Frokost på klubben

0
270

Det er helt mærkeligt, at jeg ikke har skrevet denne blog for lææænge siden. For den kommer til at handle om et af mine absolutte favoritsteder i vores dejlige by: Restaurant Klubben på Enghavevej. God klassisk restaurant, hvor det er klassiske danske retter, der bliver serveret: stegt flæsk med persillesovs, wienerschnitzel med stegte kartofler, hakkebøf med hvide kartofler og surt – og naturligvis smørrebrød. Alt sammen serveret ved hyggelige borde med rødternede duge. Ah – det er den herligste stemning.

Klubben, Enghavevej 4, Kbh V
Klubben, Enghavevej 4, Kbh V

Min seneste tur på Klubben var på Grundlovsdag, til en god og gedigen smørrebrødsfrokost. Som altid var værtinden skide sød (for at sige det, som det er), stemningen fantastisk – og selv om de ville få fyldt op, fik vi lov at blive så længe, vi lystede. Og ovenikøbet blev vi sat ved vores yndlingsbord, bord 2! Hvor heldig har man lov at være.

Baren
Baren
Klubben
Klubben
Klubben
Klubben
Stemning fra vores yndlingsbord
Stemning fra vores yndlingsbord
Væg med flot gammelt tapet
Væg med flot gammelt tapet

Eftersom vi har spist smørrebrød på Klubben før, så vidste vi, at det er nogle ordentlige stykker – altså stoore stykker – altså, okaymanblivermætafenenkeltmad-store stykker smørrebrød. Så vi besluttede os for at dele to stykker smørrebrød: en med ribbensteg og rødkål og en med hakkebøf med spejlæg – og naturligvis en kold øl til:

Ah - en kold Tuborg! Perfekt til smørrebrødet
Ah – en kold Tuborg! Perfekt til smørrebrødet
Første stykke smørrebrød - ribbensteg
Første stykke smørrebrød – ribbensteg
Andet stykke smørrebrød - hakkebøf med spejlæg
Andet stykke smørrebrød – hakkebøf med spejlæg

Da vi havde spist de to stykker smørrebrød (som smagte HIMMELSK – spejlægget på hakkebøffen var stegt PERFEKT), var vi jo egentlig ikke sultne mere. Men jeg har – som jeg også har nævnt tidligere – en stor svaghed for ost i alle afskygninger, så jeg var nødt til at slutte frokosten af med endnu et stykke smørrebrød: brieost med frugt:

Det sidste og dessertagtige stykke brød - brieost
Det sidste og dessertagtige stykke brød – brieost

Osten blev serveret med rødløg, hvilket jeg ikke har set før, men det smagte virkelig godt.

Da vi havde spist vores tre stykker smørrebrød, drukket vores to øl og en hel kande kaffe, var det tid at gå hjem igen. Mætte, glade og tilfredse. Normalt, når sommeren arter sig, har Klubben også udendørsservering – i Tove Ditlevsens Mindehave, der ligger lige ved siden af. Nøj, der er også hyggeligt!

Så kære Klubben – hvor er I dejlige! Jeg glæder mig allerede til at komme og besøge jer igen! Næste gang håber jeg, at sommeren er kommet (tilbage), så haven er åben! For det er også en dejlig plet på Vesterbrokortet! / Anne