Her kan du feste i byen nytårsaften

0
758
Hvor skal festen holdes nytårsaften? Hvis ikke du er inviteret til årets brag af en privat festbasker, har du faktisk mulighed for at komme til at danse til langt ud på morgenen hos nogle af Københavns allerbedste party-creators. Bliv inspireret her.

Af Louise Taarnhøj

Nytårsaften er som bekendt årets største festdag, men det er som bekendt også den værste – for når følelserne, tøjet, stemningen er pumpet op på max, er der meget langt at falde, hvis den mindste ting går galt.

De fleste af os, der fejrer nytårsaften (for jo, der er faktisk en del, der ikke gider det ræs), vil helst være sammen med de mennesker, man holder mest af, og vi vil også meget gerne spise noget god mad og drikke os en lille smule i hegnet.

Og så er der dem, der vælger at tage i byen. For få år siden kunne jeg ikke drømme om at tage i byen nytårsaften, men nu har jeg ombestemt mig. Jeg vil gerne have en stor fest, og den må gerne vare i lang tid.

Derfor har jeg sat mig for at finde frem til de bedste fester ude i byen nytårsaften. Måske ses vi et af stederne?

PS Grill
Er du til gode drinks, masser af mennesker og et stort dansegulv, hvor tidens hits spilles? Så er PS Grill perfekt til dig. Stedet er stort, og der er altid en god fest i gang, lige til den lyse morgen – men bed ikke DJ’en om at spille dit yndlingshit – det er irriterende.
Dresscode: Klassisk, ungt, gerne bart.
Publikum: Primært 20’erne og 30’erne.
Entré: 100 kr.


Bakken
Københavns hippe ungdom hænger ud her, hvis der ikke er plads på Mesteren og Lærlingen. Det kan godt være, at Nordvest og ydre Nørrebro er ved at være centrum for de unge kreative kræfter i byen, men Bakken formår stadig at tiltrække alle dem, der klæder sig som om, de er ligeglade med, hvad du skulle mene om den sag. Publikum er en homogen størrelse, men med plads til at falde lidt ud, skulle du have glemt, hvad Monkie havde på hylderne i denne sæson.
Der er altså godt gang i festen, særligt hvis du er ryger eller kan lide at danse.
Dresscode: Ungt og hipt.
Publikum: Start/midt 20’erne.
Entré: 85 kr. (køb billet her og undgå kø)

Chateau Motel
For tre år siden var dette the place to be (seen), når det drejede sig om at feste hverdagen langt ud i glemslen. Sådan er det ikke helt længere. I dag har Søpavillionen taget over, men Chateau Motel tiltrækker stadig en stor skare af festglade mennesker hver weekend – og mon ikke det også sker nytårsaften?
Der er mange etager med hver deres type musik, så alle skulle kunne få en tilfredsstillende tur på dansegulvet.
Dresscode: Festligt og cool
Publikum: 20’erne og 30’erne
Entré: 490 kr. (køb billet her)


Søpavillonen
Det er her, du skal blive set, hvis du er noget som helst, der bare er tilnærmelsesvis vigtigt i København! Simons og Simons nyeste skud på feststammen tiltrækker de mennesker, som virkelig forstår at feste, men til gengæld kan der også blive ulideligt varmt derinde, så lad sweateren blive derhjemme og kom i din tyndeste t-shirt eller kjole.
Denne aften arrangeres i samarbejde med Unique Models og Moét, bare så du ved, hvad du er på vej ind til 😉
Dresscode: Så let som muligt, for der er varmt
Publikum: Alle aldersgrupper, men primært slut 20’erne-start 30’erne.
Entré: 495 kr. (køb billet her)

Old Irish Pub
Man skulle ikke tro, at der gemmer sig en kæmpe klub inde bag den diskrete facade ved Old Irish Pub. Lad os bare være ærlige; det er IKKE en pub. Jo, måske kan du finde et lille område, der minder om en pub, men fortsætter du igennem, kommer du ind til et stort dansegulv med talrige barer rundt om. Her er der ingen fine fornemmelser, nej her handler det om at danse til musik, man kan synge med på! Og festen fortsætter til kl. 6 om morgenen, hvilket ifølge redaktionens research er én af de sene afslutningerne på nytårsfesten.
Dresscode: Lige som det passer dig bedst!
Publikum: Alle, også gerne folk, der kommer ind til byen fra provinsen.
Entré: 100 kr.

Culture Box
Københavns elektroniske klub nummer 1 holder naturligvis også nytårsfest – som slår Old Irish Pub i lukketid med først at slutte festen kl. 11 næste formiddag. Der er gode dj’s på plakaten, blandt andre Tim Andresen, som engang var vores snude, og britiske Anna Wall. Som altid på Culture Box er der mulighed for at feste på flere scener, lige som baren også er fyldt med personale, der står klar til at hjælpe dig med at få en flydende start på det nye årti.
Dresscode: Festligt – som du selv fortolker festligt
Publikum: Folk i alle aldre og fra mange forskellige lande, der elsker elektronisk musik.
Entré: 200 kr.

Falernum
Vinbaren på Værnedamsvej er Københavns måske mest velbesøgte vinbar. Det lader ikke til, at der nogensinde IKKE er fyldt. Sådan er det naturligvis også til nytår. Her kan du booke bord og få serveret en overdådig nytårsmiddag til 1.250 kr. per kuvert. Hvis du hellere vil spise derhjemme, kan du også troppe op senere på aftenen og blande dig med de spisende gæster (der forhåbentlig er færdige med at spise til den tid) og feste til kl. 3 om natten. Rygtet siger, at der er udsolgt til efterfesten også – men ude i nattelivet i fredags, var der flere insidere, der fortalte, at man skam sagtens kunne regne med Falernum i år. Jeg tør ikke at love dig, at du kommer ind – men nu ved du, er der måske foreligger en mulighed her.
Dresscode: Festligt.
Publikum: Folk i 30’erne og 40’erne.

Champagnebodegaen
Fans af siden er ved, at vi er nogle stykker, der godt kan lide et godt glas champagne (*host* flaske). Til gengæld kan vi også lide at diskutere politik og ligestilling lidt for højt, grine og larme og ikke mindst hæve glassene over øjenhøjde – og den slags spiller ikke sammen med dyr champagne. MED MINDRE at du befinder dig i Champagnebodegaen i Nyhavn, hvor nærmest alt er tilladt.
Hvad der sker denne aften, er umuligt at vide for uindviede! Ingen vil løfte sløret, ingen whistleblower tør at stå frem. Så det eneste, vi kan love er, at der er champagne, hvis du dukker op i bodegaen til nytår.
Dresscode: Som du har lyst
Publikum: Alle med hang til bobler
Entré: Gratis

At Dolores

At Dolores:
Tidligere i år holdt vi en gedigen LoveCopenhagen-fest på At Dolores, hvor vi dansede, til vores stiletter fra slidt op. At Dolores er den slags fest, hvor hvis du først rammer dansegulvet, så har du meget svært ved at forlade det igen. Med mindre du altså vil op på bordene og danse… Med en stor tagterrasse med varme og et stort dansegulv med en dj, der spiller flødelækker r’n’b og hot disco, kan det være umuligt at slutte festen. Og er det ikke præcis sådan en fest, du leder efter, når det drejer sig om nytår?
Dresscode: Festligt, mørkt og gerne frækt
Publikum: Primært folk i 30’erne og 40’erne
Entré: 300 kr.

Udover ovenstående går der rygter om, at disse steder også har åbent nytårsaften:
Skt. Petri Hotel
Bella Sky Hotel
D’Angleterre
Lusso

Natcafeen
Andy’s
LA Bar
Toga Vinbar
McKluuds