Louise Bro | Københavnersnuden #145

1
377
Vi har glædet os til at præsentere ugens snude for jer, for hun er nemlig vores nye, dygtige skribent på LoveCopenhagen. Louise Bro er amagerkaner, surfergirl, vinterbader, og fan af at bruge sine søndage på spontane ting i byen – også selvom hun har svunget basarmene til den lyse morgen. Tag god imod hende, og læs hendes første tips til byen her!

 

LC: Hvad pusler du med for tiden?
LB: Pt. er jeg ved at pakke både gummistøvler og solcreme og gøre mig klar til årets Roskilde festival. Jeg arbejder på et digitalt bureau som Executive Content Editor, så der er run på med en masse strategiske og kreative opgaver, skriveri og styling, som der skal være styr på inden, turen går mod Dyrskuepladsen.

LC: Hvor bor du?
LB: Jeg bor på Amager – i Bermuda-trekanten, som jeg kalder det mellem Amagerbrogade, Amagerfælledvej og Amager Boulevard med Christianshavns Vold som min baghave. Det er et perfekt område for mig. Jeg har naturen omkring mig, og kan bade og surfe på Amager Strand om sommeren, og vinterbade på Bryggen i de kolde måneder.

LC: Hvor går du tur?
LB: Helst steder hvor der er vand i nærheden. Jeg elsker at gå en tur omkring Københavns Havn eller Christianshavns Vold – især bag ved Christiania. Der er så smukt om sommeren med fantastiske buskadser, træer og blomster. Man glemmer helt, at man er midt i byen.

LC: Hvor drikker du kaffe?
LB: Jeg er en udpræget to-go type, så min kaffe nyder jeg, der hvor jeg befinder mig. Starbucks-maskinen på mit arbejde er jeg ganske begejstret for, og ellers er nogle af mine favoritsteder Coffee Collective og Risteriet.

LC: Hvor spiser du?
LB: Jeg har en efterhånden lang liste af steder, som jeg gerne vil besøge, men jeg er nok lidt for spontan og for dårlig til at planlægge og bestille bord. Så den sidste uge har bl.a. budt på veggie burger og lokal pils på Brus, 4-retters på Geist og MexiCali bowl på California Kitchen – alt sammen lækkert på hver sin måde, og noget jeg varmt kan anbefale.

LC: Hvor fester du?
LB: Det kommer helt an på, hvad jeg er i humør til. Det svinger fra kolde bajere på bodegaer som Eiffel Bar eller Esrom Kroen, til rosé på Vinhanen og høj musik og dans på Chateau Motel eller Culture Box. Men om sommeren vil jeg helst være ude så længe som muligt, og der er en aften med Aperol Spritz på Kajak Bar et hit.

LC: Hvor inspireres du?
LB: Jeg bliver ofte inspireret af byens lys om aftenen. Jeg bliver stadig fascineret af den forandring, der sker, når mørket sænker sig, og København går fra hyggelig og ”Dansk” til en lille metropol med funklende neonskilte og fine skylines. Der er Dronning Louises Bro fantastisk på en sommeraften.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
LB: Jeg elsker vand, og det giver mig en eller anden ro. Min cykeltur til og fra arbejde kan godt nogle gange føre til en smule road rage, men det forsvinder hurtigt, når jeg kører over Knippelsbro og kigger ud over vandet og den flotte udsigt – en dejlig reminder om, at der slet ikke er nogen grund til at have så travlt.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
LB: Jeg bliver dagligt forelsket i København. Jeg elsker, at der er så mange muligheder uanset årstid og vejr, så man skal virkelig anstrenge sig for at kede sig. Det er så dejlig nemt at være spontan med koncerter, kulturelle oplevelser og lækker mad. Sidste år fik jeg pludselig en idé om, at jeg ville lære at windsurfe, og til min store overraskelse var der indtil flere surf-klubber i København. Så jeg fik hurtigt meldt mig ind i Helgoland Surfers, og har både sidste år og i år brugt mange timer med vind i håret på Amager Strand.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
LB: ”Har du nogensinde set København fra DC-9?” Jeg er stadig vild med indflyvningen over København, uanset hvor turen er gået hen, så er der virkelig mange gode minder og noget helt specielt ved indflyvningen over byen til lufthavnen.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
LB: Med snart 10 år som Amar’kaner, har jeg opdaget indtil flere steder, der er et besøg værd på Ønskeøen. Hvis man ellers tør bevæge sig væk broerne er der bl.a. Mad & Kaffe, vin- og spisebaren Toto og cocktailbaren Whammy. Ellers er min bedste anbefaling at lege ”turist i egen by” og besøge (eller genbesøge) museer eller snuppe en kanelrundfart – det er super hyggeligt, og man oplever altid noget nyt. 

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
LB: Selvom det først lukker ved årsskiftet, kan jeg allerede nu sige, at jeg kommer til at mangle Papirøen/Copenhagen Street Food. Jeg synes nogle gange det går lidt for stærkt med store planer om byfornyelse og arkitekttegnede glaspaladser, som resulterer i nedrivning af bygninger og områder med den stemning og sjæl, der netop gør København speciel. Men nu må vi se, det kan jo være at jeg bliver positivt overrasket når ”Københavns Haller” står færdigt.

LC: Din største guilty pleasure i byen?
LB: Det må helt klart være Sunday Funday! Når solen endelig kommer frem så mødes jeg tit med venner og veninder om søndagen, hænger ud i parker og nyder en af byens mange søndags-aktiviteter, som søndagskoncerterne på Nemoland eller Kødbyens Mad & Marked – en helt og aldeles skøn og sjov (nogle gange lidt for sjov) måde at runde weekenden af på.

Velkommen til LoveCopenhagen Louise og god søndag derude!

1 COMMENT

Comments are closed.