HunBjørn | Københavnersnuden #495

0
27

Bag HunBjørn står producer og artist Ulla Pihl, som debuturede med EP’en I Vacuo i 2018 og året efter udgav sin anden EP ’Next Summer’, hvorfra P6-hittet Keep Breathing kommer. Hendes budskabsvægtige sange, smukke videoer og nytænkende interaktion med følgere har givet hende dedikerede fans verden over. I går havde hun release på sine nye EP, In The Eye – og her kan du møde hendes København.

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
HunBjørn: Lige pt. er jeg ved at forberede de sidste ting før udgivelsen af min næste EP ’In The Eye’, der udkom 24. maj. Det fejrede jeg med en releasereception på vinbaren Josephine i Frankrigsgade.

Derudover er jeg ved at øve al den nye musik op sammen med mit band, så vi kan spille koncerter i efteråret på blandt andet Dexter i Odense 31. august.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
HunBjørn: I et hus på Amager med min mand og tre børn.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
HunBjørn: Jeg går tit tur ved Amager Strand, men også bare gennem byen. Hvis jeg har tid, kan jeg godt lide at gå hjem fra indre by i stedet for at cykle.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
HunBjørn: Alle steder – men jeg har et virkelig blødt hjerte for snurrer fra Meyers Bageri, og de skal helst komme lige fra ovnen og være lidt lune. Så jeg drikker nok oftest kaffe på Meyers på Amagerbrogade. Kom og join…

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
HunBjørn: Det kommer lidt an på, om jeg er alene eller sammen med andre. Jeg kan generelt rigtig godt lide at spise ude. Jeg er super glad for salaterne fra Wedo og køber tit en til frokost, hvis det bare er mig. Sidst, jeg spiste ude med familien, var vi på den libanesiske restaurant Mahalle nede ved stranden. Super lækker mad. Jeg elsker alt lokalt, og to gamle venner fra Den Rytmiske Højskole har åbent en fantastisk italiensk restaurant på Strandlodsvej. Den hedder Pirlo og er virkelig et besøg værd.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
HunBjørn: Jeg går oftest ud i forbindelse med koncerter, tit på Vega. Så jeg har været rigtig mange gange på Café Snork på Enghave Plads, som også var det tætteste, jeg kom på et stamsted, da jeg boede på Vesterbro. Jeg kan også godt lide at drikke drinks på Whammy Bar i Østrigsgade på Amager, men ellers fester jeg mest hjemme eller hos venner.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
HunBjørn: Jeg tror ikke, jeg har et specifikt sted. Det handler for mig mere om at have tid til at være til stede i sine omgivelser, se på byen, se livet udfolde sig. Bl.a derfor jeg godt kan lide at gå gennem byen. Men jeg er jo som tidligere nævnt vild med at gå til koncerter. Jeg er ret pjattet med Copenhagen Phils ’60 minutes of’ koncept, hvor man arrangerer en rytmisk artists musik for symfoniorkester. Der har jeg fået nogle meget inspirerende oplevelser.

For et par uger siden var vi hele familien ude at se ’Undet Dybet’ på Operaen. Det var også virkelig fantastisk. 5 tromboner, 5 operasangere og Marianne Ernst fra Alpas Ave, som sang fantastisk. Balletkorpset og de vildeste kostumer. Stor og inspirerende oplevelse.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
HunBjørn: Før vi flyttede til Amager, boede jeg 15 år på Vesterbro lige ved Enghave Plads. Jeg må sige, at Vesterbro står mit hjerte meget nært. Selvom det er 11 år siden, vi flyttede, så hilser folk på gaden stadig. Det føles stadig som et lille lokalsamfund, og også som at komme hjem. Min søster bor stadig i min gamle opgang, og flere af mine tætteste venner lige rundt om hjørnet derfra. Men jeg er også blevet virkelig glad for Amager Strand.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
HunBjørn: Derhjemme på Amager – jeg er så heldig, at jeg ofte føler mig forelsket i min mand og mine tre børn.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
HunBjørn: Det er svært at svare på, når man har mange gode minder. Men i mine 20’ere elskede jeg at holde sommerferie i byen. Jeg syntes altid, der skete noget, og der var altid en masse venner at være sammen med. Så jeg følte ikke behov for at rejse nogen steder hen.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
HunBjørn: Jeg tror, byen er fuld af gode oplevelser. Jeg holder mig opdateret via forskellige nyhedsbreve bla. Smash Bang Pow’s, hvor man tit får early bird tilgang til koncertbilletter. Nu, hvor vejret er så dejligt, skal man også klart tage et smut forbi stranden med en picnic-kurv.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
HunBjørn: Jeg synes, der bliver bygget meget nyt, hvor man glemmer at skabe plads til de små butikker og  caféer. I min verden er det ellers det, som skaber det hyggelige byliv. Og så generelt flere grønne pletter. Helst så mange som overhovedet muligt. Og også gerne mere plads på cykelstierne. Ja tak.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
HunBjørn: Uh, der er så mange gode ting. Jeg har rigtig tit musik i ørerne på vej rundt i byen. RIN, Valmai, Lucky Lo, Brimheim, Sitrekin, Guldimund, Rema, ARY, Japanese Breakfast, GRETA og mange mange flere.

Tusind tak, HunBjørn a.k.a. Ulla Phil, fordi du ville dele dit København med os!

Følg HunBjørn og hør hendes musik på Instagram, Facebook og Youtube

GOD SØNDAG!