Oplev tre hovedstadsportrætter i Cinemateket

0
26
Hovedstaden (Per Larsen, DK, 1962)_Godkendt af Cinemateket_Naja Bjørn
Hovedstaden (Per Larsen, DK, 1962)

Kom til en aften i hovedstadens tegn, når Cinemateket viser tre film med netop det fokus lørdag d. 23. marts. Hvad er en hovedstad – og hvilke billeder toner frem på nethinden, når man hører navnene København, Oslo og Stockholm? Filmkunsten tilbyder et svar, for med de levende billeder kan man gengive tempo, lyde og en næsten kropslig oplevelse af byen.

Cinemateket i København inviterer på historisk rundtur i de skandinaviske hovedstæder og viser tre prisbelønnede kortfilm (heriblandt den Oscar-nominerede ’En by ved navn København’) med introduktion af Politikens arkitekturredaktør Karsten Ifversen, lørdag den 23. marts.

 

Senere samme aften kan man hilse på Claes Bang, som introducerer Ruben Östlunds film ’The Square’, hvor han spiller hovedrollen. Skuespilleren vil sige lidt om udfordringerne og glæderne ved at arbejde på tværs af Skandinavien.

Se mere her.

Anledningen er ’Norden på film’, et nyt nordisk filmprojekt, der går i luften på Nordens Dag 23. marts. De tre skandinaviske filminstitutter har samlet et udvalg af nordiske dokumentarfilm og historiske optagelser fra 1905-1990, som kan streames gratis online. Samtidig sætter filminstitutternes Cinemateker fokus på nordiske film med events og biografvisninger af skandinaviske film i København, Stockholm, Göteborg og Oslo i marts og april.

Se hele Cinematekets filmserie ’Norden på film: De skandinaviske hovedstæder’

Websitet nordenpaafilm.org går i luften på Nordens Dag den 23. marts. Fra den dag kan I henvise til sitet, hvor samtlige filmklip samles og kan streames gratis.

Læs mere om ’Norden på film’ på Cinematekets hjemmeside.