Gløgg Crawl i København

0
439
Tag på den ultimative gløgg crawl i København. Byen er lukket ned – eller store dele af den. Men det er stadig muligt at finde lækker og berusende gløgg i byen. Nu blot som takeaway. Følg med til fem varme vin med mysli.

 

Af Louise Taarnhøj

 

  1. D’Angleterre

Det smukke hotel på Kongens Nytorv, D’Angleterre, er kendt for deres hvide gløgg, som i år kan tages med hjem. Frem til 26. december sælges den hvide gløgg som takeaway fra kl. 12-18, og du kan også købe en flaske med hjem, som du kan give i værtindegave til en særlig person.

2. Hviids Vinstue 

Hviids Vinstue er en klassiker, som vi er mange, der skal besøg hver december. Det bliver det ikke til i år, men til gengæld kan man købe et takeaway-glas og stadig nye de varme dråber med de høje procenter. For der er både vin og spiritus i Hviids Vinstues gløgg, og måske er det derfor, at den er så vellidt. Det kan også være fordi, der altid er så god julestemning hos Hviids Vinstue, og fordi deres krydrede gløgg bare smager fortrinligt!

3. Noordbohandelen i Torvehallerne

Noorbohandelen i Torvehallerne har vundet prisen som årets bedste gløgg, det uofficielle DM afholdt i Torvehallerne hvert år. I år var der ingen konkurrence, men de kan stadig være med helt på toppen over de bedste gløgg i byen. Dog skal du lade bilen stå, for det er saftsuseme en stærk gløgg, du får i hånden.

4. Christianshavns Bådudlejning

Ak ja, her plejer jeg at spise en middag ved juletid hvert år. Men nu hvor den stemningsfulde båd er lukket ned, vil jeg i stedet købe et glas af deres dejlige gløgg og måske også et par æbleskiver. Det ekstra gode ved Christianshavns Bådudlejning er, at man faktisk også kan købe både confit og juletræer – og så ligger det i en af byens mest charmerende områder.

5. Brus pop-up shop 

OK, denne her er lidt utraditionel. For det er nemlig ikke helt almindelig gløgg, du kan få hos To Øls pop-up-shop hos Brus. Det er øl inspirerede af gløgg. En Red Ale, der er lagret i tre forskellige tønder; rom, portvin og bordeaux. Der er mange andre juleøl at finde i pop-up-shoppen, som har åbent til og med 23. december.