Fang din by: Fotokonkurrence i København

0
407
DAC’s fotokonkurrence er skudt i gang. Juryen, som bl.a. tæller Helena Christensen og Maren Uthaug, skal udvælge fotos, der viser byens sjæl. For 7. år i træk afholder Dansk Arkitektur Center den landsdækkende fotokonkurrence Fang din by, hvor alle fotoglade danskere kan deltage. Sidste år indsendte danskerne 4400 fotos og 1600 skoleelever fortolkede deres by gennem en kameralinse.

 

I år zoomer konkurrencen, Fang din by, ind på det, der gør hver by unik – byens sjæl! De 55 bedste fotografier bliver udstillet for offentligheden på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center til sommer, på udvalgte biblioteker fordelt over hele landet, og som noget nyt også på Folkemødet på Bornholm. Konkurrencen løber fra d. 24. februar til d. 24. april 2022.

Årets tema er Byens sjæl

Hvad adskiller en by fra en anden? Hvad er særligt ved netop din by? Og hvor gemmer byens sjæl sig? Er det i bygningerne? I stemningen? I det gamle eller i det nye? Den kan være svær at udpege, men den er alligevel dén, der gør en by særlig. Med årets tema opfordrer Dansk Arkitektur Center til, at deltagerne finder det, som de synes gør deres by særlig, og som skaber en forbindelse mellem dem og byen på godt og ondt. Om det er ens barndomsgade, hvor man lærte at stå på rulleskøjter, skolegården, hvor man fik sit første kys eller et bygningsværk, som man cykler forbi hver dag.

Årets Jury

Juryen består af model og fotograf Helena Christensen, anmelderrost forfatter og fast tegner for Politiken med striben Ting jeg gjorde Maren Uthaug, sidste års vinder af Fang din by 2021 Oliver Sperling, direktør for Copenhagen Photo Festival Maja Dyrehauge Gregersen, og programchef på Dansk Arkitektur Center Tanya Lindkvist.

Sådan deltager man

Læg billedet på Instagram med #DACfangdinby2022. Eller send billede og kontaktoplysninger til fangdinby@dac.dk og skriv ”Fang din by 2022 – hovedkonkurrence” i emnefeltet.

Konkurrencen løber fra d. 24. februar til d. 24. april 2022. Vinderne af 1., 2. og 3. pladsen får direkte besked primo maj 2022.

Udstillingsperiode d. 9. juni – 2. oktober 2022
Udstillingsperioden for billederne er fra d. 9. juni – 2. oktober på Bryghuspladsen foran Dansk Arkitektur Center. Udstillingen vises også på bibliotekerne: Aarhus DOKK1, Sønderborg, Faaborg/Ringe samt på Folkemødet på Bornholm.

Det kan man vinde
Der er gode præmier på højkant til vinderne af fotokonkurrencen fra ballonflyvningstur med DreamBalloon for 2 personer, Klubkort + 1 samt brunch for 4 personer i Dansk Arkitektur Center, og sit eget vinderfoto trykt på akrylplade i format 70×100 cm

Læs mere om konkurrencen her.

Foto af Gitte Westergaard Stark.