Haemin Sunim: De ting du først kan se, når du sætter farten ned

0
398
Føler du tit, at du har for travlt til at opdage livet og sætte pris på det, der sker lige nu og her? Det gør jeg. Derfor blev jeg tiltrukket af denne bog, som gav mig præcis det, jeg manglede: lettilgængelige og let omsættelige råd til et mere tilfreds og roligt liv.

 

Af Louise Taarnhøj

Den sydkoreanske, buddhistiske munk, Haenim Sunim, fik igennem en lang periode mange personlige henvendelser på mail og twitter fra alle slags mennesker, der havde brug for hans råd og livsvisdom. Derfor besluttede han sig for at samle sine tanker i bogegn, De ting, du først kan se, når du sætter farten ned. I Sydkorea alene har bogen på nuværende tidspunkt solgt tre millioner eksemplarer og er nu også blevet en international bestseller. Den er solgt til udgivelse i 31 lande, udover Danmark.

I bogen giver Haenim Sunim (hvis navn betyder spontan visdom) råd om alt fra kærlighed, stress, tilgivelse, lidenskab og åndelighed og understreger vigtigheden af at skabe dybe bånd til andre mennesker og være tilgivende og medfølende over for os selv. Og han opfordrer os til at lægge mærke til, at når vi sætter farten ned, bevæger verden sig også langsommere omkring os.

Bogen har undertitlen, Kunsten at finde ro i en travl verden, og det er lige netop det, som Haemin Sunim forsøger at lære os med sin bog. Jeg skiftevis læste i bogen og lyttede til den som lydbog. Der er noget ekstremt kærligt ved bogen, som går direkte i hjertet og gør, at jeg i hvert fald følte energi og lyst til at trække vejret dybt og gå de steder hen inde i mig selv, hvor der er trygt og positivt.

Det lyder måske meget højstemt, men det, som bogen gav mig mest af, var medfølelse. Jeg følte, at verden var med mig, og at jeg var med verden. Nogle gange, når jeg bliver stresset, føler jeg præcis det modsatte. Jeg kan opleve, at folk omkring mig snerrer af mig, at folk på gaden går ind i mig, at jeg ikke magter at løse mine arbejdsopgaver, og at jeg ser forfærdelig træt ud. I bund og grund ser jeg kun alt det negative, og jeg lader det gå rent ind, uden filter.

Da jeg læste bogen, fik jeg lyst til at hive mig selv op fra det stressede og sorte hul, som jeg nogle gange havner i. Jeg fik energi og selvkærlighed nok til at stoppe mig selv fra at gå ned af den triste vej.

Jeg tror, at bogen går rent ind, fordi den er skrevet i et lettilgængeligt sprog – og selvom de mange sider er fyldt med universelle sandheder, som de fleste af os nok kendte i forvejen, så er det så poetisk skrevet, at det kan give mig tårer i øjnene. Både fordi sproget er smukt, men også fordi det går op for mig, hvor grimt jeg taler og tænker om mig selv.

Det er det, bogen her kan – hive læseren væk fra hverdagens hastværk og ned i en ro. Og de mange milde råd om livet er nemme at huske. Her er nogle af mine yndlings:

Stor anbefaling af Haenim Sunim.

/Louise T.

“De ting du først kan se, når du sætter farten ned
– kunsten at finde ro i en travl verden”
af  Haemin Sunim
Forlag: People’s Press
Ca. pris: 199 kr.