Guide til øko- og bæredygtige drinksnyheder på Roskilde Festival

2
397
Roskilde Festival har de sidste år haft massivt fokus på bæredygtighed og økologi på madscenen. I 2018 kunne festivalen offentliggøre at 90 procent af alle fødevarer, der blev brugt på festivalen, var økologiske. Kæmpe high-five herfra! I år tager festivalen endnu et stort skridt, når drikkevarerne følger trop, og der er fokus på miljømæssig og social bæredygtighed.
Og vi elsker Roskilde Festival for altid at gå forrest i ambitionen om konstant at levere nye bæredygtige og økologiske løsninger.

Et initiativ, der virkelig tager kegler i år er, at alle glas til øl, juice og drinks på dette års festival vil blive genbrugt. Glassene er lavet af PP-plastik og bliver indsamlet, vasket og brugt igen. Tuborg har sammen med Roskilde Festival bygget en 13 meter lang opvaskemaskine. Og endnu bedre er det, at glassene vil blive genbrugt på adskillige danske festivaler i år.

Vi har vi lavet en to-taste-liste over flydende nyheder, der både er økologiske og lokale, som du skal prøve på Roskilde Festival i år:

Tuborg Orange udelukkende for Roskilde Festival

Øl skal der til, når man er på Roskilde Festival! Og hvorfor ikke vælge det økologiske alternativ?
Sidste år var Rå og Jacobsen Extra Pilsner, der stadig er at finde på festivalen, vores fortrukne øl. De er begge en del af et langsigtet samarbejde om at gøre øludbuddet så økologisk som muligt. Og i år er der tilføjet endnu et medlem til øko-øl-klubben! Tuborg Orange.
Orange er dermed Tuborgs andet bud på en øko-øl lavet helt specielt til Roskilde Festival. Vi fik fornøjelsen af at smage øllen i sidste uge. Og der er tale om en virkelig lækker og sommerfrisk én af slagsen. Den smager lidt juiceagtigt, frugtig med noter af mango, grapefrugt og lime, men stadig med lidt bitterhed over sig. Du kan godt glæde dig! Vi spurgte Mads Egeskov Bach, der har været med til at brygge øllen om, hvad man skal spise til den, og han anbefaler tungere retter som burger og krydret mad, mens Tuborg Rå er perfekt til lette retter som fisk.

Sodavand der smager sommer

Der er altså også noget genoplivende ved en iskold sodavand dagen derpå. Her er der flere gode bud, hvis du er på udkig efter et økologisk alternativ. Det økologiske bryggeri Naturfrisk har hele syv slags sodavand med på festivalen. I sortimentet er blandt andet cola, tonic og ginger ale.
Derudover leverer det Hvidovre-baserede firma Nohrlund, som du kender fra deres lækre cocktails, smagen af dansk sommer med flere forskellige sodavand lavet helt specielt til Roskilde: Ginger Beer, Mynte/Lime, Appelsin, Tonic og Lemon.

Cocktails med og uden alkohol

Der er flere gode alternativer, når det kommer til at vælge økologiske og bæredygtige drinks og cocktails på Roskilde Festival. Vi er alle fan af Skotlander, der i år har flere barer på festivalen, som serverer de lækreste cocktails både med og uden alkohol i! Skotlander er dygtige til at skabe oplevelser omkring deres drinks, og i år går de igen hele vejen på Roskilde Festival og laver en stor urban have lige foran Orange Scene, så de i bæredygtighedens ånd ikke skal transportere mynte, jordbær, jernurt og andre krydderurter, som de bruger i deres cocktails. Det kan vi li’!

Øko energidrik til de tunge timer

Hvis du for alvor har ramt muren er det for første gang, muligt at købe øko energidrik på festivalen. Faxe Kondi leverer nemlig energidrikken Booster Black Edition.

Som noget nyt i 2019 er alle festivalens egne barer desuden mindst 90% økologiske. I 2019 er vin, juice, kaffe, te, energidrik, sodavand og andre læskedrikke økologiske. I barerne kan man finde to økologiske øl og festivalens egne barer bruger kun økologisk spiritus – hvilket gør dem mindst 90 % økologiske. Sådan Roskilde Festival!

Nyd festivalen / Catharina

2 COMMENTS

  1. […] Her på LoveCopenhagen har vi især haft fokus på Mad og Drinks på Roskilde Festival 2019. Og det er et imponerende udvalg, som du kan finde på festivalen, der de seneste år har satset især på bæredygtighed, og hvor ikke mindre end 90% af madboderne er økologiske. Du kan fx læse om de nye madoplevelser på Roskilde  samt vores guide til øko- og bæredygtige drinksnyheder. […]

  2. […] Roskilde Festivals madscene er uovertruffen. Og så er der fuld fokus på bæredygtighed – så meget at på hver madret er klimaaftrykket noteret. Dét er beundringsværdigt! Læs her om vores Vegan Food Tour eller læs vores guide til øko- og bæredygtig mad og drikke på Roskilde Festival her. […]

Comments are closed.