I dag åbner Meyers traktørstedet Fasangården i Frederiksberg Have

0
457
Den 1. oktober 2020 slår køkkenchef Anika Madsen dørene op til den historiske bygning Fasangården. Den tidligere kongelige embedsbolig skal nu være traktørsted for gæster i Frederiksberg Have.

Fasangården
Ritzau

1. maj 2020 overtog Meyers nøglerne til den historiske bygning Fasangården i Frederiksberg Have. Siden er sommeren gået med at samle fasanholdet, indrette huset fra kælder til kvist, planlægge køkkenhaven og tilplante prydhaven.Når Fasangården åbner for offentligheden torsdag den 1. oktober, bliver det som traktørsted, hvor gæster vil fylde stuerne til frokost og aften, men der vil også blive holdt mondæne middage i de tilstødende private stuer, muntre fællesspisninger, petanqueslag og andre skæve events. Den tildækkede terrasse mod syd vil danne ramme om fejringer af livets største øjeblikke, og senere på året åbner, efter planen, et af verdens mindste hoteller på 1.sal og et lille stalddørsudsalg orienteret imod havens mange gæster.

Nysgerrige frederiksbergere har i omkring tre år kigget med over plankeværket, mens Slots- og Kulturstyrelsen foretog den omfattende restaurering, der har fået Fasangården til at stråle igen. Nu er Meyers endelig klar til at føre Fasangården ind i en ny æra, når de fine stuer bliver til et moderne traktørsted midt i byen for gæster og mindre selskaber, der vil kunne blive beværtet fra morgen til aften.

Et spisested helt nede på jorden

Bag gryderne står Anika Madsen (tidligere køkkenchef og partner på Kadeaus lillesøster-restaurant, Roxie), der på Fasangården har skabt en jordnær menu, der trækker tråde tilbage til 1800-tallets begyndelse, undersøger det eventyrlige i naturen, men som også vedkender sig, at der findes en verden udenfor kongeriget. Man spiser a la carte retter til frokost, og om aftenen vil det blive suppleret med en lille og en lidt større menu.

Jeg bor selv et stenkast væk, og det her sted rummer alt, hvad jeg kunne drømme om. Jeg glæder mig usigeligt meget til at åbne vores spiseri for havens besøgende og gæster, som er kommet langvejs fra,” forklarer køkkenchef Anika Madsen.

Designerne Christina Meyer Bengtsson og Ulrik Nordentoft har stået for valg af interiør, og de har taget udgangspunkt i husets alder og historie, men forholder sig ikke slavisk til romantikken. Med et ønske om at genbruge mest muligt, har makkerparret været på jagt efter møbler, vaser og lamper på auktioner og loppemarkeder, fortrinsvis i Skandinavien. Interiøret er en blanding af Empire, Biedermeier, jugend, Art Deco og nutidigt design.

Udformningen af haven er kraftigt inspireret af romantikken. Foruden bærbuske og spiselige blomster, huser haven en voliere med høns, der lægger æg til Fasangårdens sovende gæsters morgenmad, bistader, der forsyner køkkenet med honning og dertil et større antal krydderurt- og grøntagsbede.

Vi er meget glade for, at vi nu er nået hertil. Med Anika og et stærkt hold i køkkenet, Rasmus Mørch til at lede restauranten og det lille stalddørsudsalg på vej, er jeg overbevist om, at Fasangården kommer til at sprede stor glæde blandt havens besøgende, Frederiksbergs borgere og hos de besøgende, som kommer hertil, ” siger Claus Meyer.

Fasangården
Fasangårdens vægge er beklædt med genoptryk af det oprindelige tapet. Foto: Fasangården PR.

Store madoplevelser i grønne omgivelser – hele året rundt

Udover restauranten i de tre stuer en suite og de mindre private spisestuer på 1.sal vil et særligt designet parktelt med plads til 120 gæster danne rammen om firmaevents, fødselsdage, bryllupper og andre private fester.

I Slots- og Kulturstyrelsen er man glade for, at livet på Fasangården nu går ind i en ny fase.

I Slots- og Kulturstyrelsen har vi i mange år arbejdet med en gennemgribende restaurering af Fasangården, så bygningerne og de mange smukke rum nu fremstår, som da de blev skabt. Derfor kan man i dag tydeligt fornemme Fasangårdens helt særlige historie både ude og inde. Det har været en kæmpe opgave, og vi skylder en stor tak til alle, der har været en del af restaureringsprojektet. Vi ser frem til samarbejdet med Meyers, som er et rigtig godt match for os og Fasangården, og vi glæder os til at se et nyt traktørsted slå dørene op til glæde for de mange gæster, vi har i Frederiksberg Have,” siger Gerti Axelsen, vicedirektør i Slots- og Kulturstyrelsen.

En tro på fremtiden

Fasangården åbner midt i en usikker tid, hvor en stor del af restaurationsbranchen er i knæ, og mens COVID-19 stadig er en væsentlig faktor. Alligevel er genåbningen et stærkt signal om, at selvom meget synes ustabilt, må vi også se fremad og sætte nye initiativer i søen, forklarer administrerende direktør for Løgismose Meyers, Jesper Uggerhøj:

Åbningen og hele projektet har ligesom alt andet været ramt af forsinkelser, men når vi endelig åbner dørene 1. oktober, er det samtidig også en investering i fremtiden. Det føles helt rigtigt, at vi nu langt om længe kan invitere folk inden for i de historiske stuer og åbne stedet for offentligheden med store madoplevelser som omdrejningspunkt; naturligvis med de hensyn, som tiden kræver,” siger, Jesper Uggerhøj, administrerende direktør for Løgismose Meyers.

Fakta:
Hvad: Fasangården i Frederiksberg Have.
Hvor: Fasangården i Frederiksberg Haves nordvestlige del, Søndre Fasanvej 73, 2000 Frederiksberg.
Hvornår: Fasangården åbner den 1. oktober 2020.
Booking: Der kan reserveres bord frokost og aften, tirsdag-lørdag via Dinnerbooking.
Hvor meget: 8 serveringer 595 kroner. A la carte-priser til frokost starter ved 125 kroner.

Åbningstider:
Frokost: Tirsdag til søndag: 12.00 – 15.00.
Aften: Tirsdag til lørdag: 17.00 – 22.00.

Kapacitet:
Fasangården har 6 rum til frokoster, middage og møder mv. Stueplan: Havesalen: 28 personer, Kabinettet: 8 personer, Spisestuen: 26 personer. 1. sal: Dagligstuen: Mødelokale/ private dining 12 personer. Oehlenschlæger værelset: “Lounge” med bløde møbler med plads til 9 siddende personer. Frøkenens værelse: Mødelokale/private dining 12 personer. Teltet udendørs vil have plads til 120 personer, mens hotelværelset er en en suite med et soveværelse på 14m2 og en stue på 16m2 med en smuk udsigt til haven. Vi tager forbehold for, at angivelserne af kapacitet kan skifte i henhold til myndighedernes retningslinjer for COVID-19.

Læs mere: www.fasangaardenfrb.dk

Fakta og historie

– Fasangården blev opført til opdræt af fasaner til de kongelige jagter under Christian d. 5. i 1682. Den nuværende bygning er fra 1828 og er tegnet af arkitekt Jørgen Hansen Kock, som istandsatte Kronprinsens Palæ på Amalienborg i samme periode.

– Fra 1842 til 1850 fungerede Fasangården som sommerbolig for dramatikeren, digteren og forfatteren Adam Oehlenschläger. Senere fik også videnskabsmanden Hans Christian Ørsted tilbudt Fasangården som æresbolig.

– Bygningen er statens ejendom, og forpagtningsperioden for Meyers lyder på foreløbigt fem år.

– Meyers driver i forvejen restauranter på Det Kongelige Teater, Folketinget, og Det Danske Filminstitut/Cinemateket. Læs mere: Meyers.dk

Om Anika Madsen:
Anika Madsen har i en alder af kun 27 år allerede været partner og køkkenchef på Kadeaus Roxie, arbejdet på Kadeaus Nabo, Eldorado og er uddannet på Formel B. Hun er en af de få kvindelige køkkenchefer i København, og i 2018 blev hun kåret som Årets Talent af White Guide – nu står hun i spidsen for Fasangården som partner og køkkenchef. Hun har netop vundet andenpladsen i Danmarks Bedste Osteret og er desuden nomineret til Årets Ret 2020. Derudover har hun en baggrund med en grønlandsk mor og dansk far.

Marie Louise Munkegaard, Photographer, Copenhagen, Denmark, Roxie, restaurant, restaurantinterior, Foodphotography, Anika Madsen