Gå- og cykelture i Sydhavnen

0
411
Valbyparken
Har du lyst til at opleve Sydhavnen til fods eller på cykel, så følg vores fire sydhavneres gode bud på en skøn tur rundt i området. Og få til sidst i artiklen vores liste over steder, du skal notere og besøge – det vil du ikke fortryde!

Charlotte: 1. Det er spændende at gå gennem den helt nye del af Sydhavnen, for her er der ikke mange, der kommer – endnu. Start ved Ernie Wilkins Vej, gå ned mod vandet, over vandet, følg vejen hen til Supermarco, hvor du følger Havneringen op til Enghave Brygge.

2. Alternativt kan du gå gennem Sluseholmen, ned til slusen, over broen og langs Amager Fælled, Nokken og op til Islands Brygge.

Sydhavnen

Christa: Jeg plejer gerne at gå fra min gade af hen forbi Mozarts plads, ned af de små gader, forbi det lille ’nærområde’ hvor SuperBrugsen (og min yndlings ’gamle- tings’ butik ligger), ind imellem de fine haveforeningen med farvede huse og små stier (man skal passe på ikke at fare vild) og så op mod Valbyparken. På vejen tilbage kan jeg godt lide at tage en lille skråtur hjem igen hvor man kommer forbi mit nye yndlingssted fra for ganske nyligt og så ned forbi kirken, der har et klatretårn på siden. Det tårn giver mig altid et smil på læben, fordi – jamen, det er en kirke med en klatrevæg – det er da bare genialt!

Sydhavnen

Valbyparken

Sydhavnen kirke
Jannie: Jeg ved ikke, om det er en decideret rute, da jeg ikke tænker, der er så mange andre muligheder, men jeg går altid ned langs Hammelstrupvej, ind igennem ”træ-korridoren” i Valbyparken og ned til vandet den vej. På den måde kommer jeg forbi alle de små blomsterhaver i Valbyparken på vej mod mit favoritspot ved vandet.

Valbyparken

 

Sydhavnen

Daniel: Ja, vi elsker som familie at gå en tur enten over bagom ved Nokken og så til Islands Brygge, eller via den nye bro gennem Dong og over til Fisketorvet.

Sydhavnen

Sydhavnen er fyldt med smukke, grønne åndehuller. Vi har fundet vores favoritter, som du kan læse om i disse links:
Børnenes Dyremark (http://boernenesdyremark.dk/)

HF Musikbyen (http://hf-musikbyen.dk/index.php/om-hf-musikbyen)

Sydhavnstippen (http://www.sydhavnstippen.dk/)

Kahyt & Kaffe (https://www.kahytogkaffe.dk/)

Supermarco (http://www.supermarco.dk/da/)

South Harbour Café: (https://www.facebook.com/South-Harbour-Cafe-364110993973441/)

Rigtig god tur!