Hvordan er det at bo i Ørestaden? #2

0
441
Katharina har boet i Ørestad Syd i seks år efterhånden – i vores øjne er hun derfor nærmest en indfødt 😉 Vi har spurgt hende om fordelene og ulemperne ved at bo her, om hendes hemmelige steder – og om det smukke arkitektur, man finder i dette område af København.

Hvad synes du om din bydel?
Katharina: Ørestad Syd er en ung og ny bydel som i øjeblikket er i konstant forandring. Jeg holder meget af Ørestaden, netop fordi her både er tæt på centrum af København, men også langt nok væk fra støjen til at føle sig som en del af naturen på Amager Fælled.

Hvor lang tid har du boet her?
Katharina: Jeg har boet her siden februar 2012

image3

Hvad er de største fordele ved at bo her?
Katharina: Jeg holder meget af, at jeg har naturen så tæt på min bolig. Jeg føler næsten, at jeg bor lidt på landet, når jeg har Amager Fælled i min “baghave”. Jeg elsker at gå ture, cykle MTB og løbe på Fælleden eller at have mine nevøer på besøg og så lave bål, grille skumfiduser og spille bold med dem i området. Og så holder jeg meget af at tage billeder, når jeg er ude på Fælleden og dele på Instagram, så mine venner kan se, hvor flot her er. Eksempelvis foto af dådyrene eller af køerne, når de bliver lukket på græs, udsigten over Fælleden med 8-tallet i baggrunden osv.

En anden ting, jeg nyder her i Ørestaden, er, at her er så smukt et lys, hvad enten det er en frostklar morgen eller en smuk solnedgang. En solnedgang som jeg kan nyde fra min altan i 8-tallet. En bygning, hvis arkitektur netop er udformet, så alle får glæde af lyset og solen på et tidspunkt af dagen.

Samtidig holder jeg af, at jeg stadig bor tæt på centrum af København. En cykeltur eller metrotur, og jeg er i centrum og kan benytte mig af alle dens muligheder.

Så en win win situation. Jeg har både en smuk hovedstad og smuk natur tæt på 😉

Hvad er ulemperne?
Katharina: Blæsten! Her kan VIRKELIG blæse! Og så er parkeringspriserne jo helt gale. Der er også for meget byggerod og byggelarm lige i øjeblikket, men det er jo kun midlertidigt. Derudover synes jeg, at man arkitekturmæssigt har glemt det smukke og æstetiske. Stævnen, 8-tallet og Stepperne er alle flotte bygninger med specielle udformninger, som desværre nu er lidt ødelagt af alt for mange kasser og kedelig arkitektur. Og at være en nyere bydel har jo også den ulempe, at det tager tid at få liv hertil. Ørestad Syd har manglet i indkøbsmuligheder i lang tid, men det hele er heldigvis på vej nu.

image2

Hvad har overrasket dig mest ved at flytte herud?
Katharina: Det har faktisk overrasket mig, hvor gode folk, der bor her, er til at lave arrangementer. Her i 8-tallet kan man jo, hvis man ikke ønsker at være anonym, deltage i alt lige fra madklub til yoga eller cykle sammen eller deltage i foredrag. Måske det netop er på grund af 8-tallets udformning, hvor man møder hinanden på ramperne, at folk kommer hinanden mere ved.

Hvor er dit favoritsted i Ørestad Syd?
Katharina: Jeg holder meget af Café 8-tallet, fordi at man i det gode vejr kan sidde udenfor med en kop kaffe eller koldt glas hvidvin og spejde ud over Fælleden.

Har du en rute til en gåtur?
Katharina: Ja, som regel fra 8-tallet og ud over Fælleden, forbi Naturcenteret for at hilse på fårene og til tider dådyrene, ud til Ugandavej og hjem igen.

Kender du et hemmelig spot, som du har lyst til at dele med os?
Katharina: Ja, og jeg vil vil kun afsløre, at det er på Fælleden og tæt på en af dens dejlige søer! Ren nydelse på en fridag med godt vejr og madpakken med 🙂

Hvilken slags mennesker er der flest af i dit område?
Katharina: Jeg tænker, at her bor flest børnefamilier – det virker i hvert fald sådan.

Kan du anbefale af bo i Ørestad Syd – hvis ja, hvorfor?
Katharina: Det kan jeg helt klart, hvis man er til at bo i nybyggeri og et nyt område i rivende udvikling og så med SKØN natur, centrum, lufthavn, metro, Fields mv. tæt ved. Jeg holder i hvert fald meget af mit “hood”!

image1

Tusind tak, fordi du ville dele dit Ørestad Syd med os, Katharina!