Guide til Kulturnatten 2022: Den ’hemmelige’ guide

0
312
Kulturnatten byder indenfor til unikke oplevelser, når du kan besøge nogle af byens rum, som til daglig ikke er tilgængelige for offentligheden. Lad efterårsmørket omslutte dig på nye eventyr – her et bud på nogle af de magiske rum, aftenen byder på.

 

Cirkel ordenen
Mød Cirkel ordenen – fællesskabet og frimureriet. Kom indenfor i den 139 år gamle loge. Oplev frimurernes verden, hør Cirkel ordenens historie og mød brødrene. Du vil kunne opleve, hvordan en logeaften kan foregå i en moderne loge. Kun på denne aften åbnes dørene til ordenens fine, gamle logesal, hvor man vil kunne få et unikt indblik i en ellers hemmelig del af frimurernes verden.

Liv, lys og musik på Vestvolden
Vestvolden vækkes til live, når aflåste bunkere åbnes ekstraordinært for besøgende. En unik oplevelse med livemusik, dans, lys, performance og historien om Vestvolden – ét af Københavns mest ukendte og hemmelige steder og tilmed Danmarks største fredede fortidsminde. Stierne lyses op af LysLevende og Vestvolden fyldes med musik af først Musikalliancen og senere den danske musiker URO. Lav dit eget lysværk, varm dig på pandekager fra bålet og gå på opdagelse i bunkerne og i historien.

Fristelser på slottet – Tolkiens ring
Aftenen byder på en unik mulighed for at komme på rundvisning i det ellers lukkede Frederiksberg slot, hvor der zoomes ind på de dystre sider af Tolkiens univers: fristelse, magt og afhængighed. Hvad sker der, når man sætter Herskerringen på sin finger? I slotsgården møder du udklædte skuespillere fra Rollespilsakademiet og børnene kan udfordre en ork i kamparenaen. Oplev også skuespil i Riddersalen og en kort andagt i Slotskirken med udgangspunkt i Tolkiens univers. Begrænset antal pladser.

Danmarks dømmende magt
Tag med på en rundvisning i Højesteret med orientering om Højesterets historie, virksomhed og placering i samfundet. Kulturnatten er den eneste gang om året, Højesteret holder åbent hus. Rundvisningerne foregår i hold på 25 personer, som lukkes ind omkring hvert 10. minut, og der kan derfor forekomme noget ventetid.

De ryger i fængsel
Efter den dømmende magt er det tid til at opleve, hvordan livet som fængselsbetjent og indsat i et fængsel foregår. Kom indenfor murene i Nytorvs fængsel, hør historien bag fængslet og få et indblik i arbejdet som fængselsbetjent. Oplev narkohunde i aktion, prøv en fodlænke og træd ind i vores særlige cellebiler til transport af indsatte. Tag VR-briller på og få oplevelsen af at bevæge dig rundt i Danmarks fængsler og få testet din dømmekraft som fængselsbetjent.

En tur i krematoriet
Det er normalt en meget mørk fornøjelse at gå på kirkegård efter solnedgang, men på denne ene aften er det en helt anden oplevelse. Oplev lysruten gennem Bispebjerg kirkegård og tag med på en rundvisning i lygteskær. Du kan også opleve en rundvisning i Bispebjerg krematoriet, som er et af landets største og smukkeste – her er deltagerantallet begrænset (først-til-mølle).

I Christians d. IV’s fodspor
Kom med indenfor, når Dansk Erhverv åbner dørene til Christians d. IV’s næsten 400 år gamle Børsbygning. Oplev de unikke lokaler, der normalt er lukket for offentligheden. Der er mulighed for at opleve Børsbygningen på egen hånd, og Dansk Erhvervs medarbejdere vil i hele åbningstiden stå klar til at besvare spørgsmål. Kræver ikke tilmelding, men forvent ventetid.

 

Læs mere om hele programmet her – og her kan du købe Kulturpas.