Guide til Copenhagen Light Festival 2019

1
405
Vær med til at hylde lyset og takke mørket i hele februar måned, når Copenhagen Light Festival endnu engang lyser byen op med lysinstallationer, kunstværker og events. Her er din guide til festivalen, der kan afhjælpe den værste vinterdepression.

 

Der er vist ingen tvivl om, at vintermånederne og de korte og mørke dage er hårde for de fleste. Et af de få lyspunkter i mørket er december måned, hvor julelys giver lidt hygge, varme og stemning i vinterkulden, men når vi rammer januar er det desværre slut. Der er heldigvis mere lys på vej, når København igen bliver lyst op af Copenhagen Light Festival, som starter 1. februar og lyser byen op med mere end 40 lyskunstværker i gader, på pladser, kanaler og bygningsfacader fordelt over hele byen.

Fotocredit: Copenhagen Light Festival / Kim Matthai Leland

24 dage med lys
Copenhagen Light Festival skydes i gang med hele fem åbningsevents den 1. februar. Den officielle åbning finder sted på Slotsholmen, hvor du også har nem adgang til at se nogle af årets store lysinstallationer. Både vinduerne på Børsen og tårnet på Christiansborg Slot er indhyllet i lys, og hvis du går ned til Frederiksholms Kanal, kan du se Mads Vegas’ værk Bamboo Break som består af fine bambus lamper på træmolen ved Canal Tours.

Fotocredit: Copenhagen Light Festival / Kim Matthai Leland

Hvis du fortsætter mod Knippels Bro kommer du forbi Hans E. Madsens værk A Light Garden på Havnegade, som består af 30 spande, kabler og LED lys, der med forskellige farver lyser kajen op. På den modsatte side af broen kan du samtidig se Anita Jørgensens værk You Are Still Here på facaden af Udenrigsministeriet, og Martin Ersteds The Ice is Melthing at the Pøules ­– et facadeværk på Nordatlantens Brygge som viser temperaturens stigning gennem de sidste 150 år, og de alarmerende konsekvenser ved klimaforandringerne.

Fotocredit: Copenhagen Light Festival / Martin Ersted

Som noget nyt i år er Tivoli også en del af lys-festivalen, og de holder derfor vinter-åbent fra den 1.-24. februar. Her kan du bl.a. se Nordlys en helt særlig laserstråle der lyser i en lige linje fra Tivoli til Nikolaj Kunsthal, og Olafur Eliassons værk Little Sun Light Swarm, som består af 33 lamper, der lyser træerne op ved Tivoli Søen.

 

Guidede ture til lands og til vands
Der er som sagt mere end 40 lyskunstværker fordelt rundt omkring i København, og derfor er det naturligvis også godt, at du har en hel måned til at opleve dem. En del af værkerne kan ses fra Københavns Havn og kanaler, og en af dem du ikke må gå glip af er Mads Vegas’ smukke værk Eternal Sundown på Kalvebod Brygge, som du kan se helt tæt på, hvis du går den tur på havnepromenaden Bølgen. Du kan også komme på guidede ture og få meget mere at vide om de særlige værker – og det er helt op til dig om det skal være gåtur, løbetur, på cykel, segway eller kajak – Copenhagen Light Festival har i samarbejde med forskellige samarbejdspartnere sørget for det hele. Canal Tours har også specielle havnerundfarter hver aften , hvor du kommer forbi mange af lysinstallationerne ved vandet og hører mere om både kunstnerne og værkerne. 

Fotocredit: Copenhagen Light Festival / Alastair Wiper

Ny CPH Light Festival app
Hvis du skal have et overblik over festivalen værker, så tag enten et kig på Copenhagen Light Festivals kort eller download den nye app Within 10 Minutes – Copenhagen Light Festival, der viser, hvor lysværkerne er i forhold, hvor du selv er. Så er du helt sikker på ikke at gå glip af noget.

 

/Louise Bro

 

1 COMMENT

Comments are closed.