Tivoli åbner for sommersæsonen den 22. marts

0
17

Med påsken og forårets ankomst byder Tivoli velkommen til en ny sæson, der bringer spændende nye Fredagsrock-koncertnavne, teaterforestillinger og spiseoplevelser. Derudover er der masser at fejre og opleve, når Tivoli i år fejrer runde fødselsdage for bl.a. Rutschebanen, Pantomimeteatret og Grøfte. Lad os dykke ned i denne festlige sæson for Tivoli, som åbner indgangene den 22. marts.

 

Af Louise Bro

 

Klar til påskeferie

Tivoli er igen klar til at byde indenfor til en skøn sommersæsonen. Vinteren er blevet brugt på en masse vedligeholdelse i haven, hvor du bl.a. kan se frem til at budt velkommen af en nyrenoveret forplads i Hovedindgangen. Og det er måske ikke så mærkeligt, at der lige er blevet gjort lidt ekstra ud af det. Tivoli kunne nemlig selv fejre 180 års fødselsdag i august 2023, og kan i år også fejre indtil flere runde fødselsdage i løbet af sæsonen.

Fra den 22. marts og til 1. april inviterer Tivoli indenfor til påske med en blomstrende forårshave med duftende hyacinter, 20.000 påskeliljer og farverige påskeæg. Påskeferien skydes i gang med med et farvebrag af et Åbningsfyrværkeri den 22. marts. Læs mere om påsken i Tivoli her.

Runde fødselsdage og fejringer 

Blandt de runde fødselsdage er Pantomimeteatret, der fejrer 150 år i den anledning sætter særligt fokus på balletten. Der er premiere på balletten “Klods-Hans” den 22. juni med Dronning Margrethe som scenograf samt en masse gæsteoptrædener af internationale balletkompagnier gennem sæsonen.

Derudover fejrer flere klassiske forlystelser i Tivoli deres runde fødselsdage i år: Dæmonen fylder 20 år, Det Gyldne Tårn 25 år, og Mælkevejen kan fejre 5 år. Rutschebanen kan fejre 110 år, ballongyngen 140 år, og Restaurant Grøften kan ligesom Pantomimeteatret også fejre 150 år, så mon ikke der bliver serveret ekstra meget smørrebrød, fadøl og snaps på de ternede duge.

Flere gastronomiske nyheder

Hvis turen ikke går forbi Grøften, så er der også en masse spændende nyheder på spisefronten i år. Mikkeller genopliver den i år 90 år gamle restaurant Færgekroen med opgraderet kromad og deres verdensberømte øl.

Restaurant Mazzoli’s udvider med et italiensk hjørne, der serverer gelato og andre specialiteter, og så er der hele fire pop-ups i Michelin-klassen i Det japanske Tårn denne sommersæson. Tivoli Food Festival vender tilbage i maj med friske råvarer fra seks forskellige danske regioner, samt langbordsmiddage og talks med kendte kokke. Og til september afholdes Tivoli Have- og Blomsterfestival med nye blomsterudsmykninger og smagninger.

Fællessang, satire og klassisk musik

Det er ikke kun sus og en mættende fornemmelse i maven, du kan se frem. Tivoli afslører også en spændende sæson med musikalske begivenheder og teaterforestillinger. Tivolis LørdagsHits og sing-along-koncept byder i år på store navne som Dodo & the Dodos, Birthe Kjær og Shu-Bi-Dua 2.0. På udvalgte torsdage til sommer fører Annette Heick an til Allsång på Skansen med blandt andre Maria Montell & Bryan Rice og Zindy Laursen & Michael Carøe.

Glassalen byder på børneklassikeren Dyrene i Hakkebakkeskoven, musikalsk satire med gruppen Platt-Form, og selvfølgelig også og en ny omgang af Tivolirevyen, som i år fejrer 140-års jubilæum. Er man mere til klassisk musik, kan man se frem til besøg af nogle af musikere som Anne-Sophie Mutter, Yuja Wang, Jonathan Tetelman, Mischa Maisky og Angel Blue.

 

24 Fredagsrock-koncerter

Med en ny sæson, følger naturligvis også en masse Fredagsrock-koncerter. Igen i år kan Tivoli præsentere et imponerende lineup med internationale stjerne som Diana Ross, Chris Isaak, Chaka Khan og Take That. Danske topartister som Medina, Pil, Tina Dickow, Mads Langer, Hans Philip, Tim Christensen og mange flere vil også optræde. Der vil være i alt 32 koncerter fordelt på 24 fredage, herunder spændende konstellationer som KrebsFalch og Barselona med Pil – og også dobbeltkoncerter med kunstnere som Gobs og Thor Farlov samt Zar Paulo og August Høyen. Programmet starter den 12. april med Coco O. og PRISMA og slutter med Saveus den 20. september.

Se hele programmet for Fredagsrock her.

 

Tivoli åbner for sommersæsonen den 22. marts kl. 11 med festfyrværkeri kl. 23.

Sæsonerne for 2024 er som følger:

  • Sommersæson: 22. marts – 22. september
  • Påske i Tivoli: 22. marts – 1. april
  • Halloween i Tivoli: 10. oktober – 3. november
  • Jul i Tivoli: 15. november 2024 – 5. januar 2025