kokkekonkurrence Sol over Gudhjem på Bornholm.

Familien fylder nemlig meget for de to søstre, som har stiftet caféen med afsæt i deres mors gæstfrie og hjertevarme væremåde. Og netop den gode stemning og de varme krydderier hænger da også i luften, når man når man træder ind i South Harbour Café. I disse lokaler, i hjertet af Sydhavnen, fører de to iværksættersøstre deres mors idéer og tanker videre om at være fælles om sund mad og gæstfrihed. Og det er ikke uden grund, at caféen har adresse blandt Sydhavnens livlige gader. For døtrene har en lyst til at give noget tilbage til det lokalsamfund, som tog så godt imod dem, da de kom til landet.  Gennem maden formidler søstrene både deres egen personlige historie og Sydhavnens særlige ånd. 

I køkkenet har Jamila og Khadija ansat en stab af udenlandske kvinder, der er nye i at skulle lære dansk og navigere i det danske samfund. Foruden at få en fod indenfor på arbejdsmarkedet, får kvinderne i køkkenet også hjælp til alt fra Aula til Mit-ID, når de altså ikke øver sig på de danske gloser over de simrende gryder. For på tavlen hænger ’ugens ord’, der skal opmuntre kvinderne til at styrke sprogkundskaberne.