Frost Festival – Lysende og gratis oplevelser i vinterbyen

2
375
Frost offentliggør i dag årets lysprogram og gratis oplevelser i vinterbyen. Programmet byder på et meget efterspurgt gensyn med sidste års succes, det interaktive lys- og lydværk “The Wave” på Ofelia Plads, lysterapibar skabt af arkitektur- og designstudiet Studio David Thulstrup i medlemsklubben Klub, SMK Fridays om “Art in the Making” med koncert ved improvisatorpianisten Tom Rogerson samt Lyskunstudstillingen “Skygazer” i Rundetaarn.

Om dagens offentliggørelser siger direktør for Frost Festival, Mikael Pass:
“Frost Festival skaber liv og lys i vintermørket. Med skræddersyede koncerter og ikke mindst med lysinstallationer, som kan lade de mentale og sociale batterier op. Sidste år tog københavnerne og byens gæster imod The Wave med åbne arme. Det var fantastisk at følge, hvordan dens liv spredte sig fra Ofelia Plads og ind på sociale medier, og vi er meget glade for at den 80 meter lange skabning vender tilbage til vintermørket under årets festival. Det samme gælder lysterapibaren, der også gjorde sit indtog på sidste års Frost og som i år er kommet under kærlig behandling af nogle af landets dygtigste designere.”

FROST-LIGHT-THERAPY-FINAL

The Wave vender tilbage

“The Wave” vender tilbage på Ofelia Plads! Under Frost Festival 2017 havde det 80 meter lange interaktive lys- og lydværk “The Wave” premiere, og det var fra sin plads på Ofelia Plads et lysende fyrtårn i Vinterkøbenhavn.  Modtagelsen af værket, der er skabt af lysdesignkollektivet Vertigo (tidl. Obscura Vertigo), var over al forventning, og derfor bliver “The Wave” sat op igen i år fra den 4. februar til vintertiden slutter d. 25. marts. I år fremstår “The Wave” på ny vis, da værket har fået komponeret to nye lys- og lyduniverser. Det første er af visual artist Frederik Svanholm fra Vertigo og musiker og komponist  Mikkel Meyer. Den 25. februar får “The Wave” et nyt udtryk, hvor både lys- og lydside er skabt af Jonas Fehr, som fortolker Ofelia Plads’ maritime historie.
Med 80 censorer fordelt på de 40 fire meter høje trekantede porte er værket programmeret til, i begge indholdsperioder, at reagere med lys og lyd på besøgendes bevægelser gennem installationen. På den måde er de besøgende kontinuerligt med til at skabe værkets udtryk ud fra Vertigos produktioner.
The Wave har netop været en tur udenlands, da den i weekenden blev udstillet som del af den storslåede London-lysfestival Lumiere, hvor flere end 100.000 i løbet af festivalen besøgte værket, men Frost Festival og Ofelia Plads kan altså igen præsentere successen for Københavnerne d. 4. februar til 25. marts. Det er ganske gratis at opleve The Wave, som er tændt alle dage fra kl. 06-24.

Lysterapibar i Klub

Få vinteren lidt på afstand i Lysterapibar. Den danske vinters mørke kan mærkes på både humøret og energiniveauet, som ofte svinder henad vinteren. Derfor er lysterapi en metode, der vinder frem – særligt i Norden. I år er Frost Festival blevet inviteret til at gøre medlemsklubben Klub til et kulturelt centrum under festivalen. Det sker med Lysterapibaren, der omdanner et lokale i kælderen under Klub i midten af København til en stor glødende energikilde: en lysterapibar. Lysterapibaren er designet og bygget af Studio David Thulstrup, som gennem arkitektur og design skaber et socialt rum, hvor gæsterne får energi til resten af vinteren gennem lysterapi og sociale aktiviteter. Musikken i Lysterapibaren leveres igennem soundtracks, der passer til tidspunktet på dagen. Til formiddagene har den tyske pianist Martin Kohlstedt komponeret et værk, mens Kasper Bjørke står for eftermiddagene og Christian d’Or for aftentimerne. Gennem måneden arrangerer Klub madklub, fredagsbarer, filmklub og yoga. Disse arrangementer er normalt forbeholdt Klubs medlemmer, men i Frosts periode kan alle tilmelde sig. Klub er til dagligt en medlemsklub, hvor medlemmer kan fordybe sig i arbejde og møde hinanden på tværs af fagligheder og sociale aktiviteter, så der er under Frost tale om eksklusiv adgang til Klub. Lysterapibaren er åben alle dage i Klubs åbningstid fra d. 5.-25. februar.

SMK Fridays

Improvisationskoncerter, art talks, virtual reality og eksperimenterende performances. Årets første SMK Fridays er arrangeret i samarbejde med Frost Festival og præsenterer en koncertoplevelse ud over det sædvanlige. Lyt med, når den eksperimenterende pianist Tom Rogerson fra London spiller to koncerter. Først en synth-koncert omringet af guldalderkunstens kroppe og senere en flygelkoncert på museets store scene. Begge koncerter er improviseret over et elektronisk forlæg skabt i samarbejde med ambient-legenden Brian Eno. Du kan også gå på opdagelse i forårets store særudstilling Art in the Making, virtual reality værker og performancekunst.

efce5a75_TR_ParrisThomas_high_199

Skygazer

Lysværket ‘Skygazer’ bliver udstillet i Rundetaarns Bibliotekssal d. 6.-25. februar. Gæster til ‘Skygazer’ vil opleve en kunstigt skabt nat af lys og lyd. Loftet omdannes til et himmelhvælv, som skiftesvist illuderer en stjerneklar nat og byens aura af kunstigt lys, der begrænser synligheden af nattens naturlige lys fra stjernerne og månen. Samtidig skaber et helt særligt soundtrack en dyb ro i udstillingen. ’Skygazer’ er skabt af Frosts egne lysdesignere og undersøger forholdet mellem lys og mørke ud fra tidens debat om lysforurening og Rundetaarns funktion som først videnskabeligt observatorium og siden som folkeobservatorium. “Skygazer” vil fra d. 6.-25. februar være åben i Rundetaarns åbningstid og ikke mindst danne ramme for syv koncertaftener.

Læs mere om Frost Festival 2018 

/ Louise T

2 COMMENTS

Comments are closed.