Hannah Lund | Københavnersnuden #187

0
347
Hannah Lund er én af de kvinder, du bare bliver glad af at være i selskab med: livlig, liflig og fuld af appetit på alle livets glæder. Tidligere i år udkom hun med en kogebog fyldt med opskrifter fra hendes formødres tid – der er altså tale om danske retter, som for de flestes vedkomne er gået i glemmebog. But no more! Vi er stolte af, at Hannah i denne uge er vores Københavnersnude:

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
HL: Jeg har udgivet en kogebog, 1900 til bords, tidligere i år og er nu i gang med at forberede en foredragsrække om 1900 Til Bords, som jeg holder rundt om i landet fra sensommeren i samarbejde med Hoff Agency.

LC: Hvor bor du?
HL: Jeg bor i Espergærde og Åkerskvarn i Småland.
LC: Hvor går du tur?
HL: Hjemme og i møllen i Sverige er jeg altid omgivet af smuk natur – i København elsker jeg stemningen og de fine detaljer i de rigtigt gamle stræder og huse i indre by og på Christianshavn.

LC: Hvor drikker du kaffe?
HL: Næsten altid i bohéme-stemningen på Bopa Plads med min veninde Helene. Eller på Office Club i Harsdorffs Hus på Kgs. Nytorv, hvor jeg har fået mit nye kontor – og hvor der er vanvittigt god kaffe inkluderet.

LC: Hvor spiser du?
HL: Rigtigt mange steder – København har mange og forskellige vidunderlige tilbud. Efter en periode, hvor jeg har spist en masse af den finere gastronomi, tit med 7 retter over 4-5 timer, går jeg nu efter noget med oceaner af smag i og meget mere nede på jorden. Så steder som Sanchez og de nye Broens Madmarked og Reffen er geniale til hurtig og alligevel gennemført ordentlig mad.

LC: Hvor fester du?
HL: I min alder er man så heldig, at der er en del store sjove fester arrangeret af vennerne (og mig selv) – men ellers er jeg faktisk vild med Distortion. Især på Vesterbro, hvor der er glad party-vibe. Det glæder jeg mig meget til om lidt.

LC: Hvor inspireres du?
HL: Hvor som helst og når som helst. Jeg er en flyvehjerne med projektledergen!

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
HL: Crime Passionnel i Hyskenstræde! Jeg ELSKER dufte, og der findes ikke noget mere fænomenalt og særpræget sted end her. Bruger to timer hver gang … og jeg dufter dejligt!

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
HL: Fredag 18. maj til en spontan frokost sammen med min mand over en tarte flambée på Christianshavn. Det gælder både manden og byen.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
HL: En kanalrundfart en varm dansk sommer med min mand og ungerne, hvor vi rigtigt viste byen frem. Dovent, solrigt og smukt.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
HL: Cocktails! Min favorit er klart Balderdash, der kombinerer de seriøst bedste cocktails med en genial atmosfære. København er blevet mega god til cocktails, og det vrimler med dygtige, ivrige bartendere. Lav en cocktail-crawl, drik dig en smule i hegnet og hav en fest.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
HL: At cyklisterne lærer færdselsreglerne. Eller bare sådan almindeligt menneskeligt hensyn.

LC: Dit soundtrack til byen?
HL: Jeg ville så enormt gerne have fundet på noget smart og hipt, der lod mig fremstå mere tjekket, end jeg er – men frit fra hoften er det klart ”Kloden drejer stille rundt” med Gasolin.

Tusind tak, Hannah, fordi du ville dele dit vidunderlige København med os!

Du kan læse mere om Hannah Lunds bog, 1900 til bords, her. 

GOD SØNDAG!