Fem podcasts du skal lytte til

1
474
Januar er oplagt til at få lyttet, læst, set og slappet af. Derfor giver vi dig over de kommende uger alle de podcasts og albums, du skal lytte til, alle de bøger, du skal læse, alle de serier og film, du skal se – og hvordan du kan få slappet bedst af i den pulserende storby. Vi starter med podcast.

 

Af Louise Taarnhøj

Er du til international politik og historie?

1. Radio Information – Vesten mod Vesten med Rune Lykkeberg del 1-3

Sidste år udgav Rune Lykkeberg en kæmpe mursten, Vesten mod Vesten, der handler om, hvordan den vestlige verden har udviklet sig – og sejret ad helvede til. Han stiller spørgsmålet om, hvordan det kan være, at vi i den vestlige verden er ved at tabe til os selv. Det forsøger han selv at svare på ved at gennemgå de seneste 3-4 årtiers storpolitik og kulturelle udvikling i Vesten.

Jeg har selv købt flere eksemplarer af bogen og givet den til venner og veninder, da jeg mener, at det er en meget vigtig bog at læse. Og hvis man ikke orker at læse hele den tunge mobbedreng, som kan være lidt hård at komme igennem, så har Information nu udgivet et af Rune Lykkebergs foredrag i tre dele som en podcastserie. Og det er virkelig værd at lytte til. Flere gange. Det er underholdende, oplysende, interessant. Ren public service!

 

2. Er du quiz og sprog?

Klog på Sprog med Rasmus Bruun og Frederik Cilius (fra den 27. december 2019)

Mændene bag Den Korte Radioavis, Frederik Cilius og Rasmus Bruun, ser tilbage på årets mest bemærkelsesværdige citater og sproglige begivenheder i denne året der gik-udsendelse, hvor det også diskuteres hvad der bør være årtiets ord.
Virkelig morsomt, begavet og underholdende. Særligt hvis du er fan af Den Korte Radioavis, som vi også kommer en smule bagved i kulisserne.

 

3. Er du til spiritualitet?

Astropod – Episode 18: Stenbukket 2.0

Spiritualitet og astrologi er noget, der optager flere og flere i disse år – efter at være dømt ude i flere årtier. Men nu taler flere berømtheder højt om, hvordan de får lagt horoskoper hvert år, og hvordan de bruger det aktivt i deres liv. Ret vildt.
Jeg gik meget op i det, da jeg var barn, men har haft en lang årrække, hvor jeg ikke havde lyst til at gå for meget ind i det spirituelle. Indtil sidste år. Nu kan jeg mærke, at det er spændende – måske på en afprøvende og distanceret måde, men ikke desto mindre var jeg meget optaget af dette program, hvor de gennemgår stenbukken, som jeg er. Jeg har ofte ikke følt mig så forbundet med stenbukken, som er meget ambitiøs og karrieremindet og indadvendt. Men jeg kan mærke min indre stenbuk buldre frem i øjeblikket, og jo mere jeg beskæftiger mig med astrologi, jo mere inspireret bliver jeg til at være kreativ og nyskabende. Og det er da på alle måder positivt. Så skid hul i, at det måske også er lidt skørt. Men vi har jo alle sammen brug for noget at tro på. Lyt til programmet og se, om ikke også du bliver tiltrukket af den spirituelle og uforklarlige verden.

 

4. Er du til holdninger og debat?

Emma Gad for evigt

Noget, man godt kunne tænke sig, at flere interesserede sig for, var at opføre sig ordentligt. Det er som om, det er blevet blødt at opføre sig ordentligt, måske særligt efter de sociale medier er kommet til. Det tales der om i debatprogrammet Emma Gad for Evigt, der har Sarah Iben Almbjerg som vært.

Skal mænd fortsat holde døren for kvinder? Hvordan opfører man sig ordentligt overfor sin eks-kæreste? Et veloplagt panel besvarer de spørgsmål, der møder det moderne menneske, der gerne vil opføre sig ordentligt – og holder deres holdninger op mod Emma Gads klassiker “Takt og Tone”, der fyldte 100 år i 2018, hvor podcasten er fra. Der er hele 8 afsnit.

 

5. Er du til humor?

Han Duo Retro – Casper og Mandrilaftalen

Er du en af de faktisk ganske få, der så Casper og Mandrilaftalen tilbage i 1999, vil du ELSKE dette afsnit af Han Duo. Det kan også være, at du er en af dem, der har set de absurd sorte programmer i årene efter – Mandrillen er jo gået hen og blevet noget så umoderne som kult.

I denne podcast taler værterne Jacob Hincheley og Elias Eliot med Lasse Rimmer og Lars Hjortshøj om tilblivelsen af sketchshowet, der også havde Casper Christensen og Frank Hvam som forfattere og skuespillere. Der bliver altså afsløret nogle ting her, som du med garanti ikke vidste, og det er så underholdende, at du ikke vil kunne holde balancen på cyklen eller på løbebåndet. Jeg skal høre de knap tre timer lige om lidt igen!

 

1 COMMENT

Comments are closed.