AMAR åbner for aftenservering

0
349
AMAR udvider med aftenservering

For et år siden åbnede det lille bageri AMAR på Strandlodsvej, og der skulle man stå tidligt op for at få fingrene i deres lækre croissanter. Sidenhen åbnede de en restaurant, som serverer morgenmad og frokost – og nu har de endeligt også udvidet med aftenservering. Jeg var et smut forbi, og her kan du læse mere om, hvad jeg synes om Amars aftenkort.

 

Af Louise Bro

Da det lille bageri AMAR slog dørene op i oktober 2021, skulle du nærmest stille vækkeuret i weekenden og gnide det værste søvn ud af øjnene for at være en af de første, der stod klar, når de åbnede. Ellers kunne du i hvert fald gå tomhændet hjem – eller ikke tomhændet for de har altid haft et virkelig godt, bredt og lækkert udvalg af brød og kager – men deres croissanter (åh deres croissanter!!), de blev hurtigt udsolgt.

Croissanterne er dog heldigvis ikke det eneste, som AMAR er gode til. Foruden bageriet har de også en restaurant, som serverer både morgenmad og frokost. Og nu har de så også udvidet med aftenservering, og heller ikke her skuffer de.

Alle gode gange tre

Jeg var for nylig forbi AMAR for at prøve deres aftenmenu, og det eneste mærkelige ved den aften var, at der ikke var flere mennesker. Og det var endda en fredag. Men der sad foruden min veninde og jeg ikke flere end otte personer på restauranten – og det er jo nærmest uhørt på en restaurant en fredag aften i København. Men lige den del må næsten skyldes, at det trods alt er helt nyt, at AMAR nu også har åbent for aftenservering. Så det sker næppe næste gang, jeg booker et bord på AMAR – og det gør jeg helt sikkert!

AMARs aftenkort er dejligt simpelt, og har ikke specielt meget på. De har holdt sig til det, de er allerbedst til – godt håndværk, gode råvarer der følger årstiden, og sublim smag. Så her får du kun valget mellem alle gode gange tre: Tre snacks, tre forretter, og tre hovedretter.

Snack deluxe for alle osteelskere

Min veninde og jeg kan aldrig beslutte os for, hvad vi vil have, når vi er ude at spise – fordi vi som regel vil have det hele. Derfor ender vi altid med at bestille lidt af det hele og dele. Det er trods alt den bedste måde at få smagt så meget af et menukort, som muligt. Så det gjorde vi naturligvis også på AMAR.

Og jeg er allerede nu nødt til at fremhæve en af deres snacks – sprøde brødcroutoner (selvfølgeligt brød fra eget bageri) serveret sammen med noget af det mest geniale og lækre, jeg længe har fået – en varm ostesauce med Gammel Knas.

AMAR strandlodsvej

Jeg ELSKER ost! Og jeg elsker især Arla Unikas Gammel Knas, men jeg havde ikke selv tænkt på, at man kunne lave den til en slags ostefondue, som jeg kunne dyppe mit brød i. Det er en lille genistreg, og hold op hvor smagte det godt. Jeg undlod at slikke skålen, selvom jeg lige nu ikke ved hvorfor. Det sker ikke næste gang. Alene den snack vil jeg til enhver tid cykle forbi Strandlodsvej for at spise igen.

God menu og gode priser

Udover snacks fik vi også deres tatar med blommer og sprød kartoffel, og som en stor fan af tatar, må jeg også sige, at det kan AMAR også godt finde ud af.

Tartar på AMAR

Hovedretten bestod af dampet spidskål fyldt med svampe og grøn hollandaise, hvilket var en virkelig lækker kombination. Og sidst men ikke mindst svinenakke med porrer og cremet majs.

Det var et virkelig godt og ret mættende måltid, og priserne var også mere end rimelige. Det samme gælder deres vinkort, hvor du heller ikke bliver ruineret. Det hele var godt, og desværre yder billederne her ikke helt maden retfærdighed, da den hyggeligt belysning på restauranten ikke var specielt gunstig for min gamle Iphone – men ikke desto mindre er AMAR også et besøg værd om aftenen. Så en stor anbefaling herfra!

Iøvrigt sluttede vi aftenen på den også (næsten) nyåbnede vinhandel og bar Josephine på Frankrigsgade, og der må du også lige forbi, hvis du alligevel er på de kanter.

AMAR har åbent fra 7.30-17 til morgenmad og frokost og åbent for aftenservering fra 18-24.