Guide til Copenhagen World Music Festival 2017

1
287
Feridah Rose, live For promotional use only Photo: Jacob Crawfurd
I dag begynder Copenhagen World Music Festival, som inviterer dig verden rundt i toner. Fra brasilianske instrument-ekvilibrister, lækker afro-beat, grønlandsk rock, kæmpe salsa-fester og meget mere. Mange tror stadig, at Copenhagen World Music Festival er en gruppe mennesker i orange gevandter, der danser rundt i ring til en panfløjte, men world-scenen er i en rivende udvikling, påvirker andre genrer og blander selv elektronisk musik, punk, rock og andre stilarter med folk og traditionelle toner, så der opstår super spændende musikoplevelser. Vi guider her til din World Music Festival.
Feridah Rose, live For promotional use only Photo: Jacob Crawfurd
Feridah Rose, live
For promotional use only
Photo: Jacob Crawfurd
City

Festivalen sparkes i gang i dag kl. 14.30 med en stor koncert på Rådhuspladsen, hvor konferencier Ellie Jokar er klar til at præsentere danske Fitzroy, kurdiske Mizgin og ikke mindst de helt uimodståelige russiske kvinder i Iva Nova, som blander punk, ska og rock med traditionelle slaviske toner. Det er vild musik, der bevæger sig fra den ene genre til den anden i høj hastighed, og som det er svært at stå stille til.

Senere kan åbningen rundes af med en helt unik koncertoplevelse, som samler musikere på tværs af tro, køn og kultur i en hyldest til mangfoldigheden. Vor Frue Kirke danner rammen om en dobbeltkoncert med den syriske guitarist Nour Amora og hans moderne arabiske folkmusik, efterfulgt af israelske Gulaza, som fortolker traditionelle, yemenitiske kvindesange, fremført af den mandlige sanger Igal Mizrahi.
Det er onsdag 6. sep kl. 20.00 i Vor Frue Kirke i Nørregade. Koncerten koster 150 kr.

På Tranquebar i Borgergade kan man fredag 8. sep kl. 20.00 opleve nogle af Brasiliens ypperste instrumentalister, når Jesper Hedegaard: Sound of Brasil præsenterer virtuoserne Sidiel Vieira (bas) og Celso de Almeida (trommer). En enestående indføring i klassiske brasilianske musikgenrer.
Entre 120 kr. gennem billetto.dk.

Lørdag aften kan du tage et smut forbi Kayak Bar, hvor Ida Ambrose og Mia I Am giver den op til Female Reggae Night. Her bliver det svært at stå stille, når de to seje damer byder på masser af reggae og dancehall.
Det er lørdag den 9. sep kl. 20.00 på Kayak Bar, koncerten er gratis.

Vesterbro

Har du lyst til at danse weekenden væk, så stik forbi Vesterbro, for her bliver der rig mulighed for at svinge hofterne til afrikanske og cubanske rytmer fredag og lørdag aften.

Mzungu Kichaa betyder bogstaveligt talt skøre hvide mand, og sådan blev Espen Sorensen kendt i Tanzania. Han er sikkert den eneste hvide mand, der synger på Swahili og har gjort Bongo Flava stilen til sin egen. Det swinger og er svært at stå stille til.
Nyd ham i Råhuset fredag den 8. september kl. 21.00. Entré: 80 kr.

Du skal ikke bevæge dig mange skridt for at kunne danse videre samme aften, hvor det dansk-cubanske orkester Los Cubraz byder på lækker salsa og son.
Det er fredag 8. sep på café Mandela kl. 22.00, og koncerten er gratis.

Flere dansevenlige rytmer finder du lørdag den 9. september kl. 22.00 i Absalon, når Gilito entre Amigos leverer et brag af en salsafest. Hoftevrid og mojitos i rå mængder. What’s not to like?
Entré: 100 kr.

Er du mere til at nyde en mere stille og inderlig koncertoplevelse, skal du i stedet besøge Råhuset lørdag aften kl. 21.00. Her synger Djeli Moussa Condé stærke sange om fred og håb for menneskeheden og akkompagnerer dem med sin kora, et specielt afrikansk strengeinstrument.
Entré 80 kr. 

Iva Nova 2016 (c) Vladimir Ubushiev
Frederiksberg

Torsdag aften er der dømt fest, når den vilde percussionist Eliel Lazo & Friends byder på Cuban Night kl. 20.00 på Bartof Station.
Entré 100 kr.

Fredag giver afrosoul-sangerinden Feridah Rose en soulet og lækker koncert på Bartof Station kl. 21.00.
Entré 100 kr.

Lørdag den 9. september bliver KU.BE en lille del af Marokko, når der fra kl. 15.00 er marokkansk dag med workshops, marokkansk madkultur og musik.

Om aftenen giver Marokkos unge, musikalske stjerneskud Mehdi Nassouli koncert og viser, hvor lækkert han fortolker de traditionelle toner. Se Mehdi Nassouli live i videoen her:

Den marokkanske markedsdag er gratis, mens koncerten kl. 20.00 koster kr. 80 kr.

Lørdag aften er der også lækker afro-jazz på Metronomen med Deodato Siquir Quartet, der med den ekvilibristiske trommeslager Deodato Siquir fra Mozambique og sangerinde Maria Thandie leverer sprudlende toner.
Det er kl. 21.00, entré 80 kr.

Photo By Ronengoldman.com
Photo By Ronengoldman.com
Amager

Fredag giver det god mening at slå et smut over Knippelsbro, for her kan du bl.a. opleve fed grønlandsk rock, når Small Time Giants fyrer den af.
Det er på Beta kl. 20.00, entré 80 kr. 

Og nu du alligevel er ovre broen, så er der lagt op til den vildeste fest, når José Carlos II and Bambamoleque Band indtager scenen og har en hemmelig gæst med på Operaen, Christiania.
Det er kl. 22.00. Entré 60 kr.  

Nørrebro

I VerdensKultur Centret på Nørrebro kan du dykke ned i den spændende og omdiskuterede romakultur, der oprindeligt stammer fra Indien, og som har påvirket europæisk musik i så mange forskellige retninger.

Her kan publikum både møde balkan-roma, når George Mihalache & Calibut Band – the men with no land spiller op til dans, romainspireret flamenco i form af den nye unge stemme, Lela Soto Sordera, og Reve Boheme, som spiller ‘manouche’ – fransk gypsy jazz.

Du kan også se den prisbelønnede film Latcho Drom, der gennem dans og musik skildrer romafolkets rejse.

Rumænsk Roma: Torsdag den 7. september kl. 20.00
Manouche – Django: Fredag den 8. september kl. 20.00
Lelo Soto Sordera: Lørdag den 9. september kl. 20.00
Latcho Drom: Søndag den 10. september kl. 15.00.

Entré: 80 kr.  Alle fire arrangementer: 200 kr.

Lørdag kan man tage hele familien med til gratis koncert på Skt. Hans Torv fra  kl. 14.30. Her vil et af Danmarks mest populære worldbands, Afenginn, gå på scenen til et brag af en koncert med support fra det nye danske band Hvalfugl, som Afenginn er mentorer for.

ClaraValente_c. RolleRuhland
Nordvest 

Masser af lækre toner fra brasilianske Clara Valente og Guilherme Gautreaux fylder Salen, Rentemestervej torsdag eftermiddag. Koncerten præsenteres i samarbejde med Vibe & Tone og Brazil Aficionado Rasmus Schack, som efter koncerten vender brasilianske vinyler. Det er easy listening, smooth og til at komme i godt humør af. Få en forsmag på Clara Valentes smagfulde vokal her:

Der bliver også gang i den, når irske Led Farmers giver den gas i Verdenshjørnet, Lygten 1, lørdag 9. sep kl. 20.00.

Læs meget mere i programmet her: http://cphworld.dk/copenhagen-world-music-festival-program-2017/

RIGTIG GOD FESTIVAL!

/Louise T.

1 COMMENT

Comments are closed.