Hilda Fro Prins Kløvedal Hickling | Københavnersnuden #290

0
501
Ugens Københavnersnude er Hilda Fro Prins Kløvedal Hickling – og hun er en ægte Københavnersnude; hun blev nemlig født i København og er vokset op i Indre By. Hun er konceptudvikler i reklamebrancen, countrysangerinde i bandet Danny Lund & The Trigger Warnings, rulleskøjteløber, FC København sæsonkortholder, og så har hun de mest gakkede alter egoer, som kan følges på @myotherselves på Instagram og Facebook. Mød hendes København lige her. 

LC: Hvad har du gang i for tiden?
Hilda: Jeg er reklamekonceptudvikler, men har fået lyst til at dyrke skrivedelen af mit job mere. Jeg har netop været på forfatterkursus i en uge, hvor jeg fik yderligere blod på tanden for fiktion.

LC: Hvor bor du?
Hilda: Vesterbro, nær Vesterbro Torv. Jeg har boet i indre by, Østerbro og nu Vesterbro. Elsker mit ”nyere” kvarter.

LC: Hvor går du tur?
Hilda: Jeg elsker at gå ud af Frederiksberg Allé og tage en runde i Frederiksberg have. Selvom jeg er vokset op i byen og har besøgt haven før, er det en ret nyopdaget oase for mig fuld af eventyrlige hjørner. Og så er det jo alt for vildt, man pludselig står foran de majestætiske elefanter fra ZOO.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Hilda: Jeg er virkeligt krukket, når det gælder kaffe. Typen, der gerne sender den retur af flere omgange, hvis ikke baristaen kan steame mælken korrekt eller ikke har forstået hvor mange skud, der er i en cortado.

KafBar i Antonigade er min absolutte favorit i indre by, da den har verdens sødeste, tjekkede ejer og rigtigt gode bønner. (Protip: Bed om en ”Hildas Special” og du får en lille to-go-kop med 3 skud espresso og en blanding af sød- og minimælk. Med andre ord: den perfekte kop kaffe).
Og i nærheden af mig selv, er det faktisk oftest American Pie. Deres udendørs bord har sol sent, og kaffen er rigtig udmærket.

LC: Hvor spiser du?
Hilda: Jeg har ikke noget stamsted, men kan godt lide at spise i mit eget kvarter, fordi der både er et kæmpe udbud af spisesteder, og samtidig får man en masse leben foræret. Jeg har haft rigtig gode oplevelser på Restaurant Polly på Gl. Kongevej og kan også varmt anbefale Restaurant Kul i Kødbyen.

LC: Hvor fester du?
Hilda: Jeg går ikke på klub, selvom jeg elsker at danse. Jeg er mere til de der aftener, der starter-med-vinbar-ender-på-cocktailbar og til sådan en lejlighed er en superhyggelig vinbar Pio i Bagerstræde, ligesom 1656 på Gasværksvej er min favorit cocktailbar, fordi den virker så hemmelig og oftest spiller musik fra min egen ungdom.

LC: Hvor inspireres du?
Hilda: På Enghave Plads. Jeg kan godt lide at observere mennesker og deres adfærd, og der finder man både unge og gamle.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Hilda: Kongens Have. Det er den park, jeg har været mest i igennem min opvækst og er et trygt sted, jeg føler stort ejerskab over.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Hilda: Det gør jeg nærmest dagligt. Jeg er kæmpe fan af min fødeby og kan blive helt rørstrømsk bare af at stå nede ved Planetariet og se ud over søerne eller cykle over den der futuristiske cykelbro, der forbinder Vesterbro med Islands Brygge.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Hilda: At stå på skøjter som barn på Sortedams Dossering. Det er så ærgerligt, man ikke kan det længere.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Hilda: Som FCK-fan, er det fristende at anbefale en tur i Parken, men jeg synes jo fortsat, at nye gæster i København bør tage på kanalrundfart (husk at tage den billige på højre side og ikke den dyre ved ankeret). Man ser virkeligt byen på en fed måde fra vandsiden og kommer omkring det romantiske som slottet og Den Lille Havfrue og får samtidig set det gamle Christianshavn fra 1600-tallet og den moderne arkitektur ved Blox og Den Sorte Diamant.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?Hilda: En strammere bevillingspolitik. Jeg er fan af fest og farver, men jeg synes, der var nogle år, hvor bevillinger lå lidt løst i lommen hos borgmestrene. En restaurant behøver ikke bevilling til kl. 02, ligesom en bar også godt kan lukke før 06. Man kunne måske have en afgrænsning for, hvor mange der havde de sene bevillinger, eller at de sene bevillinger kun tildeltes en bestemt type beværtninger (om det så er klub/diskotek, ved jeg ikke).

LC: Dit soundtrack til byen?
Hilda: Jeg er plat, så jeg siger ”Københavnersangen” af Lex & Klatten. De tager pis på os københavnersnuders romantiske forhold til egen by, og mens de gør det, skaber de faktisk alligevel den sentimentale følelse, der opstår, når vi spiser en is inde i gode, gamle Tivoli.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Hilda! 

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.