Her finder du direkte genbrug, byttecentre og byttemarkeder i København

0
858

 

Af Louise Bro

 

Hvis du har brugbare men brugte ting som møbler, sofaer, reoler, lamper, ting til køkkenet eller dele fra køkkenet, så kan du ganske nemt sørge for, at andre kan få glæde af det. En af vejene til mere og direkte genbrug går via ARCs byttecentre og byttemarkeder, hvor idéen er, at man lægger noget og tager noget andet med. Du kender måske nærmere ARC som genbrugsstationer, men det er altså ikke kun noget, du kan bruge, når du skal af med de affald – på mange genbrugsstationer i København kan du også hente genbrug.

Nyt 500 m2 stort genbrugsområde på Amager

Den 9. oktober åbner endnu en genbrugsstation på Herjedalgade på Amager, hvor du kan finde møbler og andre gode sager – ja alt genbrug som andre ikke længere kan bruge. På genbrugsområdet er alt opdelt i forskellige afdelinger og altså sorteret, så du nemt kan finde rundt, uanset om du er på udkig efter et brugt spisebord eller leder efter brædder til et gør-det-selv projekt.

Du kan løbende følge med på @kbh.deler på Instagram og se hvilke møbler og andre gode genbrugsting, der kommer på hylderne på genbrugsstationen på Amager. Men husk at de gode ting, jo kun er der i kraft af, at andre stiller dem. Så hvis du selv skal af med noget, og ikke orker at sælge det, så er genbrugsstationen helt genial – her kan andre nemlig også få glæde af det. Hvis du f.eks. blot stiller dine bruge ting på kantstenen eller i skralderummet til storskrald, så er sandsynligheden for, at det er ødelagt af regn og andet ganske stor – og så er der jo ingen, der kan få glæde af det. Så husk altid på det, før du smider noget ud – one man’s trash is another man’s treasure!

Flere muligheder for at aflevere dit genbrug

ARC (Alt med Affald – aka dem der driver Københavns genbrugspladser, forbrænding og kører skraldebiler) sørger både for at sortere alt vores skrald, og de har også en række forsøg med byttemuligheder. Du kan derfor både finde byttecentre, byttemarkeder og steder, hvor du kan donere dine ting blandt Københavns genbrugsstationer. Du kan altid aflevere dine ting til direkte genbrug i genbrugsstationernes åbningstid – men hvis du ønsker at hente ting, så foregår det på særlige dage og tider. Her får du et overblik over genbrugsstationerne:

Byttecentre

HVAD: Kulbanevej Genbrugsstation
HVOR: Retortvej 4, 2500 Valby
ÅBENT: Onsdag, fredag, søndag kl. 12-16 (ét besøg per dag). Uden for åbningstiden kan du stille – men ikke tage – gode ting til byttecentret.

HVAD: Vermlandsgade Genbrugsstation
HVOR: Herjedalgade 2-4, 2300 KBH S
ÅBENT: Alle dage kl. 12-16 (ét besøg per dag). OBS: Har midlertidigt lukket fra 9. august 2021. Uden for åbningstiden kan du stille – men ikke tage – gode ting til byttecentret. Delezonen åbner fra lørdag den 9. oktober kl. 12.00

Byttemarkeder

HVAD: Borgervænget Genbrugsstation
HVOR:
Sibeliusgade 80, 2100 KBH Ø
ÅBENT: Hver søndag kl. 12-16. Uden for åbningstiden kan du stille – men ikke tage – gode ting til byttemarkedet.

HVAD: Dragør Genbrugsplads
HVOR:
Bachersmindevej 15, 2791 Dragør
ÅBENT: Hver lørdag kl. 10-14. Uden for åbningstiden kan du stille – men ikke tage – gode ting til byttemarkedet.

Giv dit genbrug til et godt formål

På Bispeengen, i Hvidovre og i Tårnby har du mulighed for at donere dine ting til organisationer, virksomheder eller foreninger.

HVAD: Bispeengen Genbrugsstation
HVOR:
Bispeengen 35, 2000 Frederiksberg
ÅBENT: Alle hverdage kl. 10-18 samt lørdag, søndag og helligdage kl. 10-17. På Bispeengen doneres dine ting til almennyttige organisationer eller bliver solgt. Du kan aflevere ting i hele genbrugspladsens åbningstid, men du kan ikke tage ting.

HVAD: Hvidovre Genbrugsplads
HVOR:
Avedøreholmen 97, 2650 Hvidovre
ÅBENT: Alle hverdage kl. 10-18 samt lørdag, søndag og helligdage kl. 10-17. I Hvidovre doneres dine ting til frivillige foreninger, der driver Hvidovre Genbrugshal. De frivillige foreninger sælger tingene videre første lørdag i hver måned. Salget sker i Hvidovre Genbrugshal, Høvedstensvej 43.

HVAD: Kirstinehøj Genbrugsplads
HVOR: Kirstinehøj 25C, 2770 Kastrup
ÅBENT: Alle hverdage kl. 10-18 samt lørdag, søndag og helligdage kl. 10-17. I Tårnby bliver dine ting doneret til Røde Kors, som sælger tingene i deres butikker på Amager. Overskuddet fra Røde Kors butikker bliver brugt til at skabe en lang række indsatser. Blandt andet til en mentorordning for voldsramte kvinder, aktiviteter for udsatte børnefamilier og til at skabe lokale fællesskaber i netværkshusene på Nørrebro og i Tårnby.

Læs mere om genbrug og direkte genbrug i København her.