F.M.K. // UHØRT

0
238

Vi er gået minutiøst igennem Uhørts fremragende program og fundet frem til tre bands, som vi især vil anbefale. Vi har taget en snak med de tre bands om deres koncert på Uhørt, deres forhold til festivalen, og hvad de selv skal opleve på årets Uhørt Festival. Første band i rækken er: F. M. K.

Det er virkelig svært at trække tre acts ud af et program på 40, når nu de alle sammen lader til at være interessante og seværdige. Men vi har alligevel strammet os an og valgt tre ud, som vi alle sammen er enige om kan noget helt unikt, hvad enten det er den hårdere rockmusik, festlige dansemusik eller humoristiske popmusik. De tre bands elsker vi af forskellige årsager, og du kan møde det første lige her:

F. M. K.

I Pumpehusets Byhave hørte jeg for første gang F. M. K., og det er ingen skam ikke helt at vide, hvem F. M. K. er. Bandet blev nemlig dannet for nyligt, men alle tre kvinder har du muligvis stødt på i forskellige andre konstellationer. Forvent enkel, lo-fi punk-ish rockmusik, som leder tankerne tilbage til 80erne og 90erne – udadvendt musik, performet af et forholdsvist indadvendt band, men uden at koncerten lukker sig om sig selv. Vi har snakket med Nanna, som er bassist i F. M. K.:

Hvem er I, og hvad kan man forvente af jeres koncert på Uhørt?
Nanna: “Vi er en trio, som betjener sig af de helt basale rockinstrumenter: guitar, bas og trommer. Vores musik kombinerer forskellige rockgenre: punk, 90’ernes Riot Grrrl og garage rock. Det er råt, vildt og støjende – mens vores tekster er uhøjtidelige og selvironiske.”

Har I før besøgt Uhørt som publikummer?
Nanna:“Ja, jeg var på Uhørt for første gang i 2014, hvor Maria (trommeslager) spillede med et af sine andre bands, Nelson Can. Jeg havde kæmpe optur over dem, The Felines og The Youth.”

Hvad synes I om festivalen?
Nanna:“Jeg synes det er en superfed festival. Der er god stemning. Det er fedt, at der findes festivaller som Uhørt, som er dedikeret til nye bands, og et sted hvor de kan vise deres talent frem.”

Hvem skal I selv opleve på festivalen?
Nanna:“Jeg er endnu ikke dykket ned i programmet. Men umiddelbart stå The Entrepeneurs, Deadpan Interference, Palace Winter og Dør Nr. 13 på min liste”

Hvis man kan lide jeres koncert, hvordan kan man så få mere af jeres musik?
Nanna:“Vi har lagt en lille håndfuld numre op på SoundCloud, så her kan man jo altid tage en lytter: https://soundcloud.com/fucmarkil . Vi har også en facebook ( https://www.facebook.com/fucmarkil ), som vi opdaterer med nyt koncert-datoer…”

Fang F. M. K. på Sort Scene, fredag kl. 22.10-22.40. 

Følg med senere i dag, hvor vi bringer et interview med vores Uhørt-anbefaling nr. 2! 

/Louise

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here