Din guide til påskeferien i København 2024

0
50
Påskeferie i København 2024

Påskeferien i København byder på et væld af sjove oplevelser for både store og små. Vi har samlet lidt af det, du kan se frem til, uanset om du er interesseret i kulturelle arrangementer, familievenlige aktiviteter eller kulinariske oplevelser.

 

Af Louise Bro

 

Påskeferie på Christiansborg Slot

Fra den 23. marts til 1. april inviterer Christiansborg Slot til påskesjov, hvor du kan opleve slottet, se Tronsalen, Ridderalen, De Kgl. Stalde og meget mere. Her kan hele familien bl.a. gå på påskejagt i ruinerne under Christiansborg Slot og finde påskeæg. Og derudover er der også særlige familieomvisninger, hvor I kan få i de kongelige fodspor og opleve alt fra forberedelser i festkøkkenet og de kongelige heste i staldende samt se de helt fantastiske sale, som har dannet rammerne om mange kongelige fester og historiske begivenheder. Børn under 18 år har gratis entré til Christiansborg Slot, men mange af aktiviteterne kræver billet og tilmelding.
Læs mere om påskeferien på Christiansborg Slot her.

Påskeferie i Dansk Arkitektur Center

I påskeferien inviterer DAC indenfor til masser af familieoplevelser og en spritny udstilling, Aware, der viser, hvordan arkitekturen påvirker vores sanser. Der er udstillingsåbning torsdag den 21. marts kl. 17-21 med gratis adgang. Resten af påskeferien fra den 23. marts til 1. april er der forskellige påskeworkshops i arkitekturens og påskens tegn for familiens mindste. Her kan I bl.a. tage forbi det hyggelige familieværksted til påskehygge, hvor der laves masser af skæg med æg, bygge fremtidens by som LEGO® arkitekt, eller male æg, klippe påskeharer og lave gækkebreve på Bryghuspladsen foran BLOX både Langfredag og Påskedag.

Læs mere om påskeferien i DAC her.

Påskeæggejagt i Frederiksberg Have

Langfredag kan du tage børnene med til en eventyrlig påskeæggejagt i Frederiksberg Have. Her skal I hjælpe påskeharen med at finde Dronningens forsvundne juvel-æg, og så venter der lækre præmier fra Ferrero og Kinder.  Jagten er nemlig arrangeret af Kinder, og der er vel ikke mange, der ikke har fået et Kinder æg eller to i påsken? Påskeæggejagten finder sted på plænen foran Frederiksberg Slot fredag den 29. marts fra kl. 10.30-13.30, og det er gratis at deltage.
Læs mere om påskeæggejagten i Frederiksberg Have her.

Påskeferie-workshop på Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark inviterer til påskeferie-workshop fra den 28. marts til 1. april, som står i æggets tegn. Her kan du designe og sy dit eget æg, og lære appliqué, hvor smukke motiver skabes når flere forskellige tekstiler syes ovenpå hinanden. Billetter til påskeferie-workshoppen koster 50 kr. pr. deltager, som dækker materialerne.

Læs mere om påskeferie-workshop på Designmuseum Danmark her.

Påskeferie på Glyptoteket

Fra den 23. til 31. marts kan du opdage Glyptotekets mange guder gennem fortælling og sansning. Hver dag i påskeferien mellem kl. 11-15, kan du på jagt efter de mange guder, der gemmer sig på hele Glyptoteket med hjælp fra museets børneværter i Vinterhaven. Her bliver I udstyret med et kort over gudernes gemmesteder, og når I har fået nok af at lede, kan I slå jer ned på tæpperne og tegne guder til hinanden eller læse højt af de vanvittige gudehistorier og myter. Derudover kan I også to gange om dagen komme med på en 30 min. lang udflugt på museet, hvor værterne vil fortælle myterne. Udflugterne er gratis, når entréen til museet er betalt.
Læs mere om påskeferie på Glyptoteket her.

Påsken 2024 på BaneGaarden

BaneGaarden er forårsklar med en sæsonåbning, som skydes i gang fredag den 22. marts. Her kan du bl.a. se frem til gratis øko-bobler fra Løgismose, DJ, Happy Hour i Lugen og den helt store genåbning af madboderne, hvor alle retter kun koster 50 kr. Det hele starter den 22. marts kl. 12, der er gratis bobler fra kl. 15, happy hour på øl kl. 16-17, og DJ kl. 16.

I resten af påsken er der unikke events, påskeaktiviteter som påske-loppemarked, banko, grøntsagsmarked, påskefrokost, grill og happy hour hver dag.

Læs mere om påsken på BaneGaarden her.

 

Åbningsweekend på Reffen

En god indikator på forår er, når byens streetfood markeder åbner – og det sker i weekenden den 22.-24. marts, hvor Reffen åbner for deres syvende sæson på Refshaleøen. Her kan du glæde dig til smagfulde spiseoplevelser fra nye køkkener, frisktappet øl fra deres helt eget bryggeri og et musikprogram med tårnhøje ambitioner. Herefter er der åbent alle dage i påsken, så du har rig mulighed for at kigge forbi i nyde mad, drikke eller bare den dejlige udsigt fra kajkanten på Reffen.

Læs mere om åbningsweekenden på Reffen her.

Påskefrokost hos Absalon

Påske er lig med påskefrokost, og hvis du ikke selv gider at stå med besværet, så kan du samle flokken til Påskefrokost i Absalon den 29. og 30. marts. Kokken kaster sig ud i en gedigen påskemenu bestående af fiske- eller svamperillette, påskekylling og citronmåne. Udover en lækker påskemiddag, er der også banko, og det hele slutter naturligvis af med en ordentlig påske-afterparty. Påskefrosten koster 200 kr.

Læs mere om påskefrokost i Absalon her.

Påske i Tivoli

Tivoli er som altid klar til at åbne haven for endnu en sæson – og det sker i påskeferien. Fra den 22. marts og til 1. april inviterer Tivoli igen indenfor til en blomstrende forårshave med duftende hyacinter, 20.000 påskeliljer og farverige påskeæg. Her kan du klappe de bløde påskelam, eller gå på æggejagt med hjælp fra et påskekort med ledetråde til, hvor du finder påskeæggene. Når du har deltaget i æggejagten og afleveret dit skattekort, er der en lille påskeoverraskelse til gengæld. Derudover kan du naturligvis også nyde en lækker påskefrokost hos en af Havens mange restauranter eller bare nyde de smukke forårshaver, som er blomstrende fyldte med tulipaner, hyacinter og påskeliljer.

Påskeferien skydes i gang med med et farvebrag af et Åbningsfyrværkeri den 22. marts.

Læs mere om påsken i Tivoli her.