Jes Buster Madsen | Københavnersnuden #220

1
508
Ugens Københavnersnude er uddannet i Filosofi og Cognitive Science på Københavns Universitet. Han har lige færdiggjort sin debutroman, underviser i neuroscience og så elsker han København – især Nansensgade, hvor han bor. Mød Jes Buster Madsen her:

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
JBM: Jeg er lige startet som forelæser på DIS, hvor jeg underviser amerikanske studerende i Neuroscience. Desuden har jeg min debutroman ”Projekt – Luftballon” på trapperne! Den kommer den 7. februar, og det bliver fantastisk endelig at sende den ud i verden.

LC: Hvor bor du?
JBM: Jeg bor på Nansensgade midt i Købehavn. Det er den dejligste gade, jeg nogensinde har boet på, og jeg elsker miljøet og butikkerne. Jeg flytter aldrig derfra!

LC: Hvor går du tur?
JBM: Om dagen sætter jeg stor pris på Ørsteds Parken, da den uden tvivl er en Københavns smukkeste parker. Når mørket falder på, foretrækker jeg dog at gå ned gennem Strøget. Det er nok smukt over Indre By om aftenen, helt forladt og stille.

LC: Hvor drikker du kaffe?
JBM: Ved mit køkkenbord, inden mit ansigt har øjne. Jeg ved, at der også snart åbner en Bogcafé på Fiolstræde ved navn BRØG. Den tror jeg bliver mit faste sted.

LC: Hvor spiser du?
JBM:Pizzaria La Fiorita på Nansensgade. Det er ganske enkelt fremragende pizza. Jeg kan stærkt anbefale nr.16!

LC: Hvor fester du?
JBM: Jeg elsker værtshuse, bodegaer og ølstuer, f.eks Ørsted Ølbar og Haraldsborg. Når jeg går ud, skal det være dunkelt og Københavnercharmerende. Jeg hader at gå på larmende diskoteker og cafeer. Så, alle steder med bænke og gardiner!

LC: Hvor inspireres du?
JBM: Jeg inspireres i mit køkken. Når jeg lytter til høj musik, får et glas hvidvin og hakker hvidløg har jeg det altid fantastisk. Så dumper der de skøreste ideer ind i hovedet på mig.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
JBM: Bibliotekshaven der støder op mod Christiansborg. Der er mange, der aldrig har været der. Men der er helt fantastisk, især om sommeren. Desuden bliver haven overvåget af en af mine yndlingskøbenhavnere: Søren Kierkegaard.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
JBM: I dag.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
JBM: Under sommeren 2018, da hedebølgen var på sit højeste, tog jeg med en ven i byen. Vi dansede rundt igennem byen, og endte til sidst ude på Ofelia Beach klokken seks om morgenen. Vi badede lykkeligt, mens solen stod op. Derefter faldt vi i søvn på havnemolen. Vi vågnede nogle timer senere, med tømmermænd og forbrændte næserygge, mens en flok kinesiske turister tog billeder af os.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
JBM: Tag det roligt, nyd livet og drik en fadøl på en byens mange skønne beværtninger.

LC: Dit soundtrack til byen?
JBM: Anne Linnet Band – Youre Crazy.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
JBM: Sporvogne. Jeg tror, de ville klæde byen. Desuden synes jeg sporvogne er seje.

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Jes! 

1 COMMENT

Comments are closed.