KEJTHÅNDET // UHØRT

1
429

Vi er gået minutiøst igennem Uhørts fremragende program og fundet frem til tre bands, som vi især vil anbefale. Vi har taget en snak med de tre bands om deres koncert på Uhørt, deres forhold til festivalen, og hvad de selv skal opleve på årets Uhørt Festival. Andet band i rækken er: KEJTHÅNDET.

Det er virkelig svært at trække tre acts ud af et program på 40, når nu de alle sammen lader til at være interessante og seværdige. Men vi har alligevel strammet os an og valgt tre ud, som vi alle sammen er enige om kan noget helt unikt, hvad enten det er den hårdere rockmusik, festlige dansemusik eller humoristiske popmusik. De tre bands elsker vi af forskellige årsager, og du kan møde nummer to lige her:

KEJTHÅNDET

Når ens newsfeed på Facebook pludselig svømmer over med opslag om et nyt band, så bliver man nysgerrig. OK, én af bandmedlemmerne kender jeg, men det er ikke altid ensbetydende med, at musikken behager mig. Jeg klikkede ind på Kejthåndets Facebookside, og dér blev jeg hængende hele aftenen. Efter alt for mange timer lukkede Facebook og nægtede at servere mere for mig – men heldigvis skal jeg opleve Kejthåndet igen, og denne gang ganske meget i live, på Uhørt om lørdagen. Vi har fanget Kim og Rune fra Kejthåndet efter en øver:

Hvem er I, og hvad man forvente af jeres koncert på Uhørt?
Rune: Vi er alle kejthåndede, holder af portvin, overskæg og synthesizere. Lyden ser tilbage til de omkvædsglade 80ere, og tekstuniverset udspringer af Kims kærlighedsliv, hvor kvinder ad lib får en kælen eller kejtet hånd med på vejen.
Kim: Ja, alt fra den store tabte kærlighed, til hende der går alene hjem. Det er jo ikke fordi, det kun er hjerte/smerte, eller jo…det er det egentlig, haha. Men det er ikke bare noget, der er pakket ind i rim, men en virkelighed jeg har gennemlevet – en virkelighed, der til tider har gjort ondt. Med tiden er det dog blevet til gode minder.
Rune: Det hele er ikke bare tungt og belæsset med kærestesorger, og måske man tænker ”åh nej, mere moderne mandlig smerte”, men der kommer en ærlighed i at sætte sig selv på spil. Personligt er jeg ligeglad, jeg spiller kun keyboard.
Kim: Jeg har da også et keyboard, men det er altså ikke sådan lige til, det der keyboard – heller ikke det med pigerne for øvrigt.
Rune: Det kender jeg ikke noget til, men husk lige at skrive noget med Simon også – han er trods alt forsanger, sangskriver og rødhåret. Men udover det havde vi sidste sommer vores førstesingle i rotation på P3, og siden har vi klargjort vores kommende EP, som vi nu skal ud og forkæle landet med.
Kim: Man kan derfor forvente en spillelyst ud over det sædvanlige, men samtidig være vidne til en førstepræmiere på helt nyt materiale for offentligheden, og I kan høre et sneak peak på vores facebookside.

Har I før besøgt Uhørt som publikummer?
Kim: Ja, Jeg hørte bl.a. The Minds of 99 for et par år siden, og de er i hvert fald ikke længere uhørt. Derudover er baren altid et besøg værd – selvom det var dér med hende, der ikke ville med hjem…

Hvad synes I om festivalen?
Rune: Jeg har aldrig været der, men jeg har hørt, deres bar er god, og jeg hørte Minds på Roskilde, så helt uhørte kan de ikke være…
Kim: Det er en god mulighed for at høre bands, der i sidste ende bliver de nye Christopher’ere. Det vil jeg gerne være.

Hvem skal I selv opleve på festivalen?
Rune: Jeg har lige set, at et af de sidst offentliggjorte navne, er Vampire Blow. I år er de med i KarriereKanonen, og de har været mine gode venner gennem mange år. De har en vild energi og skal helt klart opleves live.
Kim: Jeg synes, det er et vigtigt supplement til Spotfestivalen. Det har vi altid manglet i København. Når det er sagt, skal jeg se The Entrepreneurs, uden tvivl, og Paper Tigers for at holde det i KarriereKanonland.

Hvis man kan lide jeres koncert, hvordan kan man så få mere af jeres musik?
Rune: Vi har to tracks liggende på Spotify, og ellers skal man holde godt øje med vores facebookside, og ikke mindst kommende EP.

Fang Kejthåndet på Tak Rock Scenen, lørdag kl. 18.40-19.10. 

Og husk – om nogle timer kan du læse et interview med vores tredje og sidste anbefaling på Uhørt! 

/Louise

1 COMMENT

Comments are closed.