Guide: Spis dig gennem Kulturnatten 2022

0
469
Der er mange muligheder for at få stillet sulten under Kulturnatten. Tag en tidskapsel til 70’erne eller 90’erne eller gennem de sidste 100 års madhistorie, spis med dyrene eller oplev fristelser fra andre lande. Slut aftenen af med et tiltrængt fodbad og lækre tapas.

 

100 års madhistorie på én aften
Tag med på en tidsrejse i gastronomi, værtskab og oplevelser, når Hotel- og Restaurantskolen fejrer 100-års jubilæum. Smag, spis, prøv, hør og se dig gennem forskellige årtiers tendenser inden for mad og drikke. Smag 70’ernes grisefest, benløse fugle fra 30’erne og krigstidens fantasifulde erstatningsmad. Kom til landskamp i øl fra 1980-2022, lav 70’er mad på kokkeskole, oplev sygehusmad gennem 100 år, datidens fredagsslik, lær at fermentere og nyd skønne kager fra 1920’erne til i dag. Der er både gratis og betalingsarrangementer.

Oh la la
Kan det blive mere fransk – og mere lækkert – end ost og vin? I anledning af Kulturnatten 2022 åbner Institut français sine døre og inviterer dig indenfor for at opleve fransk kultur, vin og mad. Du vil få mulighed for at opleve “Micro-Folie”, en digital museumsinstallation, der giver dig mulighed for at beundre de største værker fra samlingerne på store franske kulturinstitutioner. Du vil også kunne prøve fransk VR-indhold og videospil, samt deltage i quizzer for at teste dit franskniveau. Og selvfølgelig vil instituttet byde på fransk vin og ost hele aftenen!

Marokkanske fristelser
Davids samling lukker op for en skøn Kulturnat med live musik, hennna tattoo salon, hvor Nicole Kruckenberg sidder klar til at bemale dine hænder med de smukkeste mønstre, og hele aftenen kan du opleve ”A display of fashion and textile designs inspired by the Museum’s collections” i samarbejde med Det Kongelige Akademi. Hele aftenen serveres der i Café Maroc Maroc desuden orientalske delikatesser som marokkansk pastilla med kylling og Samosa Couscous salat, rødbedesalat & pink-humus. Søde daddelkugler og frisk mynte-te.

Tilbage til 70’erne
Tag med på en tidsrejse til de oprørske 1970’ere. Drik te, smag på urtedeller og brune ris og syng med på periodens protestsange. Besøg også vores købmandsbutik med tilhørende uddeler-lejlighed, kontor og bibliotek. Der er mulighed for skattejagt i Brumleby med medbragt lommelygte for børn.

Fodringstid for alle
I ZOO er der på Kulturnatten fælles fodringstid, for her kan du få stillet sulten sammen med Havens dyr. Der er garanti for mad i topklasse, hvor udbuddet blandt andet inkluderer street food samt særmenuer i ZOO’s populære restauranter og cafeer. Ud over maden har aftenen her fokus på lys og lyd. Glæd dig til at danse til din yndlingsmusik, når der er silent disco med dyr i baggrunden. Og har du børn med, er der masser af (u)hygge i ZOO, hvor vi tager halloween helt ned i børnehøjde sammen med pandaen Pelle, kænguruen Kaya og dyrepasseren.

Tilbage til 90’erne
Københavns Museum tager dig med i en tidskapsel tilbage til 90’erne på Kulturnatten. Hør Henrik Boserup fortælle om, hvad vi spiste i 90’erne, og besøg 90’er pop up-baren i kælderen, som kun er at finde på Kulturnatten, hvor Katrine Ring vender plader, og du kan nyde en Faxe Kondi eller en Cosmopolitan. Hvis sulten melder sig, er der endnu en 90’er klassiker – kartoffel-porresuppe med kuvertflûte – til at varme sig på. Ovenpå frister Café Spirrevippen med Café au lait og vin – helt i tidens ånd, naturligvis.

Fodbad og tapas 
Hvad med at runde aftenen af på Sofiebadet med fortællinger fra den gamle badeanstalt og fodbadcafé. Kig ind i den smukke badeanstalt fra 1909, hvor rundvisere er klar til at fortælle om de hemmeligheder, som de gamle marmorvægge gemmer på. Hele aftenen er der drop-in fodbad café i annekset med tapas og lækre vine fra Husted – det lyder som den perfekte måde at forkæle de ømme fødder og den lækkersultne mund.

Læs mere om hele programmet her. Her kan du købe Kulturpas.

Kulturnatten 2022