Felix Smith | Københavnersnuden #393

0
412

Ugens Københavnersnude, Felix Smith har boet i København i 35 år, men er nu bosat i Bagsværd med sine to børn og en Cocker Spaniel, Robert Redford. Felix har altid primært arbejdet med TV og medieproduktion, men i starten af året kunne han føje et nyt og spændende erhvervseventyr til CV’et. Felix er nemlig både blevet tøjdesigner og medejer af den danske virksomhed DogCoach, der siden 2016 har specialdesignet funktionelt hundeluftertøj. Mød Felix og hans København her.

 

Foto: Anja Ekstrøm

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Felix Smith: 1000 ting faktisk, men lige nu er det Dogcoach, der fylder mest. Min nye heldragt er lige kommet, og der er fuld fart på med at få den ud til de danske hundeejere. Ellers er der forskelligt tv og radio i pipelinen til næste år.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Felix: Jeg bor i Bagsværd – lige op af Hareskoven, men jeg flytter til Gentofte i det nye år. Skal tættere på børnenes skole, så vi ikke skal køre så meget frem og tilbage.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Felix: Jeg går tur hele tiden. Jeg elsker at vise min hund nye steder, og han er næsten altid med i bilen og til møder rundt omkring i byen. For nyligt gik vi tur på Lynetten, hvor der stadig lugter lidt af gamle dages København.

Foto: Gunnar Merrild

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Felix: Jeg indtager oftest min kaffe på en Emmerys. Ved godt, det lyder lidt kedeligt, men jeg er meget konservativ med min kaffe, og den skal helst smage ens hver gang.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Felix: Jeg spiser så mange forskellige steder, jeg kan. Elsker København for alle dens spisesteder og restauranter i alle kategorier. Jeg er lige så glad for Alkymist som for Bennys Pølser på Gentofte Station.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Felix: Det er ved at være længe siden, jeg har besøgt en natklub i København. De fleste fester foregår i privat regi, men jeg elsker stadig en vild koncertaften i Vega.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Felix: Jeg inspireres af mennesker, og jeg bruger københavnerne og livet i byen til at få ny energi og til at udvide min horisont. Det er i byen, jeg møder alle typer, størrelser, køn og hunderacer.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Felix: Slutningen af Holmbladsgade på Amager. De sidste hundrede meter fra værtshuset Holmbladet, forbi Johns Kro og Kofoed Skole. Det er mit gamle hood, og det ligner stadigvæk sig selv.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Felix: Da jeg forleden trådte ud fra et møde på d’Angleterre og ud på Kgs. Nytorv, der efter mørkets frembrud lå badet i hyggeligt julelys og julemarkedet var åbent. Der var bare sådan en god og hyggelig stemning og det mindede mig om at være barn i København i 80erne.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Felix: Tror, det er mit første rigtige minde om byen. Kan stadig huske duften, da jeg for første gang trådte ind på Burger King på Rådhuspladsen i 1984 med min far og bestilte en whopper, for så derefter at gå over til Palads og se Ronja Røverdatter.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Felix: Hvis der er penge på lommen, så vælger jeg Det Kongelige Teater, en tur gennem Nyhavn og så en vandbus ud til Alkymist på Refshaleøen

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? 
Felix: Vi mangler en stadsarkitekt, der slapper lidt af med alt det nybyggeri og tænker mere i at bevare naturen omkring byen og bevaring af vores gamle bygninger og Københavns historie.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Felix: Natasja, Sort Sol og Steppeulvene

 

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Felix!