København får ny badezone ved Ofelia Plads

0
27
København får ny badezone ved Ofelia Plads

København har allerede et fantastisk og utroligt populært havnemiljø, som nu udvides med endnu en badezone ved Ofelia Plads. Denne tilføjelse markerer den 11. badezone i byen og bliver med garanti et populært tilholdssted for alle dem, der ønsker at nyde solen og en forfriskende dukkert.

 

Af Louise Bro

Hvis du, som mange andre, er glad for at bade i Københavns Havn, så er der godt nyt. Budgetpartierne i Københavns Kommune er nemlig blevet enige om, at etablere en ny badezone, der som udgangspunkt skal ligge ved Ofelia Plads. Dermed kan de badeglade københavnere se frem til en ny badezone i hjertet af byen med udsigt til Skuespilhuset, Operaen, Papirøen og Refshaleøen.

Ofelia Plads: Fra forbudt til fornøjelse

Beslutningen om den nye badezone er blevet truffet som en del af Overførselssagen, hvor uudnyttede midler fra det tidligere års kommunale budget overføres til nye formål. I alt 0,9 mio. kr. er øremærket til anlæg af den nye badezone i 2024, hvor Ofelia Plads er blevet fastslået som udgangspunkt for projektet.

Om beslutningen siger byrådsmedlem Alexander Ryle fra Liberal Alliance: “Vi har prioriteret etableringen af et havnebad ved Ofelia Plads, et populært samlingspunkt om sommeren, hvor badning pt. er forbudt.”

Denne nye tilføjelse til Københavns havn er ikke kun et enkeltstående projekt. Partierne bag byens budget har også afsat midler til undersøgelser af muligheden for at etablere 9-12 små flydende øer i havnen. Disse tiltag sigter mod at gøre Københavns havn til et endnu mere levende og tilgængeligt område for både lokale og turister.

Der er ikke sat en dato på, hvornår du kan forvente, at den nye badezone ved Ofelia Plads åbner. Men indtil den gør, kan du jo benytte dig de 3 havnebade, 10 badezoner og 2 dyppezoner, som allerede findes i Københavns Havn.

Få et overblik over alle havnebade, bade- og dyppezoner i vores guide Her kan du bade i København.