HIGH TEA PÅ NIMB BAR

0
381
HIGH TEA PÅ NIMB

Det er ingen hemmelighed, at jeg er vild med Nimb Bar – eller pejsestue, som jeg kalder den. Jeg anbefaler alle, jeg kender og møder, at tage derop for at nyde stemningen, udsigten til Tivoli og ikke mindst Cathrine Raben Davidsens overvældende, mytologiske og dragende kul-tegninger på de nøgne, hvide vægge. Jeg har været til rigtig mange forskellige ting i den pejsestue; fra modeshows til fester, brunch, cocktails og sidst jeg var der, stod den på high tea – hvilket, ligesom alt det andet, klart kan anbefale.
STEMNING

Nimb Bar emmer af tilbagelænet luksus med en perfekt og intim lyssætning i et mix af overdådige lysekroner og levende lys, ild og knitren fra den store smukke pejs og de forskellige bløde sofaarrangementer, hvor man hurtigt føler sig tilpas. Musikken spiller sagte i baggrunden, mens man tydeligt fornemmer, at folk hygger sig og taler fra bordene beklædt med hvide due. Faktisk vil jeg gå så langt at kalde stemningen i Nimb Bar for magisk; det store rum med højt til loftet kan altså noget helt særligt, der er svært at beskrive og derfor helst skal opleves.
Nimb Bar - Fireplace

BETJENING

Betjeningen på Nimb er bare god. Og jeg er især vild med, at tjenerne enten sætter sig diskret på en stol eller puf ved siden af en eller knæler ned ved bordet for at komme i øjenhøjde. Alt bliver præsenteret med passion og er man i tvivl om fx hvilken te, man skal vælge, er tjenerne gode til at lytte til ens præferencer for derefter at give en anbefaling.

Nimb Bar
INTERIØR

Nimbs interiør er gennemført. Fra du træder ind i receptionen til du står i oppe i hotelbaren. Der er ikke misset en detalje; store blomsteropsatser med årstidens farver smukt suppleret med store lysestager med levende lys. Tunge dekandente tæpper og nærmest bombastiske møbler, hvor du næsten forsvinder. Store lysekroner, smukt udførte stukke og hvælvinger. Men det mest betagende er Cathrine Raben Davidsens helt unikke og eminente sorte kul-tegninger på de store, hvide vægge. Den klassisk indrettede stue får herved et moderne løft med motiverne fra den græske myte om Philomela og Procne. Og selvom jeg har været på Nimb mange mange gange, så er jeg stadig lige draget og betaget af de store hoveder med de nøgne kroppe hver gang, at jeg er der.

Nimb Bar 2

MENUKORT

Da jeg besøgte Nimb Bar sidst, var det sammen med mine forældre, hvor vi havde bestilt bord til High Tea (huske at bestille bord. Flere måtte gå forgæves). Her valgte vi “Den Søde” fra menukortet, der bestod af ny- og hjemmebagte scones med chokoladecreme og lemon curd, sæsonens frugt, bær og kompot, samt lune småkager og te efter eget valg (du kan vælge mellem 8 forskellige slags). På kortet var også “Den Salte” (3 traditionelle sandwich, sæsonens grønt med urtecreme, hjemmelavede flager af malt og rug serveret til te efter eget valg) samt “Den Klassiske” der består af både “Den Salte” og “Den Søde”.

IMG_6726
TOILETTER

Husk at gå på toilettet, når du er på Nimb. Det er måske en mærkelig anbefaling, men du snyder dig selv for en æskestisk smuk oplevelse, hvis ikke du gør det. I samme klassiske og gennemførte stil som resten af interiøret, er toiletterne nemlig en sand fornøjelse med lækre sæber, cremer og små bomuldshåndklæder.

/Ditte