Gert Ródá | Københavnersnuden #249

0
422
Der findes adskillige profiler på Instagram, som koncentrerer sig om at vise København på smukke, poetiske måder. Én af dem, der begejstrer os mest med sine billeder er Gert Ródá, der har profilen @groda71. Han er vores Københavnersnude denne uge. Mød hans København her.

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket? 
GR: Lige for tiden har jeg en udstilling af nogle af mine billeder hængende i Det Færøske Hus på Vesterbrogade. Udstillingen åbnede den 28 juli, på den færøske nationaldag, Ólavsøka, og slutter her sidst i september. det er min første udstilling. Ellers arbejder jeg som kok på et patienthotel til dagligt.

LC: Hvor bor du?
GR: Jeg bor i Kartoffelrækkerne på Østerbro. Her har jeg boet siden 2011. Et fantastisk nabolag, næsten midt i byen.

LC: Hvor går du tur?
GR: Mine ture går mange forskellige steder i København. Men nogle af favoritterne må være Nyboder og Pisserenden – og så selvfølgelig søerne.

LC: Hvor drikker du kaffe?
GR: Jeg har flere forskellige favorit kaffesteder, som jeg plejer at besøge på mine gåture. I mit eget nabolag er det oftest Emmery’s på Øster Farimagsgade. Ellers er Next Door Cafe tæt ved Sankt Peders Stræde en absolut favorit en tidlig søndag morgen.

LC: Hvor spiser du?
GR: Mine yndlingsspisesteder er District Tonkin, på Dronningens Tværgade. Lækker vietnamesisk mad i en fantastisk atmosfære. Og jeg er så heldig at have flere skønne spisesteder lige her i nabolaget; Gravy, Aamanns og Hønen og Ægget.

LC: Hvor fester du?
GR: Jeg fester ikke så meget mere. Men skal det være, så er det oftest til noget god live musik. Helst noget rock eller metal. Ellers er Mojo i Løngangsstræde også et godt sted med live blues hver aften året rundt.

LC: Hvor inspireres du?
GR: Jeg inspireres af København generelt. Indre by en stille tidlig søndag morgen, inden byen er rigtig vågnet op. Stilheden, de næsten tomme gader, med minimal trafik og få mennesker. Det giver ro i sind og krop og er den perfekte opladning til ugen efter. Og jeg kan bedst lide at gå rundt og fotografere om søndagen. Jeg elsker også København de andre dage, men intet slår søndagen.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
GR: Jeg har flere yndlingssteder, alt efter situationen. Men i det daglige er det mit eget kvarter, Kartoffelrækkerne. Den stille og rolige, nede på jorden, atmosfære. Det er her, jeg altid føler mig hjemme.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
GR: Sidst, jeg følte mig forelsket i København, var i sommer, da jeg besøgte Copenhagen Streetfood på Reffen for første gang, siden det blev flyttet derud. Maden, lugten, menneskene!

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
GR: Mit bedste minde om København er, da jeg var på Copenhell for første gang i 2014. Den fedeste stemning og fantastiske musikalske oplevelser, hvor mit yndlingsband, Iron Maiden, var det absolutte højdepunkt.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
GR: Copenhell er også den oplevelse, jeg helt klart vil anbefale alle at prøve mindst én gang.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
GR: Jeg synes ikke rigtigt, byen mangler noget som sådan. Men måske kunne man have flere foodtrucks stående forskellige steder i byen om sommeren. På Rådhuspladsen, Kgs. Nytorv og andre steder.

LC: Dit soundtrack til byen?
GR: Mit soundtrack til byen, er for tiden mest The Cure, Pictures of you, selvfølgelig.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Gert!

Følg Gert Ródá her: @groda71

GOD SØNDAG!