Guide til Den Lille Kulturnat 2024 – Skattejagt og gåder!

0
172
Den Lille Kulturnat 2024. Foto: Abdellah Ihadian
Den Lille Kulturnat 2024. Foto: Abdellah Ihadian

Der er masser af muligheder for at tage på skattejagt, løse mysterier og udforske sin egen by med både små og lidt større børn til Den Lille Kulturnat fredag d. 15. marts. Vi guider til de fem steder, du skal udforske.

 

Familie skattejagt med Seek+See – Opdag Københavns skjulte skatte
Udforsk København (indre by og Christianshavn) legende og lær samtidig om kultur, historie og bæredygtighed i børnehøjde. Det er sjovt for både børn og voksne, og sammen vil I helt sikkert opdage noget nyt om byen. I denne interaktive byvandring får I ledetråde via smartphonen, løser små opgaver og finder svarene i byen – minimal skærmtid, maks familiehygge. Oplevelsen er pakket ind i en redningsmission, hvor I hjælper Styrtpilot og Udforsker Skyla. Få jeres login ved fremvisning af Kulturpasset.

Læs mere her


Løs gåder med Tycho Brahe på Det Kgl. Bibliotek
Det Kgl. Bibliotek byder børn og deres voksne indenfor til kreativt værksted med himmelkort, stjernebilleder og mystiske gåder fra Tycho Brahe. Oplev magien i bibliotekets Gamle Læsesal og udfold jeres kreativitet blandt gamle bøger og midt i historiens vingesus. Se om I kan løse astronomen Tycho Brahes mystiske gåder. Tycho Brahe måtte skjule vigtige dele af sin viden bag hemmeligt kodesprog, da det ikke var tilladt at udøve ”farlig” viden, som kaldtes alkymi.

Læs mere her


Skattejagt på CopenHill
Oplev en magisk aften på CopenHill under Den Lille Kulturnat. CopenHill holder ekstraordinært åbent, så I kan opleve skibakken i aftentimerne, og mens I udforsker bakken, kan I nyde varm kakao, friskbagte pandekager, kølige øl og lækre snacks. Nyd den betagende udsigt over København, kælk på kælkebakken eller prøv kræfter med CopenHills egen femkamp – eller tag med på en spændende skattejagt og find de ni poster gemt rundt omkring på bakken. Der er endda chance for at vinde to timers gratis ski tid for to personer ved lodtrækning blandt alle gennemførte skattejagter!

Læs mere her


Skattejagt mellem togene hos TrainGamia
Hos TrainGamia kan man prøve at styre tog og se, hvem der er den bedste togfører. Men denne aften handler det ikke om at køre missioner eller optjene XP som normalt. I stedet står togene klar til at hjælpe dig på en eventyrlig skattejagt. Her kan du gå på opdagelse på vores flotte 21 m2 modeljernbane og løse opgaverne. Nogle gange skal du selv styre togene for at finde svaret. Eller vær med ved workshop-bordet, hvor vi leger med tog som for 60 år siden.

Fra 6 år

Læs mere her


På skattejagt efter frække dyr i Christians Kirke
Rejs med på eventyr i Christians Ark, hvor nogle af dyrene desværre ikke er kommet med. Her kan du lære at folde dit eget dyr i vores krea-workshop i kirken og få historien om Noa. Du kan også gå på skattejagt efter de frække dyr, som ikke er kommet med på arken, og se om du kan finde dem – eller tag med dyrene til fest på arken, når vi holder børneyoga på soldaterloftet. For de modige er der åbent i kirkens krypt – og alle er velkomne til at spise deres madpakke i det lille hus ved siden af kirken. OBS: Børn under 10 år skal være i følgeskab med voksne.

Læs mere her

Se hele programmet for Den Lille Kulturnat her