Guide til din påskeferie

1
350
Påskeferien er allerede skudt i gang for dem, der er så heldige at have fri hele ugen, og for andre er der lige et par dages arbejde mere, inden den står på nogle sikkert velfortjente fridage. Hvis påskeferien ikke kun står på at puste æg eller påskefrokost og hygge med venner og familie i påskedagene, så er her en lille guide til, hvad du kan lave i påskeferien i København. 

Påske-loppemarked i Forum

Hvis shoppetrangen melder sig efter påskefrokost og familiehygge, så er der rig mulighed for at gøre et kup til påske-loppemarked i Forum torsdag og fredag. Det koster 40 kr. i entré, men så er der til gengæld også 500 udstillere i hallen, og mon ikke du kan finde noget godt blandt deres medbragte genbrug og antikviteter.

Der er Påske-loppemarked i Forum den 29. og 30. marts kl. 10-17.

Påskemiddage på tagtoppen hos Gro Spiseri

påske-middag-gro-spiseri
Fotocredit: Gro Spiseri

Jeg forbinder altid påsken med en masse påskefrokoster, påskebryg og snaps – og selvfølgelig påskeæg. Det er bortset fra vejret (og dog for nogle gange har det sneet mere i påskedagene end i juledagene) på mange måder en gentagelse af juledagene med meget mad, afslapning og hygge med familie og venner. Og det er lidt samme koncept, som du kan opleve fra byens grønne top, når Gro Spiseri byder indenfor til påskemåltider, hvor menuen bl.a. byder på økologisk påskelam fra Vestkysten. Der er tale om en dejlig social middag, hvor retterne serveres på tallerkener til deling blandt alle gæsterne omkring langbordet. Udover den lækre mad er der er også en masse lækre specialøl, naturvine og selvfølgelig snaps.

Der er påskemiddag hos Gro Spiseri fra den 29. marts til 1. april og en plads ved langbordet kan bookes hos booking@grospiseri.dk

Le påske-petanque på Boulebar

påske-le-påske-boulebar
Fotocredit: Boulebar

Boulebar har et helt igennem fantastisk koncept kørende – lækker mad, cocktails og petanquebaner. Det er slet ikke så tosset, og det har været super hyggeligt at samles om petanquebanerne med en drink i hånden de gange, jeg har været der. I påskedagene kan du være med i petanqueturneringen, Le Påskeæg hver aften kl. 19, og du behøver sikkert ikke at være fantastisk til petanque, men jeg har set mange særdeles gode petanque spillere i kælderen på Boulebar, så jeg kunne forestille mig at konkurrencen er ret hård. Men det er jo også tilladt blot at kigge på og nyde en drink i baren. Udover petanqueturneringen er der også franskinspireret påskebrunch lørdag med masser af æg, æggejagt og petanque for børnene.
Le påskeæg -petanqueturneringen på Boulebar kl. 19 fra den 28. marts til 31. marts og påskebrunch lørdag den 31. marts kl. 10.30.

 

Skærtorsdag – fri bar i Stefanskirken

Påsken er jo en kristen højtid, hvilket måske godt forsvinde lidt i gækkebreve og æggejagt. Men rundt omkring i København byder kirkerne naturligvis indenfor i påskedagene, og i Stefanskirken på Nørrebro er der også gudtjeneste – bare ikke lige den helt traditionelle af slagsen. Skærtorsdag er der nemlig fri-bar gudtjeneste med musik fra DJ Stacks og en songepræst som er forklædt som bartender – og så står den ellers på altergang og nadver med forskellige druer at vælge imellem.

Fri-bar gudtjenesten i Stefanskirken finder sted Skærtorsdag kl. 18 og baren er åben fra 19-21.

Påskejagt på Christianshavns kanal

påske-jagt-christianshavn-kanal-friendships
Fotocredit: Friendships

Hvis vejret ellers er nogenlunde, så kan du tage familien eller vennerne med på en påskejagt i Københavns Havn. Bådudlejningen Friendships har lavet en påskejagt med spor gemt rundt i Christianshavns Kanal, men hvis du finder alle fem spor, så er det desværre kun børn der får et påskeæg i præmie. Hvis det ikke lige er påskejagten der trækker, så har du jo også mulighed for at tage vennerne under armen og medbringe jeres egen påskefrokost, som i kan nyde mens i tøffer rundt i kanalerne. Det koster 395 kr. at leje en båd med plads til otte personer i én time.

Påskejagten på Christianshavn kanal fra den 26. til 2. april kan bookes hos Friendships.

 

Påske i Tivoli

Traditionen tro er der en masse oplevelser og aktiviteter for hele familien rundt omkring i København. Og selvfølgelig er Tivoli et must for mange i påskedagene, hvor Haven er flot dekoreret med påskeliljer, tulipaner og påskeæg. Der er ikke kun mulighed for at prøve alle forlystelserne, for i påskedagene er der også lys-show på søen, påskejagt og søde påskelam i en fold på plænen.

Påsken i Tivoli løber frem til 2. april.

 

Påskeferie i Zoologisk Have

Der er også forårsfornemmelser i Zoologisk Have i påsken. Foråret jo ikke bare tiden, hvor de første forårsblomster titter frem i haven, men også tiden for forårets første dyreunger. Og der er i det hele taget fokus på dyreunger og især på æg i påsken, hvor du ifølge Zoologisk Have blive ÆGspert på alverdens æg, med rundvisning, foredrag, æggedyst og Zoos ÆgZootiske show.

Påskeferie i Zoologisk Have finder sted i alle påskedagene fra den 24. marts til den 2. april.

 

Påskeferie på Visit Carlsberg

På Visit Carlsberg er der også en masse aktiviteter for de yngste i påskeferien med æggejagt i den gamle Bryggergård, og efterfølgende er der mulighed for at få en særlig børnevenlig påskeret i restauranten – og mon ikke de også har en voksenvenlig påskebryg. Derudover er der ansigtsmaling, hestevognsture med bryggerhestene og gækkebrevsværksted. Entréen koster 100 kr. for voksne, 70 kr. for unge og børn har gratis adgang.

Påskeferien på Visit Carlsberg foregår i påskedagene kl. 11-14 fra den 29. marts til 2. april.


Påske på Christiansborg slot

påske-ferie-guide-lovecopenhagen

Der er påskeferie på Christiansborg Slot, som viser forestillingen Det Forsvundne Fabergéæg – en historie om Kejserinde Dagmar og hendes højtelskede påskeæg. Forestillingen koster 85 kr. for børn og 150 kr. for voksne, men så er der også adgang til resten af slottet, så man bl.a. kan opleve De Kongelige Stalde, De Kongelige Repræsentationslokaler, ruinerne under slottet og Det Kongelige Festkøkken, hvor man kan dekorere sit helt eget påskeæg.
Påsken på Christiansborg slot og forestillingen Det Forsvundne Fabergéæg løber fra den 26. marts til den 2. april.

 

God påske!

/Louise Bro

1 COMMENT

Comments are closed.