Guide: Årets julemarkeder

1
371
Så er det endelig blevet december, og dermed også tid til at komme i julestemning på et af de mange julemarkeder i København. Læs med og se hvor du kan tage hen og sikre dig en masse julehygge omgivet af julepynt og –kager og duften af gløgg og æbleskiver.

Der er efterhånden kommet så mange julemarkeder i København og omegn, at det er næsten svært at vælge og vrage mellem de mange. Det er jo kun skønt, men for at gøre december weekenderne lidt mere overskuelige, får du her en lille guide, så du kan sikre dig at finde præcis det julemarked, der får dig i julestemning – uanset om du er til de klassiske, design og kunsthåndværk, gourmet og lækkerier eller velgørenhed.

 

DE KLASSISKE

 

Jul i Tivoli
Det er et must for de fleste at tage forbi Tivolis julemarked i løbet af december. Og det forstår man jo godt. Der er bare en helt særlig stemning blandt de mange julelys og boder med duften af brændte mandler, æbleskiver og honningkager og med baggrundskrig fra forlystelserne. Som noget nyt kan du komme på en magisk julerejse fra Hjulkøbing Station aka årets juleattraktion på Plænen, og så kan du jo også passende tage et smut forbi det nye Tivoli Food Hall, inden du begiver dig ind i haven til alle julelækkerierne.

HVAD: Jul i Tivoli HVOR: Vesterbrogade 3, København V HVORNÅR: Åbent hver dag fra den 18. november – 31. december

Christianias Julemarked
Endnu et must for mange er at besøge julemarkedet i Den Grå Hal på Christiania. Jeg er i hvert fald blandt én af dem, der altid besøger staden i december. Julemarkedet har eksisteret siden 70erne, og du kan finde alverdens julesager og -pynt, brugskunst, nips og lækkerier. Det er en anelse klemt, når der er mange mennesker – køen kan til tider være temmelig lang, men det er bare hamrende hyggeligt og fuld af god julestemning.

HVAD: Christianias Julemarked HVOR: Den Grå Hal, Refshalevej 2, Christiania, KBH K HVORNÅR: Åbent hver dag kl. 12-20 fra den 9.-20. december

Julemarked på Højbro Plads
Der er traditionen tro dansk-internationalt julemarked på Højbro Plads, hvor adskillige bjælkehytter gemmer på julelækkerier, pynt og brugskunst. Og her behøver du ikke at nøjes med den danske gløgg og æbleskiver, for den står også på tysk glühwein og currywurst og tyrolerstemning med de mange små bjælkehytter. Du kan jo tage forbi julemarkedet, hvis du alligevel skal ind og juleshoppe på Strøget – så er der i hvert fald en ekstra god grund til at tage en tiltrængt pause og få lidt varmt gløgg, inden julegave-indkøbene fortsætter.

HVAD: Julemarked på Højbro Plads HVOR: Højbro Plads, København K HVORNÅR: Åbent hver dag fra den 17. november – 22. december

Højbro-plads_julemarked_lovecopenhagen
Fotocredit: Julemarked på Højbro Plads

 

VELGØRENHED

Bryggens Julemarked – Gran og Gode Gerninger
Julen er hjerternes tid, og derfor er det også tiden, hvor du kan gøre noget godt for andre. På Bryggens julemarked er der fokus på social bæredygtighed, og derfor er der tøj- og legetøjsbytte. Derudover kan du også til julefesten & julegæsten finde nogen at holde jul med, eller invitere hvis du har ekstra plads til gæster juleaften. Der vil også være en masse sjov for både små og store som ponyridning, vinterbadning, koglekast og selvfølgelig også æbleskiver og gløgg. Overskuddet fra julemarkedet går til Mødrehjælpen og Røde Kors.

HVAD: Bryggens Julemarked – Gran og Gode Gerninger HVOR: Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, København S HVORNÅR: Søndag den 3. december kl. 12-18

Finderskeepers Christmas X Papirøen
Nu er det ved at være sidste udkald for at tage forbi Papirøen og få lækkerier fra din yndlings madbod, inden de lukker helt ned i det nye år. Finderskeepers Christmas X Papirøen julemarked bliver holdt i hallen ved siden af Copenhagen Street Food, altså hos Copenhagen Contemporary. Du bestemmer selv, hvor meget du vil betale i entré, og generøs du vil være – halvdelen af billetindtægterne går nemlig til Mødrehjælpens julehjælp. Udover designmarked, julesnacks og julestemning er der også velgørenhedsbanko, hvor overskuddet fra salg af banko-pladerne går til Børnecancerfonden.

HVAD: Finderskeepers Christmas X Papirøen HVOR: Papirøen, Trangravsvej 10-12, KBH K, HVORNÅR: 9.-10. december kl. 11-17

 

KUNSTHÅNDVÆRK & DESIGN

Juledesignmarked i Prismen
Hvis du skal på jagt efter de unikke julegaver, så er design-julemarkeder er godt sted at finde personlige gaver fra designspirer og kunstnere. Til Prismens julemarked er det stort set kun lokale designtalenter og kunstere der deltager. Her kan du bl.a. finde illustrationer, smykker, keramik, tekstildesign, brugskunst, grafik, design, kunsthåndværk samt interiør – og naturligvis også lækker mad og drikke. Der er virkelig god mulighed for at finde unika ting, flere af deltagerne har nemlig skabt en speciel serie af deres produkt til designmarkedet i Prismen.

HVAD: Juledesignmarked i Prismen HVOR: Prismen, Holmbladsgade 71, 2300 KBH S HVORNÅR: Onsdag den 13. december kl. 16-22

Julemarkedet i Designmuseum Danmarks have
Designmuseum Danmark har slået et stort opvarmet telt op i deres have og byder indenfor til julemarked – og halv pris på entré til deres udstillinger, hvis du har lyst til være kulturel. På julemarkedet vil medlemmer af Danske Kunsthåndværkere & Designere sælge unikaværker og designprodukter – mens Café Klint står klar med julegløgg og lækkerier.

HVAD: Julemarkedet i Designmuseum Danmarks have HVOR: Bredgade 68, 1260 KBH K HVORNÅR: 1.-3. december og 8.-10. december

The Lab – julemarked
Hos The Labs julemarked står den også på designlækkerier til at putte under juletræet – og mens du shopper kan ungerne være med til at bage i kageværkstedet. Der er mere end 20 kreative folk og designere, som står klar til at redde din juleshopping med interiør, keramik, tøj, smykker, grafik, mad og vin fra bl.a. Playtype, Planteplaneter, Pura Utz, Pechugatees og A Hint of Neon. Prolog Coffee, Sing Tehus og The Lab Kitchen står klar med julemad og -drikke, når du trænger til en pause fra shopperiet.

HVAD: The Lab – julemarked HVOR: Vermundsgade 40 A, KBH Ø HVORNÅR: Søndag den 3. december kl. 10-16

 

MAD OG LÆKKERIER

Visit Carlsberg Julemarked
Der er julemarked i klassisk Carlsberg stil i bryggergården på Valby Bakke med bryggerheste, lammeskind og duften af ølgløgg, æbleskiver og vafler. I bryggergården kan du altså både shoppe julegodter og gaver og nyde en masse lækkerier fra bl.a. Social Foodies, Bybi, og specialøl fra Husbryggeriet Jacobsen.

HVAD: Visit Carlsberg Julemarked HVOR: Gamle Carlsberg Vej 11, KBH V HVORNÅR: 1.-3. december og 8-12. december kl. 10-17

Visit-Carlsberg_Lovecopenhagen_2
Fotocredit: Visit Carlsberg Julemarked

Kødbyens hyggeligste julemarked
Juletiden er altid god for maven, lidt for god måske. Og hvis du elsker alt det gode julemad og de mange godter, som vi ofte kun får i december måned, så kan du få lysten stillet på et af de mange mad-julemarkeder. Kødbyens Mad & Marked, som jo ellers kun har åbent i sommermånederne, holder julemarked weekend med alt hvad hjertet kan begære indenfor julelækkerier. Så du får rig mulighed for at mæske dig i æbleskiver, flæskestegs-sandwich og gløgg til en hyggelig weekend i Kødbyen med julemusik og god stemning.

HVAD: Kødbyens hyggeligste julemarked HVOR: Flæsketorvet, KBH V HVORNÅR: 2.-3. december kl. 10-16

Julemarked på ØsterGRO
Københavns smukkeste og eneste tagfarm, ØsterGRO inviterer til julemarked i weekenden d. 9. og 10. december. Her kan du få gode økologiske lækkerier – både i form af hjemmelavet mad fra Gro Spiseri men også grønt høstet direkte fra jordbunden. Der er juleværksted for de små, og mulighed for at hilse på tagfarmens høns og kaniner – og så kan du også finde årets juletræ, som selvfølgelig er økologisk.

HVAD: Julemarked på ØsterGRO HVOR: Æbeløgade 4, 2100 KBH Ø HVORNÅR: 9.-10 december kl. 11-16

 

God fornøjelse og glædelig jul

/Louise Bro

1 COMMENT

Comments are closed.