Godt og skidt på Haven Festival 2017

1
454
Den første Haven Festival nogensinde er overstået, og vi er endelig på benene igen og er nået frem til, hvor festivalen virkelig markerede sig som en sværvægter og vandt vores hjerter – og hvor de havde lidt eksem og børnesygdomme, som vi håber, de får kål på inden 2018.

Vi har delt det sådan op, at du får top 3 af shit og Chanel fra både den ene og den anden Louise…

Louise Taarnhøj:
GODT:
1. Flot anlagt festivalplads

Jeg havde mine bange anelser inden festivalen om, hvordan de mon ville bygge pladsen op – særligt fordi, de på hjemmesiden skrev, at folk skulle tage praktiske sko på, så man kunne overkomme de større afstande mellem scenerne. Så store skulle afstandene vise sig ikke at være. Pladsen var elegant anlagt med en lille bro over kanalen, så vi kunne komme over til Meadow, den største scene på festival. Broen var bred, og hver gang der var stor trafik den ene vej, gjorde de det ‘spor’ bredere, så man undgik flaskehalsen.

Overalt på festivalen var det muligt at opleve kunst og musik, få noget at drikke og spise og ikke mindst komme på toilettet.

2. Fremragende program

Sjældent har en festival haft premiere med så flot et program, som Haven. Jo jo, naturligvis har festivalen et stærkt kort på hånden, når selveste the National er medarrangør, og når de kan invitere venner som Bon Iver og Feist til deres fest. But still. Beach House? Perfume Genius? Iggy Pop? Band of Horses? Det er sgu ret godt booket. Læg dertil smukke koncerter med danske artister som Kwamie Liv, Liss og When Saint Go Machine. Der var vist ingen på festivalen, der havde grund til at klage over programmet.

3. Donationer

Dejligt at man kunne donere sin pant, som næsten må have været ret indbringende, eftersom der blev drukket heftigt til på festivalen. Men der er altså ikke noget så godt som god samvittighed lagt oven på en brandert, og det fik vi, når vi afleverede tomme ølkander til donation. Fed fidus!

SKIDT:
1. Flere steder at sidde ned

Det undrede mig gevaldigt, at Haven ikke bød på flere muligheder for folk at sidde ned – særligt i tørvejr. Det er de ellers gode til på Northside, og så synes jeg, at de burde have lånt nogle siddekasser af Roskilde Festival eller nogle af de andre festivaler, som har forstået, at vi får sgu ondt i benene af at vandre rundt med øl og gourmetmad i maven. Der var mange borde og bænke på midterpladsen, bevares, men et sted i ly for regnen – en lille presenning, halvtag eller barak havde gjort underværker.

2. Kortere køer

Er du sindssygt nogle lange køer til madboderne og toiletterne. De strakte sig næsten helt ud til Filmskolen. Det var vanvittigt, og det gav ikke så meget mening, når man ved, at der bliver drukket mange, mange, mange liter øl. Madbodernes køer gav slet ikke mening. Falla Falla havde en kø på en time (10 minutter, fik jeg sagt på vores videoopdatering, plejer ellers aldrig at underdrive, undskyld). Meyers Deli døjede også med lange, triste køer. Det bør kunne gøres bedre. Måske lidt flere boder, et par foodtrucks og et par boder med snacks til den lille sult.

3. Mere vin – og billig vin

Jeg kan desværre ikke drikke mig behageligt fuld i øl. Jeg bliver dvask af det, også selvom det smager af hindbærbrus. Det er noget af et tabu, når man tager på Mikkellers festival, men sådan er det. Derfor svingede jeg i pendulfart mellem White Russian-baren (Brus) og ølbaren for at opretholde festivalenergien, og for ikke at komme til at udstøde alt for mange ølbøvser, som vi kvinder jo desværre også kan finde på at gøre under indtagelse af fadøl. Men min yndlings-alkohol, vin, var der ikke meget af. Kun noget meget lækkert, meget dyrt noget til ca. 400 kr. flasken. Og jo, det er helt fair pris, hvis jeg sidder på en Meyers-restaurant, men når jeg står i silende regn på vej til at skråle med på Bloodbuzz Ohio, så vil jeg gerne have en papvin til halvdelen af den pris. Det kan Roskilde Festival, og bør I også kunne. I hvert fald lidt billigere, kan det godt gøres.

Lovecopenhagen_haven_festival

Louise Bro:
GODT:
1. Beliggenhed og festivalplads

Beliggenheden på Refshaleøen fungerede på alle måder godt for mig. Efter Trailerpark sidste år annoncerede, at de lukkede og slukkede, har jeg ventet på, at der skulle komme en ny københavnerfestival, og med en smuk placering lige ud til Københavns havn var der i hvert fald ikke noget at sætte på hverken udsigt eller stemning for Haven. Der vil naturligvis være lidt problemer med lyden fra scenerne, så snart der er en smule blæst, når man er lige ud til vandet. Men det synes jeg nu, at de havde taget højde for og løst ganske godt, til trods for at vejret ikke var helt så sommerligt i weekenden, som vi havde håbet på. Derudover skal Haven have ros for, at de allerede på forhånd havde sørget for at smide flis ud, så ingen gik og sank i den lidt smattede jord. Man kunne altså godt mærke, at der havde været garvede folk bag, fordi selve placeringen af mad, drinks- og ølboder, toiletter og scener fungerede særdeles godt – der var en god fordeling og variation med mulighed for nye oplevelser overalt på pladsen.

2. Musikken

Hold nu op et fedt program i betragtning af, at det var første gang. Og musikken skuffede på ingen måde. Jeg synes, at alle de bands jeg fik set, leverede en ganske personlig og skøn oplevelse. Eftersom antallet af gæster var ret overskueligt, var det også muligt at få en god placering til de fleste koncerter, og det gjorde også koncerterne mere intime. Jeg havde i hvert fald indtil flere oplevelser med gåsehud og en lille tåre bl.a. til Kvamie Liv og the National – så hatten af for nogle fantastiske bands, dejlige koncerter, og gode bookere.

3. De frivillige

Jeg mødte kun glade og søde frivillige rundt på Haven. Dem, jeg snakkede med, var enormt velinformeret og havde kun ros til overs for planlægningen osv., og det virkede i det hele taget, som om der var godt styr på det hele. Og så er det jo bare dejligt at blive mødt med et smil, når man har stået i en lidt lang kø.

SKIDT:
1. Lange køer

Ja ja ja! Jeg ved godt, at man ikke kan komme uden om køer, når der er mange mennesker samlet. Og bevares, man er også vant til som pige, at man bare skal vente lidt længere i toiletkøen end fyrene. Men det var helt absurd så lange køerne var til toiletterne og desværre også til mange madboder. Der var nemlig omvendt helt overkommelige køer til ølboderne, og det regnestykke gik jo ikke op, når du i princippet så kunne gå direkte over og stille dig i toiletkøen for at være klar, når øllen var sluppet op og løbet igennem en halv time senere. Alt andet var så tjekket, så endnu flere toiletter, eller bare et lidt bedre system vil være en klar forbedring til næste år.

2. Pantsystemet

Der var to store områder på pladsen, opdelt af en virkelig flot bro, bygget specielt til lejligheden. Det fungerede super fint, da gæsterne blev fordelt godt mellem mad, ølboder og scener på hver sin side af broen. Dog måtte man ikke medbringe glas, når man gik over broen. Hmmmm! Hvorfor meldte historien ikke noget om.

Der var ellers et virkelig fint pantsystem, som bestod i, at når man købte drikkevarer, kunne man få panten refunderet ved næste køb eller i pantboder – den del fungerede enormt godt. Og man kunne endda også donere sin pant, fed idé! Men hvis man købte en drink i eksempelvis Brus-boden, fik man den i et glas, men det måtte du så ikke tage med over broen. De delte godt nok krus ud ved broen, så man kunne hælde sin drink over i den, hvis man ønskede at krydse broen. Men en drink til 85 kr. og 15 kr. i glaspant, vil du enten helst sidde og nyde i glasset, eller i det mindste slippe for at hælde direkte over i et plastkrus. Det gav ikke helt mening for mig, så havde jeg foretrukket ét pantsystem og plast på hele pladsen.

3. Manglende siddepladser

Jeg må give Taarnhøj helt ret. Der var alt for få siddepladser – så lidt flere siddekasser rundt omkring, og flere overdækkede siddepladser havde været et hit.

Men når det er sagt, kan jeg ellers kun give stor ros til Haven festival. Det var alt i alt en helt fantastisk skøn oplevelse og en dejlig festival, og jeg glæder mig allerede til næste år.

 

1 COMMENT

Comments are closed.