IB SPANG OLSEN – Håndens arbejde, åndens værk

0
370

Rundetaarn præsenterer i samarbejde med familien Spang Olsen udstillingen IB SPANG OLSEN – Håndens arbejde, åndens værk, der kan opleves i Biblioteksalen 21. nov. – 31. januar 2016.

Ib Spang Olsen er kendt blandt børn og voksne for sin finurlige, underfundige og fantasifulde streg. Vi kender alle hans billeder til ’Halfdans ABC’ og ’Mariehønen Evigglad’, hans helt egne billedfortællinger om ’Folkene på vejen’ eller ’Mosekonens bryg’ eller hans højt elskede barndomserindringer ’Lille dreng på Østerbro’ – alle de tegninger genkender enhver, hvis barndom har udspillet sig i Danmark siden 1950erne.

Hans streg genkendes på plakater, i aviser og bogillustrationer, men det er de færreste, der har haft mulighed for at se originalerne, som han har skabt gennem et langt liv og en kreativ karriere. Få, måske ingen, andre danske tegnere har været leverandør af så mange billeder til det danske folk. Omkring 600 bøger har han illustreret eller i hvert fald tegnet omslag til. For voksne avislæsere begyndte han at tegne allerede som 21-årig, og hans livsværk omfatter ikke alene billedbøger, men også illustration af litterære klassikere såvel som portrætter, plakater, rejseskitser og poetiske såvel som satiriske bladtegninger.

Ib Spang Olsens talrige illustrationer har længe ligget gemt i kælderen i hans hjem, og blandt dem findes mange, som aldrig har været vist for offentligheden. Udstillingen IB SPANG OLSEN – Håndens arbejde, åndens værk er derved en enestående mulighed for at få indblik i denne skat, hans arbejde og hans evne til at se med hjertet.


I forbindelse med udstillingen er der skabt et omfattende og interessant aktivitetsprogram med koncerter, workshops og talks.

23.11.15 klokken 16:30: Foredrag med Tor Nørretranders. ”Bennys bukser brændte – Om Ib Spang Olsen og sammenhængen i samfundet”. Bibliotekssalen. Åbent arrangement.
24.11.15 klokken 19:00: Foredrag med kritiker og forfatter Søren Vinterberg, der netop har udgivet bogen ”Ib Spang Olsens ABC – Billederne, bøgerne, mennesket”. I ord og billeder vises der rundt i den aktuelle udstilling. Bibliotekssalen. Billetsalg.
29.11.15 klokken 13:00: Workshop i Ib Spang Olsens tegneteknikker ved illustrator og tegner Mikkel Sommer. For børn (fra 8 år) og andre interesserede. Bibliotekssalen. Billetsalg. 

05.12.15 klokken 19:30: Koncert med Alan Klitgaard ”Regnens Harpe”. Bibliotekssalen. Billetsalg.
06.12.15 & 13.12.15 klokken 13:00: Rolf Vedel Petersen fra Galleri Ib Spang Olsen fortæller om Ib Spang Olsens liv og illustrationer med udgangspunkt i den aktuelle udstilling. Bibliotekssalen. Åbent arrangement. 

10.01.16, 17.01.16 & 24.01.16 klokken 13:00: Rolf Vedel Petersen fra Galleri Ib Spang Olsen fortæller om Ib Spang Olsens liv og illustrationer med udgangspunkt i den aktuelle udstilling. Bibliotekssalen. Åbent arrangement.
13.01.16  klokken 19:00: Lasse Spang Olsen viser den varme og ærlige dokumentarfilmen om Ib Spang Olsen ”Det er med hjertet man ser”. Bibliotekssalen.  Åbent arrangement.