Det sker i København | April 2024

0
97
Sakura_april_Unsplash_ling-xian-su
Sakura_april_Unsplash_ling-xian-su

Vi har taget hul på forårsmåned nummer to, og her kan du opleve alt fra gratis kaffe og kage, lagersalg og gå-maraton på Amager til S-togets fødselsdag, plantebyttemarked og pool party. Vi guider dig til nogle af de allerbedste arrangementer, oplevelser og events i København i april 2024. Let’s dig in!

 

4. april: Fasangården genåbner med gratis kaffe og kage

Fasangården i Frederiksberg Have genåbner torsdag den 4. april til en sæson med lækker smørrebrød til frokost og danske retter til aften. Genåbningen markeres med gratis kaffe og kage fra kl. 14-16.

5.-7. april: Sakura Copenhagen lagersalg 

På lagersalget vil der bl.a. være masser af keramik, kokeshidukker, håndklæder, samt et begrænset antal af Sakuras håndflettede jutemåtter og håndlavede bambusvifter. Der vil også være flere ‘klassikere’, der ikke udgår, som er nedsat med 20%.
Læs mere her.

6. april: Gå Amager rundt 42,2 km
For 8. gang inviterer Betina Bitzer og Gåtur for alle Dragør og Gå Amager Rundt til en gå Marathon på 11 timer. Du bestemmer 100% tempo. Du har 11 timer til at gennemføre.
Start og mål er Ørestaden, København S. Alle får udleveret deltagerarmbånd fra kl 7.00 – 7.50 i Ørestaden, og alle går samlede kl 8.00.
Læs mere her.
6. april: S-toget fylder 90 år

Lørdag den 6. april er det 90 år siden det første S-tog kørte fra Frederiksberg Station i retning mod Klampenborg. Det bliver fejret hele lørdag, hvor du kan køre gratis med S-tog fra midnat fredag og til kl. 23.59 lørdag aften, få gratis hindbærsnitter hos 7-Eleven på stationerne i Hovedstaden, opleve en koncert med Jernbaneorkestret Under Uret på København H. kl. 15 og en masse andet.

6. april: Brus Beer Bazaar
Brus inviterer til den første mini-ølfestival foran deres bryggeri på Guldbergsgade lørdag fra kl. 13-midnat. Her kan du foruden Brus eget udvalg også smage øl fra 10 forskellige danske bryggerier. Det er gratis at deltage, men skal du smage kan du købe poletter
1 for 35 kr. eller 5 for 150 kr.

 

6. april: Disco Drag Show & Afterparty på Werkstatt

Lørdag aften slår Werkstatt dørene op for deres efterhånden legendariske drag show. Denne gang er temaet disco, og her kan du se et show med kunstnerne Karli Kuff, Denise Delight, Kacey doll, Annie Rection og AVA. Efter showet er der afterparty, og entré for hele aftenen koster 150 kr.

6.-11. april: Postyrium børneteater på Ofelia Plads

Fra den 6.-11. april kan du opleve Det Kongelige Teaters rullende børneunivers Postyrium på Ofelia Plads. Her kan man danse, synge, klæde sig ud og prøve kræfter med alt det sjove fra teatrets verden – i godt selskab med fuglevært Frede Stær og hans fjollede fuglevenner. I eftermiddagstimerne er Postyrium på hjul åbent for alle og man kan bare møde op – det er ganske gratis.

7. april: Elis Copenhagen åbningsfest med gratis is
Søndag den 7. april åbner den nye isbutik Elis Copenhagen på Holbergsgade 22. Det fejres med en gratis kugle af deres hjemmelavede gelato og en mini churro fra kl. 12-15.
7. april: Plantebyttemarked

Du kender helt sikkert til loppemarked og byttemarked – men har du hørt om plantebyttemarked? Konceptet er jo præcis det samme som de andre, her kan du nemlig udvide din plantesamling, og dele dine grønne skatte med andre. Byt dine stiklinger, planter, krukker, potter, jord og tilbehør med andre plantenørder – det er gratis at bytte, du skal bare selv komme med noget at bytte. Der er plantebyttemarked søndag den 7. april fra kl. 11-13 på Charlotte Ammundsens Plads 3.

11. april: Restaurant Dolores åbner i Carlsberg Byen

Torsdag den 11. april får Carlsberg Byen en ny beboer, når restaurant Dolores slår dørene op på Kildepladsen. På Dolores vil der være masser af delevenlige comfort-serveringer, og restauranten bliver et uformelt sted, der er anvendelig til både hverdag og til fest og ballade i weekenden.

12. april: Verdens største lakridssmagning hos Bülow 

På Lakridsens Dag fredag den 12. april inviterer Lakrids by Bülow til verdens største lakridssmagning, hvor de uddeler 1 million smagsprøver af vores danske gourmetlakrids i hele verden. I København kan du derfor smage lakridser ved Tivoli, Kongens Nytorv, og Langelinie, samt hos alle Lakrids by Bülow butikker.

12. april: Restaurant Plates første Fredagsbar

Restaurant Plates i bunden af NH Collection hotel lige ved Knippelsbro holder deres første fredagsbar. De har nemlig endelig modtaget deres tilladelse til udeservering fra Københavns kommune – og det skal fejres med en fredags fest ved vandkanten på Christianshavn. De giver et glas bobler og deres DJ sørger for god stemning.

12. april: Villa Kultur fylder 7 år
Villa Kultur holder 7 års fødselsdag med en storstilet fest og fejring af 7 år med kulturelt iværksætteri, nyskabende kunst og kreative fællesskaber. I deres fine hus og have på Krausesvej byder de på skåltaler, naturvin, live-musik og meget mere fredag den 12. april.
13. april: Netværk & Nye Ideer for kvindelige iværksættere

Kom med til en festlig dag, hvor LoveCopenhagens Louise Taarnhøj og hendes virksomhed Lula Media hylder kvindelige iværksættere og deler nøgleindsigter til en succesfuld forretning. Eventen finder sted i lokalerne på det nye smukke Hotel Scandic Spectrum lige ved Hovedbanegården i København, hvor der åbnes op for godteposen og deles ud af viden, inspiration og det super gode netværk, der er uundværligt som iværksætter.
Læs mere her.

13. april: Pool Party i DGI Byen

DGI Byen inviterer til Danmarks største pool party i deres Vandkulturhus lørdag den 13. april. Her ruller de DJ pulten ind, skruer op for musikken og byder op til lækre moves, baderingsræs, og badebolde-dans på deres flydende dansegulv. En billet til pool-festen koster 195 kr., og giver adgang til Vandkulturhuset samt 3 timers fest med DJ.

13. april: Bootleggers City fylder 10 år
Ølbaren Bootleggers ved Torvehallerne fylder 10 år! Og det markeres med en 10 timer lang fest med masser af gode tilbud hele dage. Der er øl, cocktails, drinks, og shots for den nette sum af… du har nok gætttet det… 10 kr.
14. april: Veras loppemarked under Buen

Hver søndag er loppefest under Buen, når Veras Market samler de flotteste loppe hoveder, som sammen sikrer at brugt tøj får nyt liv.

18. april: Åbningsfest hos Fisketorvets nye madunivers, KAJEN 

Torsdag d. 18. april fra kl. 11 inviterer Fisketorvet til åbning af deres helt nye madunivers, KAJEN. Der er blevet hamret og bygget gennem de sidste mange måneder, og nu er Fisketorvet klar til at vise dig resultatet af deres nye 6.500 kvadratmeter store madunivers, som de har døbt KAJEN. Til åbningsfesten vil der foruden god stemning og DJ, også være smagsprøver og gode åbningstilbud.

19. april: SMK Fridays – Omsorg

Statens Museum for Kunst inviterer igen til SMK Fridays, som er en aften med overraskende kunstoplevelser, musik, kolde drikkevarer og gratis entré. Denne fredag er der fokus på omsorg i kunsten – og du kan bl.a. opleve en atmosfærisk koncert ved harpenist og sangerinde Selma Judith, oplæsninger ved forfatter Caspar Eric og performance ved kunstner Cassie Augusta Jørgensen.

19.-21. april: Sakura Festival

De smukke kirsebærtræer blomstrer som altid så fint i april, og det skal fejres. Du kan nyde de flotte lyserøde blomster på Bispebjerg, Assistensen og også i Langelinieparken. Hos sidstnævnte fejres det med en festival hele weekenden, hvor der er gratis entré og ligeleges markeres det med fest, lækker mad, og masser af kølige drikkevarer hos Seaside Toldboden.

20. april: Loppemarked i Fælledparken

Når foråret kommer og vi begynder at rykke ud, så starter alle loppemarkederne også op igen. Et af de helt store vender nu også tilbage i Fælledparken den 20. april fra kl. 10-15, hvor du kan gå på jagt blandt alt det gode genbrugsguld. LoppeLindas loppemarked i Fælledparken afholdes på Den Franske Plads ved T-krydset Borgmester Jensens Alle og Serridslevvej.

20.-21. april: 9-års fødselsdag hos Warpigs

Øl, BBQ og høj musik, det er hvad du altid er garanteret, når du besøger Warpigs i Kødbyen. Og nu fylder de 9 år, hvilket selvfølgelig markeres med en fest – så mon ikke der tændes lidt ekstra op under grillen?

21. april: Søndags-vinsmagning på Nordre Toldbod

Sunday Funday er en dejlig ting, og det er præcis sådan, din søndag kan blive – lidt sjovere. Seaside inviterer nemlig som noget helt nyt til søndagssmagning, hvor du kan gå på opdagelse i et udvalg af vine fra hele verden, og nyde 3 glas for kun 150 kroner.
26. april: Broens Rosé Bingo

Fredag d. 26 April inviterer Broens Gadekøkken i samarbejde med Løgismose til Rosé Bingo kl. 17.18.30 , hvor der er lækre præmier, masser af rosé i glasset og godt humør. Det koster 165 kr. pr. person for 3 spilleplader og tilhørende 3 glas rosé.

26. april: Byhavens åbningsfest 2024

Fredag den 26. april er Byhaven ved Pumpehuset igen klar til at byde indenfor til udendørskoncerter med god stemning og gratis musik. Som altid er der fri entré, og Byhaven åbner kl. 15 – koncerten starter kl. 19 – og til åbningsfesten er det Ultraflex, der indtager scenen. Der er fadøl på hanen, og naturvin og cocktails, og når sulten melder sig, også fried chicken fra Poulette.

26. april: Friday Night Skate

Gaderne bliver fyldt med rulleskøjte-entuasister fredag den 26. april. Du kan selv rulle med på den ca. 20 km lange rute, som starter ved Next House og fortsætter gennem København, og du kan også bare kigge på, det er nemlig ret hyggeligt at se de mange skøjtere suse forbi.

26. april: Summer Opening Party på Åben

Selvom Åben siden færdiggørelsen af deres bryggeri, bar og restaurant har åbent hele året, så skal sommeren udendørs alligevel skydes igang med et brag af en fest. Det sker fredag den 26. april, hvor sommer sæsonen kickstartes med DJs, lækker mad, kolde øl og god stemning.

27. april: Loppemarked i Saxogade
Forår er også lig med udendørsloppemarkeder, og Saxogades Loppemarked vender også tilbage den sidste lørdag hver måned fra april til september. Lørdag den 27. april kan du gøre gode loppefund se frem til fælles hygge i Saxogade og på Litauens Plads.
28. april: Lydmor på Det Kongelige Teater

Sangerinden Lydmor spiller denne aften på Det Kongelige Teater i forbindelse med sin turné, Space Tour. Bag det musikalske alias LYDMOR står Jenny Rossander, hvis kommende turné kommer til at være en excentrisk sammenblanding af alt, hvad hun har at byde på – fra pulserende beats, der gør det svært at sidde stille i teatersæderne, til tårevældende ballader om de hjerteskærende og autentiske historier, som kendetegner hendes alsidige musikalske univers.
Læs mere her.

28. april: Østers og bobler på La Banchina

Den sidste søndag i hver måned står den på Østers & Bobler hos La Banchina. Du kan både for grillede og friske østers, og bestemmer selv hvor mange, du ønsker med priser fra 170 kr. for 3 østers og et glas bobler.

29. april: Taphouse fylder 10 år
Ølbaren Taphouse har 10-års fødselsdag og det bliver fejret i en hel uge fra den 29. april til 5. maj. Der vil bl.a. være gratis øl, musik, tap takeovers, DJs, quiz og meget mere! Se hele programmet for fødselsdagsugen på deres Facebook side.

 

Som altid opdaterer vi løbende listen, så gem linket, så du altid er opdateret på alt det der sker i april i København.