Fjerde udgave af White Guide Nordic er ude

0
309
White Guide Nordic

I mandags blev lanceringen af den fjerde udgave af White Guide Nordic fejret i København med trendseminar, reception og gallamiddag sammen med over 200 journalister og branchefolk. I den fjerde udgave af guiden præsenteres de 341 bedste restauranter i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Færøerne og Grønland. Listen toppes af Geranium i Danmark, derefter Esperanto og Fäviken Magasinet i Sverige, Maaemo i Norge og som nr. fem danske Søllerød Kro, der går frem fra sidste års 11. plads.

De følgende restauranter er nye på top 30-listen ift. guidens tredje udgave:

  1. Kontrast, Oslo, Norge 37/88
  2. Hotel Frederiksminde, Præstø, Danmark 37/83
  3. ekstedt, Stockholm, Sverige 36/88
  4. amass, København, Danmark 36/87
  5. Bhoga, Gøteborg, Sverige 36/87

I øjeblikket gror restaurantscenen i Norden eksplosivt. Denne udgave af guiden indeholder 16 flere restauranter end den sidste med i alt 61 i Finland, 65 i Norge (inkl. Svalbard), 104 i Sverige, 88 i Danmark, to i Grønland, fem på Færøerne og 16 i Island. I Danmark er der 20 restauranter, der er nye i guiden, én på Færøerne, én i Finland, tre i Island, 14 i Norge og 20 i Sverige.

Fra Danmark og Sverige er alle restauranter i International Mesterklasse, Mesterklasse og Meget God Klasse med minimum 71 totalpoint og 29 madpoint med i bogen. Fra Finland og Island er alle anmeldelser på minimum 60 point med, og fra Norge alle med minimum 67 point. Foruden nogle få nyåbnede restauranter er anmeldelser og point i det svenske afsnit identiske med dem i den nationale svenske guide, der udkom tidligere i år. Den samlede nationale danske guide udkommer til efteråret.

White Guide Nordic sælges gennem etablerede kanaler og distribueres desuden via partnere. Foruden den trykte guide og hjemmesiden (whiteguide-nordic.com), kan appen downloades. Den indeholder samtlige anmeldelser på engelsk og et interaktivt kort og er i App Store fra kl. 18 26. juni.

White Guide Nordic

For den nordiske top 30-liste og rangering af restauranterne i White Guide Nordic 2017-18, se de følgende sider.

Om White Guide
White Guide har været den førende restaurantguide i Sverige siden 2005, og den danske udgave blev lanceret primo 2014. Guiderne dækker over 900 restauranter i de to lande og promoverer fortsat udvikling i denne dynamiske regions gastronomiverden.

White Guide Nordic 2017-18 er en omfattende restaurantguide på engelsk, der dækker de bedste restauranter i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Færøerne og Grønland. Lanceringen af den fjerde udgave er flyttet til tidlig sommer for at tilgodese sæsonens umættelige gastroturister.

Det første tal til højre for hver restaurant viser dens madpoint ud af de mulige 40. Det andet tal viser restaurantens totalpoint ud af de mulige 100. Restauranter i International Mesterklasse og Mesterklasse rangeres først efter deres madpoint og derefter deres totalpoint.

Med næsten 100 Mesterklasse-restauranter tilbyder de nordiske lande et bredt udvalg af udsøgte kulinariske oplevelser. Top 30 er alle i International Mesterklasse-kategorien og omfatter nogle af de bedste restauranter i verden med kokke, som er på forkant med den globale gastronomi i dag – og højst sandsynligt også i morgen.